Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szegény, vagyok és gyűlölet...

Szegény, vagyok és gyűlölet alakult ki a gazdagok iránt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos a családom nagyon ,szegény lett és csak kajára és ruhára (néha fűtésre) költünk.Mivel semmit se kapok már egy éve ezért a többiekhez képest én elkezdtem többnek érezni magam,hogy keményebb vagyok nálluk mert nekem nem hull minden(vagyis semmi) az ölembe.Sajnos ez addig fajúlt ,hogy elneveztem őket "Rohadt kulák zsidóknak".És sajnos mára már mindenki az és szinte mindenkit utálok aki többet tehet meg nállam!Ez mára már nácizmussá fajul és úgy gondolkodom ,hogy kikéne írtani őket!Sajnos most azt vettem észre ,hogy rajtam kívűl az egész osztályomat már lezsídoztam stb.Lassan ez a barátaimhoz is el fog érni.Mit tegyek?

Belátom a problémáimat de már nem tudom megbocsájtani senkinek.

Anyám egyszer öngyilkossági kísérletet követett el az anyagi helyzetünk miatt.

Így már mégjobban úgy éreztem ,hogy én vagyok a kemény , nyomorban nevelkedett aki egyszer mindenkinél többet fog érni stb.

Sajnos nem ez lett.

Hogyan tudnék elfogadni olyanokat akik bármit megtehetnek?

2010. ápr. 30. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Helyzetünk hasonló, anyámmal élek és 2 tesómmal egy válás után.

Hát egy jó nagy adag adóság maradt ránk, és enyhén szolva, anniy mindent kell befizetni, hogy nem kevés, hanem szinte nulla Ft marad már rögtön a fizetés napján a kezünkbe.

Ezért elkezdtem dolgozni, suli után és szabad időmbe. amivel havi 20-40 ezret simán kerestem, ebböl 10-15 nálam is maradt, a többit meg oda adtam anyámnak, hogy ő fordítsa vmi hasznosra.

Én nem vetem meg azt aki vmivel is többet tud megtenni mint én.

Szal ha pl havi 5-7 ezret kap zsebpénznek meg ilyenek, annyi a különbség, hogy én ezért megdolgozok, és jobbna becsülöm.

Én "zsidónak" azt tartom aki még rá is játszik arra, hogy van pénze. Szal étterembe kirakja a Mercije kulcsát az asztalra a 100 ezres telója mellé és még az aranyórát is leveszi, hogy a legdrágább kajával amit rendelt, össze ne kenje.

De kár így leegyszerűsíteni, mert a zsidók se mind tejbe fürödnek. Van is ismerősöm aki Ábrahám fia, és mégis jó haverom.

Te elfogult vagy. Én a helyedbe.

vagyis nem is a helyedbe, mert ugye kb hasonló a helyzetünk, szóval én azt tettem, hogy dolgoztam és dolgozok, és nincs ilyen gondom, hogy nem tudom a csajomat moziba vinni, vagy nem tudok bérletet venni.

Nem mindenki zsidó akinek pénze van, valaki még keményebb mint te, és a jólétért meg is dolgozott, néha elég keményen.

2010. ápr. 30. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem leosztani akartalak,

de akkor most kicsit megpróbálok a Mit tegyek részre is válaszolni:)

Erre is az a válaszom hogy, Dolgozz, és ez most nem egy komcsi szöveg,

egyszerűen, ha te is pénzt keresel, megtanulod értékelni azt hogy van munkád, és jussod is belőle.

És rájössz, hogy lehet akire te zsidót kiálltassz, ugyan úgy a nyomorbol dolgozta fel magát oda ahol van.

2010. ápr. 30. 22:52
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Tudom ezt mondani könnyebb lesz mint véghez vinni, de:

Ha már az anyagi helyzetekből táplálsz érzéseket másokkal szemben, 'válts pólust' azaz gyűlölet helyett örülj. Nem annak, hogy te felsőbbrendű vagy, hanem hogy egyszerűen tapasztaltabb, mert ez tény, tudod hogy milyen is amikor az ember szegény. De amikor elkezdesz dolgozni sokkal jobban megfogod tudni becsülni a pénz, sokkal nagyobb örömmel fog eltölteni téged, mint azokat akik már hozzászoktak.

Nem tudom ezzel mennyit segítettem, de sok sikert...

2010. ápr. 30. 23:37
 4/6 anonim válasza:
100%

Ismerős a helyzet. Pár éve semmim nem volt, de úgy hogy napokig pár zsemélt ettem meg vizet ittam a nyomós kútból. Ma már más a helyzet, nemrég vettem készpénzre egy kis lakást meg egy 10 éves autót.

Örülj neki, hogy megkeményedsz és megtanultad, hogy mennyit ér 100, 1000, 5000 esetleg 20.000 forint. Felejtsd el ezt a rossz proli dumát és menj, keress vagy csinálj pénzt. Mutasd meg a világnak, hogy te a szüleid nélkül is megszerzel mindent! Ne érdekeljen a környezeted megítélése, a saját értékrended szerint élj és akkor szegényen is gazdagnak érezheted magad! Minden jót!

2010. máj. 1. 01:11
 5/6 anonim ***** válasza:
27%
Bazze, még a helyesírássap is hadilábon állsz, akkor meg ne csodálkozz, hogy semmid sincs. Annyira jellemző, tanulni, fejlődni, tenni valamit, (bármit) nem vagy hajlandó, csak a pofád jár, mert az könnyű. Ne csak azt lásd, hogy valaki gazdag, nézz utána, hogy mennyit kellett ezért tennie! A családod nyilván nem lenne ilyen rossz helyzetben, ha a szüleid tanultak volna! Nyilvánvalóan nem fognak milliós fizetést adni egy fizikai munkásként dolgozó embernek... ilyen hozzáállásal belőled sem lesz semmi, egész életedben csak messziről irigykedhetsz azokra, akik szavak helyett inkább tettekkel próbáltak előrébb jutni.
2010. okt. 1. 23:08
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Az az irigység csapdája, hogy most valaki iránt gyűlöletet alakítasz ki, és mivel gyűlölöd őket, ezért nem fogsz olyanná válni mint ők. Érted? Ha gyűlölöd, megveted a gazdagotkat, akkor, ha gazdag lennél egyik napról a másikra, akkor azt hogyan viselnéd? Megvetnéd magadat is. Olyanná meg tudatalatt nem fogsz válni, amit megvetsz. Ahhoz, hogy olyanná válj, előbb el kell ismerned, hogy nem szemét csaló kizsákmányolók, keresni kell sikeres emberek társaságát és tanulni tőlük.
2010. okt. 2. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!