Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vajon milyen származásuak a...

Vajon milyen származásuak a szüleim dinasztiája?

Figyelt kérdés

Eléggé érdekel vajon milyen származású vagyok én is, szüleim is. Édesanyám apja vezetékneve Pinkovai (Pinkov[a]) ami valami szláv eredetű, de keresztanyám szerint lengyel lehetet, pedig ellenkeztem, mert a lengyelek -ski vagy -ska a vezetéknevük, de szerintem a -ov meg -ova miatt lehet ruszki vagy bolgár, abba nem vagyok 100% biztos

Nagymamám vezetékneve Dolhai, de Dolha az román szerintem, mert van egy focista akit úgy hívják, de abba se vagyok biztos

Tehát aki ilyenekkel foglalkozik vagy valami hasonlót tanul, azt megtudná állapítani milyen származású lehetek?

Még valami: mindannyian Erdélyből jövünk

2016. okt. 25. 15:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha má dinasztia, Romanov alatt ne add!
2016. okt. 25. 16:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Jó dolog, ha ezeknek utána akarsz járni. :)

Viszont az mindenképpen fontos, hogy a család emlékezete mit őrzött meg. A Pinkov valóban nem hangzik lengyelesen, de attól még lehetett lengyel a felmenőd. Hány magyarnak van pl. német vezetékneve, vagy hány románnak magyarnak vezetékneve stb.

Első körben kérdezd a családodat, aztán a helyi öregeket, a helytörténetben járatos tanítókat, muzeológusokat, levéltárosokat, stb.

Meg aztán vannak profi családfakutatók is. De nem ingyé'! :)

2016. okt. 25. 16:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Pinkove és Dolha ma már Szlovákiában található, valamikor Magyarországhoz tartozott. Tehát bőven lehetsz akár magyar, akár szlovák származású.
2016. okt. 25. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!