Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mivel lehetne...

Szerintetek mivel lehetne megváltoztatni a világot? Jó irányba terelni az embereket?

Figyelt kérdés

Nem csak politikára gondolok. Akármilyen műszaki, humán, vagy egyéb jellegű találmányra, ötletre, bármire, ami szerintetek beválhat. Csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, nem akarom megváltoztatni a világot, egyedül úgy se menne, de ötleteket próbálok gyűjteni, hogy mégis merre keresgélhetnék. :)

Itt az én ötletem:

Ennek a világnak már úgy is mindegy alapon én elsősorban nem a felnőttekre fókuszálnék, mert nehéz jó belátásra téríteni az embereket, manipulálni pedig szerintem nem érné meg. Fontosnak tartom, hogy az emberek saját maguk találják meg a helyes utat. Így arra gondoltam a gyerekek nevelésére összpontosítanék.

Nekem még nincs gyerekem, fiatal vagyok hozzá. De azon gondolkodom, hogy adóm 1%-ával, és egyéb támogatásokkal szeretném jobbá tenni ezt a világot. Természetesen ezekkel a kis csekélységekkel nem csinálok nyarat, de amíg ki nem ötlök valamit, vagy létre nem hozok egy csoportot, amelyben az emberek erre törekednek, addig ilyen jellegű támogatásokkal segíteném az országot.

Arra is gondoltam, hogy létrehozok először egy privát árvaházat (ha lesz rá elég pénzem, de lehet ilyet egyáltalán? :D ) és ezt később egy új irányba terelem. Egy új intézménytípust hoznék létre, ahol az árva gyerekeket nevelem, és nem csak az alapvető szükségleteket adnám nekik, hanem szerető környezetet.

Azért gondolkozom árvaházakban, mert egyedül ezeken a helyeken van a gyerek legnagyobb mértékben rábízva a hatóságra. A lelki sérült gyerekekből megpróbálnék egy ambiciózus, céltudatos, segítőkész embert faragni (sok-sok rásegítéssel persze), és ők együtt már képesek lennének jó irányba terelni a világot.

Mit gondoltok, van reális esélyem beteljesíteni ezt az "életcélt"?

20+/F

2017. febr. 20. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Már 2000 évet késtél az ötleteddel. Akkor sem sikerült.
2017. febr. 20. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is volt ilyen ötletem, hogy jobbá teszem a világot. Mivel mérnök vagyok, ezért elhatároztam hogy utána járok annak hogy mi igaz az úgynevezett ingyenenergia generátorokból, és ha igaz akkor hogyan működnek. És amit kiderítek azt el is terjesztem illetve akár majd gyártom is. Hogy a szegényeknek korlátlan és ingyen legyen elektromos energiájuk. Gondoltam ha nincs fagyoskodás és számlafizetés miatt megszorult szegény ember, akkor a farkasok is éhen döglenek, vagyis a mások kárára gazdagodó vagy élő korrupt "emberek". Csak aztán nem várt események történtek. Méghozzá az hogy amikor kezdett kiderülni hogy olyan tudást birtoklok ami tényleg lehetővé tenné az ilyen generátorok létrehozását, az említett farkasok kezdtek el érte tolongani és maguknak követelni. Sőt, közben félre löködve a szegényeket. Ez megakadályozta azt hogy az információkat közzé tegyem, hisz ki van zárva az hogy farkasoknak adjak táplálékot hogy aztán mégerősebbek legyenek majd még engem is felfaljanak. Puff neki, így meg a szegényeknek se lesz.

Vagyis lehet hogy a világ jobbá tétele nem tud annál egszerűbben megtörténni, mint ahogy a történelem során eddig néha megtörtént. De remélem hogy tévedek és intellektuálisan is jobbá tehető a világ és nem csak forradalmakkal. Sőt erősen hinni akarok abban hogy forradalmak nélkül, békésen, az emberi szürkeállományokat használva nagyon is jobbá tehető a világ. Mert tapasztaltam már ilyet is.

2017. febr. 20. 21:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a világ jobbá tételéhez összefogás is kell. Mert együtt az emberek mindig hatékonyabbak mint a legokosabb ember egyedül.
2017. febr. 20. 21:40
 4/13 anonim ***** válasza:

Mit nevezünk jónak?

Nincs olyan dolog, ami mindenkinek jó lenne... például az afrikai éhezők nyomora emberek (főként rasszisták) százezreit teszi boldoggá, akkor miről beszélünk?

Amíg nincs meg az az érdek, ami mindenkié lesz (nem lesz ilyen), addig esélytelenek az ilyen egyéni álmok. :)

2017. febr. 20. 21:49
 5/13 A kérdező kommentje:

1-es: Na pont az ilyen "pozitív" emberek miatt nem szeretnék foglalkozni a felnőttekkel (redlike).

2-es: Igen, erre én is gondoltam. Úgy is az fog irányítani, akinek most is meg van rá a lehetősége, ezért értelmetlennek tartom én is a küzdelmet, de attól még nem adom fel. Ahogy mondtad én is tapasztaltam már olyat, hogy a puszta összetartás tett jobbá 1-1 csapatot. Persze az emberiség egy "nagyon nagy csapat", akiket nem ilyen egyszerű jobb belátásra téríteni, ezért gondolom úgy, hogy, ha megtanítjuk az utódainknak az összefogás erejét, akkor ők meg tudják változtatni ezt a világot, akár forradalom nélkül is.

