Ha valaki forintra kiszámolt összeggel fizet fodrásznál, pizzafutárnál, hogy elkerülje a borravalózást, azt általában hogy fogadják?
Figyelt kérdés
mennyire megszokott jelenség pl. vendéglátásban vagy más szitukban? és kevésbe tűnik fel így rossz színben mintha többet ad és visszavárja mintha oda sem adja vagy mindegy?2017. márc. 4. 19:35
21/22 anonim válasza:
Én kajarendelésnél direkt bankkártyával szoktam fizetni, úgyhogy a futárnak nyilván nem jut egy fillér borravaló sem. Még egyik sem nézett rám csúnyán emiatt. Lehet, hogy miután elmentek szidtak magukban, de az már nem érdekel, mi történik azután, hogy megjött a kajám. :D
22/22 anonim válasza:
Az egész hálapénze-borravaló bohóckodást be kellene tiltani, semmi értelme. Mindenki kérje el, amennyit gondol a munkájáért és kész. Majd a piac eldönti ér-e annyit. A pizzafutárok normális fizetését is bekalkulálhatnák az árba és nem kellene szerencsétlenkedni vele. Az orvosok is inkább követelték volna meg a normális fizetést korábban és nem annyi lenne, mint most. Persze egyszerűbb volt a kiszolgáltatott betegektől kizsarolni a "hálapénzt". Nem sajnálom én a pénzt senkitől, de legyen ennek egy fix, követhető formája.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!