Mi lenne a szegényekkel a gazdagok nélkül?
Az szerintem magától értetődik, hogy a gazdagoknak szükségük van szegényebbekre, hiszen, ha mindenki egyformán lenne eleresztve, akkor a gazdagság nem lenne kiemelkedő, nem járna hatalommal stb. Vagyis a gazdagok nem lehetnek meg a szegények nélkül.
De vajon mi van fordított esetben? Mi történne a szegényekkel, ha nem lennének a "gazdagok" a világon?
Nem éreznék magukat szegénynek, mert nem lenne kivel összehasonlítani, ami van.
Nem lenne, aki kizsákmányolja őket - sok esetben így lesz valaki gazdag, a másik meg szegény, és még csak nem is az uzsorásokról van szó.
senki nem végezné el "piszkos" munkát, mert nem szorulna rá. nem lenne utcaseprő, takarítőnő, ápolók, stb.
a társadalom működéséhez kellenek alsóbb rétegek, de nem az a mérhetetlen szegénység, ami most ebben az országban uralkodik.
ha az alapszínvonal emelkedne, és mondjuk nem lennének csövesek, hanem mindenkinek lenne munkája, lakása, ennivalója, akkor már elégedettek lehetnénk. nem muszáj mindenkinek milliárdosnak lenni, de azért az nonszensz, hogy dolgozó emberek éheznek, mert ki kell fizetniük a lakáshitelt és a méregdrága rezsit.
Nos
Csak akkor bontható szét a dolgokra ha megkülönböztetjük a dolgokat vagyis szegény vagy gazdag.
Lehet kiszákmányoló vagy akkár támogató gazdag.
Személy szerint utálom az arrogáns,beképzelt aki vissza él a hatalmával...
szerintem lehetséges olyan világot összehozni amiben mindenki egyenlő módon él.
Vagyis önellátó rendszert kell csinálni és akkor a pénz fontosságának annyi.
ezért is akarnak kevesebb értelmes embert hogy ne gondolkodjon a nép hogy ne hogy elszabaduljon az irányitása alól.
De én véleményem szerintem a szegények azok megtanulták megbecsülni a kicsit is és gondolj a parasztra önmagának termeszthetje az ételét.
A gazdagok meg.. csak azokról beszélek akik tulzásba viszik:
túl sokat engednek meg maguknak, minél több pénzt akarnak,nem érik be a kicsivel Vagyis ÖNZŐ.
meg jaj a műkörmök meg hogy elkényeztetett kölykük lesz talán.
Ha meg elfoly a pénzük hát akkor meg nem tud mit csinálni akkor meg megtapasztalja a valódi világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!