Mik a filozófia alap kérdései?
Gimiben törin-irodalmon-hittanon a görög-római költők, filozófusok gondolataikat vettjük össze a héber-keresztény teológiával. Ábrákkal, majdnemhogy táblázatba foglaljuk őket.
pl.: Mi az, ami az Ábrahám kora beli zsidóság átvitt magával a diakónusi zsidóságnak, mivel egészítették ki, és ezekhez hogy viszonyult Jézus.
vagy Vergilius és Ézsaiás könyve összehasonlítása.
vagy Szókratész és etilélőinek nézetteinek összehasonlítása.
vagy Jézus és Nikodámus beszélgetésén elhangzott többféleképpen értelmezhető gondolatok egyszerre helyességének az összehasonlítása másokkal.
Ami engem érdekel, hogy akár antik, akár modern filozófia az alapgondolatok (vagy általunk annak vélt)kinél hogyan fejlődtek, ütköznek egymással szemben. Úgy, hogy ábrával lehessen prezentálni.
Tudom, ehhez túl bonyolult a filozófia, egy egy szintig lehetséges úgy, hogy átlátható legyen.
De nem csak filozófusokat, hanem irodalmi személyek, művészek, pszichológusok gondolataira is kíváncsi vagyok.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!