Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket nem zavar ez a sok...

Titeket nem zavar ez a sok büdös, hajléktalan az utcán?

Figyelt kérdés

Pestre költöztem de azóta megbántam...nem hiszem el hogy nem tudok akár a Köruton,akár bármelyik aluljáron ugy átmenni hogy ne kelljen ezeket az embereket kerülgetnem...

Hogyan szokjam meg?? Budán nem volt ez anno.Mindig félek hogy elkapok tőlük vmi betegséget vagy nemtudom...

2010. máj. 12. 08:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
86%
inkább örülj hogy nem ilyen sorsra jutottál!!!!!!!!így is ugyan olyan emberek mint mi!!!!!!!
2010. máj. 12. 09:04
 12/75 anonim ***** válasza:
100%

ja, hát a hajléktalankérdés kezelése az sehol sem tart. erre szoktam mondani, hogy amíg 50000 magyar állampolgár alszik az utcán, nem biztos hogy a világ másik végén élő nyomorultakat kellene támogatni közpénzből.(árvizek,földrengések stb.)vajon egy nokiásdobozból hány hajléktalannak lehetne fedelet biztosítani egy évig?

Most olvastam, luxemburgban is van hajléktalan,1 fő.igazi turistalátványosság, a herceg személyesen ismeri. na, majd ha itt tartunk...

2010. máj. 12. 09:05
 13/75 anonim ***** válasza:
97%

09:30

te nem a cigányokról beszélsz?

az utcáról, koszosan éhesen, nem lehet dolgozni járni, az alkohol pedig az okozat, másképp nem hiszem hogy ki lehet bírni. próbáld meg:tedd ki a zsebedből az összes pénzt, telefont,stb, reggel hatkor menj el otthonról, és este tízig lófrálj, próbálj kaját szerezni, stb. én kipróbáltam.aki azt mondja, minden helyzetből fel lehet állni, sohasem volt nehéz helyzetben.

Bandigyerek

2010. máj. 12. 09:09
 14/75 anonim válasza:
97%
Előző jól mondja és még nagyon diplomatikus is :D Én nem lettem volna ilyen "finom", de igaza van!!!
2010. máj. 12. 09:14
 15/75 anonim ***** válasza:
94%
Alkohol nélkül nme tudom hogy bírnák ki sokan, nem olyan álom ám az utcán élni, kitéve időjárásnak, kosznak , betegségnek, éhezésnek. Adj neki valamit, és igyekezz a felszíbnre! A bűz tényleg rossz.
2010. máj. 12. 09:24
 16/75 anonim ***** válasza:
95%
Minden tarsadalomban vannak szerencsetlen sorsu emberek. Nem lehet tudni, hogy miert kerultek az utcara. Nem veluk van a baj, hanem az allamberendezessel. Befogado kozpontokat kellene epiteni, furdokkel, melegetellel es orvosi ellatassal. A nokia doboz, jo pelda!
2010. máj. 12. 09:49
 17/75 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egyre terhesebb, hogy úton útfélen kéregetnek és nem csak hajléktalanok. Tele a város "mappásokkal", éhező gyerekeknek, hátrányos helyzetűeknek, rákosoknak stb. stb. gyűjtenek, 5 percenként meg lehetne állni beszélgetni, ami lehetetlenség, ha nem akarok mindenhonnan elkésni. Ha szó nélkül tovább megyek, akkor meg szemét vagyok, mert még annyiba sem veszem, hogyha hozzám szól, odafigyeljek. Ha megállok és végighallgatom és nem adok pénzt, megint csak szemét vagyok, hiszen mi az a pár száz forint nekem.

A sok milliomos a városházán nincs kitéve ennek minden nap, ezért nem is foglalkoznak ezzel.

18 éves korom óta dolgozom, közben tanultam még, felvettem rengeteg lakáshitelt, hajnal 5-kor kelek minden nap és még most várandósan is napi 8 órában dolgozom és másfél órát utazok. Havonta közel 130 ezer forintot adózok a keresetemből az államnak, továbbá a 2x 1%-omról is mindig rendelkezem. Úgy érzem, ennél többet tőlem ne várjanak.

2010. máj. 12. 09:51
 18/75 anonim ***** válasza:
80%
Kaposváron is van, hát inkább kéregető, mint hajléktalan, bár a kinézet az ugyanaz. Mindennap a legforgalmasabb utcán, valahol az újságos, bank, porcelánbolt, könyvtár környékén kéregetnek, és ha adsz nekik mondjuk kétszáz forintot - amiből ugyebár már zsemlét tudna venni -, nem megköszöni, hanem kevesli. És látszik rajta, hogy cigire és piára költi.
2010. máj. 12. 09:54
 19/75 anonim ***** válasza:
100%

Én szinte minden nap látok egy hajléktalan embert, de egyáltalán nem néz ki csövesnek, pedig minden valószínűséggel az. Vki mindig ad neki kabátot télre, mindig jól elvan, újságokat árul. (Az Aquincum-i vasútállomásnál.) Vele spec semmi bajom nincs, mert ő el tudja látni saját magát. Mondjuk azt nem tom, h az újságok honnan vannak. :S De még mindig nem dílerkedik. :/

De jó példája annak, h igenis talpra lehet állni. Oké, nyilván nem könnyű, kitéve az időjárásnak, kosznak, baciknak...de...lehetséges. Ha elég erős, akkor simán. És ő sosincs beb.aszva, mint a vadteve, kajára költi a casht...

És a múltkor odajött hozzám egy nő, teljesen normális volt (Árpád hídnál), elmondta, h ő ugyan csövi, de megpróbál normális keretek között kéregetni. De nem tudtam neki lét adni, mert reggel elköltöttem kakaóscsigára. :P

De adtam volna neki némi aprót...

De persze én is szoktam látni büdös, undotító, bunkó csöveseket, akikből árad a piaszag. Aki turkál a kukában. Pedig ha nem inna, nem lenne piaszaga, és talán vki még adna is neki pénzt. És nem kéne kukáznia. De úgy látszik, ő nem elég erős hozzá... :S

Fúj, az ilyenektől engem is kiráz a hideg...

2010. máj. 12. 10:11
 20/75 anonim ***** válasza:
84%
Az emberek egyre bizalmatlanabbak is. Hozzám tavaly egy jól öltözött dagi nő jött oda, hogy cukorbeteg és rosszul van, tudok-e adni neki 200 Ft-ot, hogy vegyen egy kólát, mert otthon felejtette a pénztárcáját. Akkor is épp munkába menet voltam és volt nálam étel bőven. Egyből felajánlottam az Ischlerem + kakaót, amibe van annyi cukor, hogy helyreállítsa gyorsan. Legnagyobb meglepetésemre nem fogadta el, hogy nem akarja előlem megenni, inkább adjak 200 Ft-ot, jó lesz neki a kóla... Hirtelen meg sem tudtam szólalni, hogy ennyire madárnak néz, aztán otthagytam csalódottan.
2010. máj. 12. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!