Ha valaki forintra kiszámolt összeggel fizet fodrásznál, pizzafutárnál, hogy elkerülje a borravalózást, azt általában hogy fogadják?
Szerintem ez az adott fodrásztól, futártól függ.
Voltam már úgy fodrásznál, hogy kibeszélte, hogy x milyen, mert nem ad semmi borravalót. De olyat is ismerek, aki mindig mondja, hogy nem kér borravalót és pontosan visszaad, annyit, amennyi visszajár.
Ugyanúgy havi fizetést kap a munkájáért a pizzafutár, a pincér, és a postás is, mint bármilyen irodai dolgozó, akiknek senki nem ad borravalót. Én úgy gondolom, hogy a szolgáltatás árában benne van a dolgozó bére.
(Persze pár tíz forinttal nem szórakozom, ha mondjuk 1990-re jön ki a rendelés, nem kérek vissza a futártól.)
Hát, én dolgoztam egy ideig pizzafutárként, amikor suliba jártam, kellett a pénz.
Igen, kaptunk fix fizetést, és nem kötelező borravalót adni. Egyszerre megkaptunk 5-6 címet, és egy határidőt, hogy mikorra kell kivinni a pizzát (általában távolságtól függően 1-2 óra). Na, ahol fillérb.szó volt az illető, oda mindig utoljára vittük ki a pizzát. Ahol volt olyan kedves az illető, hogy adott 3-400 Ft-ot, oda mentünk mindig először, hogy gyorsan és forrón kapja az illető a finom pizzát.
Ez is korrekt szolgáltatás volt, megkapta időben mindenki...
18: szerintem meg nem korrekt.
Ez olyan, mint hogy jobban foglalkoznak a kórházban azzal a beteggel, aki tejel.
Ja, csak nem mindenki úszik a pénzben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!