Mire olyan büszkék a diplomás emberek?
Na, itt pont nem a tanarakat kellett volna felhozni a diplomások védelmében. Köztük van a legtöbb semmit érő diplomás.
Vegyétek csak sorra a tanáraitokat, általános iskola első osztálytól, ha még emlékeztek rájuk.
Én egyszer megtettem, és kb. ez jött ki:
10 % szuper ember, aki háromszor annyi keresettel se lett volna megfizetve. Mind emberileg, mint szakmailag a csúcson álltak. A gyerekeket nem csak az adott tárgyra tanították magas szinten, hanem az Életre.
40 % egyszerű, jó oktató szakmunkás, aki tűrhetően leadta a tananyagot, észbeli és szakmai képessége is elért egy bizonyos szintet, de semmi extra.
25 % vagy ilyen, vagy olyan téren csak a minimális elvárásoknak felelt meg.
25 %-ot nem lett volna szabad gyerekek közelébe engedni, mert vagy ostoba volt, mint a főd, vagy hozzá nem értését rosszindulattal takargatta, vagy okos, de oktatásra tökéletesen alkalmatlan embernek bizonyult, vagy egyéb.
De azt is meg lehet nézni, hogy a volt osztály- és évfolyamtársak közül kik (milyen emberek) szereztek diplomát.
Aki azt állítja, hogy a többségük tényleg képes sokat tenni a társadalomért, hát az egyértelműen azok közé tartozik, akikre nem lehet büszke a társadalom.
Manapság egy közepes intelligenciával, és ehhez párosuló jó memóriával bárki szerezhet diplomát, mert a felsőoktatási intézményeknek nem az az érdekük, hogy kizárólag jó képességű diplomásokat gyártsanak, hanem hogy minél több ember tanuljon náluk, mert ez alapján kapják a támogatást.
Természetesen: tisztelet a kivételeknek, a ténylegesen magas tudású diplomásoknak.
Az előrejelzések szerint éveken belül erősen közeledni fognak egymáshoz az átlagos diplomások és a szakmunkások bérei, mivel feleslegesen képzett, alacsony tudású diplomásokkal már most is Dunát lehet rekeszteni, hozzáértő szakmunkásból meg alig van már itthon, mert külföldre migráltak.
Én jártam fősulira, de egy betegség és más körülmények miatt kimaradtam, és pont sofőr lettem.
15 éve vagyok kamionos. Van nem egy diplomás kamionos kollégám egyébként.
Egy diploma megszerzése sok munka - én mérnöknek tanultam, erre van rálátásom. Szerintem az is gond, hogy diploma és diploma között is van különbség.
Én ezt nem feszegetném, senki tudását, munkáját nem nézem le, de a műszaki téren elég sokat kell seggelni. Kemény matek, fizika, mechanika, anyagszerkezettan ezeket úgy kell vágni mint az ABC - t.
Rengeteg tervezési feladat, lepedőnyi műszaki rajzok. Aki elvégez egy jobb műszaki fősulit, egyetemet jó eredménnyel, az joggal büszke, mert nem kevés munka van benne.
A kamionsofőrös hozzászólásodból látszik, hogy buta vagy, mint a föld.
Na, én pl. ezért vagyok büszke magamra, diplomával vagy anélkül, (van), hogy nem vagyok ilyen sötét, mint te.
A tanárok munkájáról meg gőzöd sincs, mondjuk, az átjön, hogy iskolába max melegedni jártál.
"Vegyétek csak sorra a tanáraitokat, általános iskola első osztálytól, ha még emlékeztek rájuk. "
Az általános iskolát szerintem nincs sok értelme ide keverni, oda különben is elég elvileg a főiskolai végzettség. Egyébként is az számít, hova jártál. Egy egyszerűbb szakközépben nyilván nem lesznek olyan jó tanárok, mint egy menő városi gimiben.
Egyetértek azzal a válaszolóval, aki szerint nagy különbség van diploma és diploma között.
Ha majd sikerül beiratkoznod egy valamit is érő szakra, akkor meg fogod tudni, hogy miért. Sokat kell tanulni.
Vajon mit csinál a kőműves, ha tönkremennek az ízületei úgy negyven-ötven éves korára?
sikerül beiratkoznia egy valamirevaló szakra? neki? ennyi ésszel?
még egy semmit nem érőre se...
mellesleg, a humán, állítólag büfészakon (angol) meglehetősen sokat kellett tanulni, sőt. utánajárni dolgoknak (és akkor még nem volt az internet ennyire elterjedve). magadnak kellett megkeresni a szakirodalmat, átolvasni, kijegyzetelni.
tény, hogy ennek húsz éve, a mostaniakkal nem vagyok tisztában.
neked ez a rögeszméd, a kamionsofőrködés? más munkáról, tevékenységről még nem hallottál?
fejtsd már ki, hogy egy kamionsofőr mivel is tesz a társadalomért. azzal, hogy levezet X kilométert? mégis, hogy függ ez össze? csak erre lehet büszke valaki, vagy mi?
fáj a sötétséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!