Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A romak (ciganyok. ) tenyleg...

A romak (ciganyok. ) tenyleg zsido szarmazasuak?!

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy nem indiaiak hanem zsidok.Mert hogy az angol nevuket (Gypsy) is Egyptom utan kaptak...

ez igaz?!

2013. szept. 8. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem.

A zsidók egész máshogy néznek ki.

Az original zsidók is leginkább az arabokra hasonlítanak , gyakori náluk a zöld szem.

A cigányok meg kávé színűek és barna szeműek, az arcvonásaik is egész mások.

2013. szept. 8. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem.

A cigányok indiai származásúak. Semmi közük a zsidókhoz.

Az angol névvel mit is akartál mondani?

2013. szept. 9. 00:54
 3/8 anonim ***** válasza:
probalkozol, kerdezo, probalkozol.
2013. szept. 9. 16:45
 4/8 A kérdező kommentje:

ki probalkozik?!:D

vagymi??!:D

2013. szept. 9. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is olvastam egy erről szóló írást, a vicc az,hogy egy zsidó írta. De szerintem csak valami cigánykultúra-szerető zsidó lehetett, akinek jól hangzott ez a következtetés. A cigányok nem hasonlítanak a zsidókra, viszont az is elgondolkodtató,hogy a hindu vallás, az indiai viselet, tánc, zene nyomokban sincs a mai kultúrájukban.
2013. szept. 13. 21:02
 6/8 anonim ***** válasza:

szerintem ez olyasmi mint az indiánok elnevezése, ott ugye kolumbusz elakart menni indiába és mikor azthitte ott van elnevezte az otaniakat indiánoknak és rájuk ragadt.

ennél meg mivel azt hitték egyiptomból jöttek elnevezték angolul egyiptomiaknak, vagy valami hasonlónak.

de ezen logikán felindulva az összes egyiptomi is zsidó mert közelebb laknak a keresztények szent földjéhez, sőt még a törökök is mert ők is csak egy köpésnyire vannak onnan.

de lehet hogy buta vagyok sőt biztos de az egyiptomiak mióta zsidók?

2013. szept. 14. 02:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. Semmi szarmazasi, genetikai vagy kulturalis kapcsolat nincs a ket nep kozott.
2013. szept. 14. 07:13
 8/8 vizililiom válasza:
Nem, nem zsidó származásúak. Angolul azért "Gypsy" a nevük, mert mikor angol földre léptek, azt monták magukról, hogy egyiptomiak (Egyptians) azért, mert valóban az Angliába tévedt cigányok oda Egyiptomból mentek (Spanyolországon kersztül). A cigányok sokáig éltek Indiai kvándorlásuk után a mai Irán területén, majd a Fekete-tenger környékén és a Közel-Keleten meg Észak-Afrikában (leginkább Egyiptomban)mielőt Európába jöttek volna. A vándorlásaik során igy a cigányok bekeveredtek más népekkel és többször oszlottak többfele,igy eredetük sem közös. Európába is többfelől érkeztek. Volt az Egyiptom-Spanyolország-Észak-Nyugat-Europa útvonal és volt egy Balkán felől jövő áramlat is meg egy Oroszország felől jövő is. Valamelyik ez tóbbi kettő közül német területek fele vándoroltak. Innen a cigányok magyar neve is ami a német "Ziehende Gauner"-ből származik vagyis "költöző szélhámost" jelent. Ugyanis a cigányok már akkor ott verték át a vevőiket ahol tudták, ezért nem voltak népszerűek sehol sem és ezért maradtak szegények, ellentétben a zsidókkal, akik tudták, hogy a jó üzleteberség titka a becsületesség. Dehát a cigányok mindigis hülyék voltak:D Van egy közmondás: Végigmehetsz a világon hazudozva,csalva, lopkodva, de ugyanazon az úton vissza már nem jöhetsz!
2014. jan. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!