Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki forintra kiszámolt...

Ha valaki forintra kiszámolt összeggel fizet fodrásznál, pizzafutárnál, hogy elkerülje a borravalózást, azt általában hogy fogadják?

Figyelt kérdés
mennyire megszokott jelenség pl. vendéglátásban vagy más szitukban? és kevésbe tűnik fel így rossz színben mintha többet ad és visszavárja mintha oda sem adja vagy mindegy?
2017. márc. 4. 19:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ez az adott fodrásztól, futártól függ.

Voltam már úgy fodrásznál, hogy kibeszélte, hogy x milyen, mert nem ad semmi borravalót. De olyat is ismerek, aki mindig mondja, hogy nem kér borravalót és pontosan visszaad, annyit, amennyi visszajár.

2017. márc. 4. 20:21
 12/22 A kérdező kommentje:
igaz az enyém vidéki kisvárosi környezet, egy normális pizzéria van lényegében és sokszor a főnök hozza személyesen robogóval és mikor nem tudtam hogy drágultak és a végét már 10-2
2017. márc. 4. 20:25
 13/22 A kérdező kommentje:
véletlenül elküldtem, tehát mikor a végét már 10-2
2017. márc. 4. 20:26
 14/22 A kérdező kommentje:
asszem megbolondult a böngészőm:D szóval a végén még ő mondta hogy azt majd legközelebb mikor volt pár tíz forint lemaradás. de azért mondtam hogy nehogy én tartozzam már és bementem kihozni természetesen
2017. márc. 4. 20:28
 15/22 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy havi fizetést kap a munkájáért a pizzafutár, a pincér, és a postás is, mint bármilyen irodai dolgozó, akiknek senki nem ad borravalót. Én úgy gondolom, hogy a szolgáltatás árában benne van a dolgozó bére.

(Persze pár tíz forinttal nem szórakozom, ha mondjuk 1990-re jön ki a rendelés, nem kérek vissza a futártól.)

2017. márc. 4. 20:34
 16/22 A kérdező kommentje:
én pedig úgy vagyok vele hogyha pont az a tíz forint hiányozna a boltban akkor nem adnák ki amit venni szeretnék, bocsánat ha én vagyok nagyon elcseszett jellem
2017. márc. 4. 20:37
 17/22 anonim ***** válasza:
Hát attól függ.Ha várt volna borravalót,akkor lehet megsértődik.Viszont ha nem tudott volna visszaadni,akkor még örül is neki.
2017. márc. 4. 20:42
 18/22 anonim ***** válasza:
28%

Hát, én dolgoztam egy ideig pizzafutárként, amikor suliba jártam, kellett a pénz.

Igen, kaptunk fix fizetést, és nem kötelező borravalót adni. Egyszerre megkaptunk 5-6 címet, és egy határidőt, hogy mikorra kell kivinni a pizzát (általában távolságtól függően 1-2 óra). Na, ahol fillérb.szó volt az illető, oda mindig utoljára vittük ki a pizzát. Ahol volt olyan kedves az illető, hogy adott 3-400 Ft-ot, oda mentünk mindig először, hogy gyorsan és forrón kapja az illető a finom pizzát.

Ez is korrekt szolgáltatás volt, megkapta időben mindenki...

2017. márc. 4. 22:41
 19/22 anonim ***** válasza:
viszont ez is hülye rendszer, mert ha hidegen kapom a pizzát, akkor ne várj 4-500 forint borravalót, tehát gyakorlatilag tök mind1, az kap borravalót akinek van jólesik adnunk, és kész.
2017. márc. 4. 22:47
 20/22 anonim ***** válasza:
24%

18: szerintem meg nem korrekt.

Ez olyan, mint hogy jobban foglalkoznak a kórházban azzal a beteggel, aki tejel.

Ja, csak nem mindenki úszik a pénzben.

2017. márc. 4. 22:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!