2017. febr. 20. 21:51
 6/13 A kérdező kommentje:

4-es: Mit nevezünk jónak? Ez egy jó kérdés, már többször próbáltam válaszolni rá. Jó az, amit az ember alkot. Jó lehet az, ami bennünk van. Jó a művészet, a szerelem, a törődés, a szeretet, a fejlődés. Jók a gyerekek. És nem utolsó sorban jó lenne, ha lenne utópia. :)

És igen, egyéni álomnak tűnhet, de nem az. Például Te nem azt akarod, hogy jobb legyen a világ? Én is ugyanezt akarom. És gondolom még sokan mások is. Ez nem egyéni álom, csak egy cél, ami előtt egy jó vastag ködfelhő van. Nehéz átvágni, ezért senki sem kezd neki, mert nem is lenne értelme egyedül. :(

2017. febr. 20. 21:56
 7/13 anonim ***** válasza:

"Te nem azt akarod, hogy jobb legyen a világ?"

De.

Mindenki azt akarja, hogy NEKI jobb legyen a világ... és a többség magasról fütyül rá, ha közben másnak meg 100-szor rosszabb lesz.

A #2 ingyenenergiája meg hülyeség, ne hallgass rá. Csak elveszi az energiádat, amit hasznos dologra is fordíthatnál. Van itt is egy ilyen fórum, ahol már sok éve oltják egymást, de semmiféle konkrét eredmény nincs és nem is lesz. Nem a háttérhatalom miatt... hanem azért, mert nem létezik.

Az árvaház nem rossz ötlet, HA értesz hozzá. Ha nem, akkor nem fog sikerülni, hanem inkább kárt okozol vele.

Támadni is fogják majd, ha új módszereket használsz.

2017. febr. 21. 00:52
 8/13 anonim ***** válasza:

"A #2 ingyenenergiája meg hülyeség, ne hallgass rá."

Na erről beszéltem, így lehet felismerni a farkasokat. Tesz róla hogy a bárányok előnybe ne kerüljenek. Ha például szocializmus volt, akkor ők a rendszer ellenségei voltak, hisz a szocializmus is kedvezett a bárányoknak. Ha rezsicsökkentés történik, akkor a farkasok szintén háborognak, mert a rezsicsökkentés egy olyan intézkedés ami a bárányokkal is jót tesz és nem csak a farkasokkal. A rezsicsökkentésről szóló cikkek végi kommenteknek szinte egészét farkasok írták és nem tetszik nekik. A farkasoknak az az érdeke hogy a világ csak számukra legyen jobb, akár a Föld összes többi élőlénye kárára is. Az önző emberek (farkasok) soha nem fogják jobbá tenni a világot hanem ők teszik rosszabbá. Az utóbbi 27 évben ők teszik rosszabbá az országot is. Számukra csak az a lényeg hogy mások munkájából és mások kárára a lehető legnagyobb összeggel nőjön napról napra a vagyonuk. És hidegen hagyja őket az hogy hányan nyomorognak, vagy hogy az aluljárókban hány száz hajléktalan fagyoskodik, vagy az hogy mi lesz az árva gyerekekkel vagy az oktatással vagy az egészségüggyel.

De a világ jobbá tételéhez az első lépést megtesszük ha felismerjük a farkasokat. A második lépés meg az hogy a dolgokat úgy alakítjuk hogy ne tudjanak ártani. Harmadikként jöhet az hogy még az emberiség hasznára is fordítjuk káros energiájukat.

Mikroközösségben, vagyis családban találkoztam én is farkasokkal. A testvérem ilyen volt. És elkezdte tönkretenni a szüleimet, és persze ez által engem is. De időben felébredtem és a káros energiájukat az egész család előnyére fordítottam. Ha van mennyország akkor az az időszak az volt, a család boldog és gazdag lett. És ami mikroközösségben megvalósult, az megvalósítható nagyban is. Ma a bárányok viselik a világ terhét. De ha úgy alakítjuk a dolgokat hogy a farkasok tegyék azt, akkor a világ földi paradicsommá fog változni.

2017. febr. 21. 05:08
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, egy valamire fokozottan ügyelj! Ha a jövő nemzedékét, vagyis a gyerekeket úgy neveled hogy ne legyenek olyanok mint például a politikusaink, akkor az a nemzedék könnyen a farkasok áldozataivá válhat. És ez által a célod pont fordítva sülne el, hisz ez által még erősödnének is a farkasok ha prédát nevelsz nekik. Persze nem azt mondom ezzel hogy akkor a jövő nemzedékét is tanítsuk lopásra. Nem kell görcsösen a jövő nemzedékét máshogy nevelni. Hanem a meglévő farkasokat kell átnevelni. Hisz azok már bebizonyították hogy rosszak. De az árva és más gyerekek nem is tettek bizonyságot arról hogy rossz emberek lennének a jövőben. Így felesleges görcsösen jóra nevelni őket és mondjuk napi 2 óra hittant tartani nekik. Mindig a már meglévő rossz ellen kell fordulni. És az eredmény nem marad el.
2017. febr. 21. 05:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal, ha minden bűnözőt, gyilkost és tolvajt fellógatnánk.
2017. febr. 21. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!