Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van itt olyan személy, aki...

Van itt olyan személy, aki írna nekem érdekes dolgokat az ókori Egyiptomról?

Figyelt kérdés

Nekem is vannak teóriáim, kedvenc korszakaim, "szerelmeim" ezen belül, akit érdekel, kérem írjon.

Lenne sok kérdésem, de ezeket privátban tenném fel. Elsősorban hozzáértők véleményére lennék kíváncsi (én nagyon amatőr vagyok), mert elég átfogó kérdéseim vannak.

Köszönöm előre is!

2016. okt. 20. 21:33
1 2
 1/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

irj valamit

sajnos lenyegeben semmit se tudok de engem is erdekel

privatban is irhatsz valamit ha ugy jobb

2016. okt. 20. 22:17
 2/15 anonim ***** válasza:
Az ókori Egyiptomban általánosan elterjedt és elfogadott szokás volt a nők genitális csonkítása. Ez olyan titokzatosan magasztos, nem?
2016. okt. 20. 23:10
 3/15 anonim ***** válasza:

Ez a téma több mint 4000 évet ölel föl. Több száz oldalnyi érdekességet lehetne írni. :)

Itt van egy : Az ókori egyiptomi orvosok valószinüsíthetően végeztek agyműtéteket. Erre utalnak az írásos, rajzos emlékek, a megtalált orvosi műszerek valamint lékelt koponyák.

Itt egy másik : Nofertiti férje, Ehnaton uralkodásának 22 éve alatt bevezette az Aton kultuszt, ami monoteizmus volt. Ehnatont fia Tutanhamon követte a trónon, aki visszatért a politeizmushoz.

Érdekesség Tutanhamonról : Tutanhamon 17 éves kora körül halhatott meg,mégis az egyik legikonikusabb fáraó volt. A múmiája vizsgálata megmutatta, hogy az ábrázolásokkal ellentétben alacsony, csapott koponyájú beteges férfi volt. Dongalába miatt bottal járhatott, farkastorka és csontelhalással járó Köhler betegsége is volt.

Ez hatalmas téma, de tudok írni neked ha érdekel, mert sokat foglalkozok vele.

2016. okt. 21. 01:09
 4/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

mi az a farkastorok?

[link]

Ehnaton pont a valosaghu abrazolat terjesztette el

fia ennyire ronda volt hogy ot nem ugy abrazolta? (vagy nagyon kicsi koraban meghalt apja?)

hogy hogy elfogadtak a verszerinti fiat az eretnek faraonak? bab-farao lett?

2016. okt. 21. 07:09
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ez számomra hihetetlen, de pont beletaláltatok a gyengéimbe.

Ami a genitális csonkítást illeti, magamon is el szeretném végeztetni, oda meg vissza vagyok az efféle dolgokért, már kislányként kinéztem magamnak.

Az agyműtétek is érdekelnek, természetesen hallottam már erről, régen magam is sebész akartam lenni, de ez már más téma.

Ehnatont meg wow, jaj, ne is említsétek, hatalmas "szerelmem", de ha valakit érdekel, erről csak privátban írok bővebben. Az Aton-kultusz is igen közel áll hozzám vallási okokból kifolyólag.

Amit Tutanhamonról írtak, arról is sokat olvastam már, hát nem tudom, ilyenekről is szívesen filózgatnék négyszemközt. Meg úgy igazán mindenről.

Ha valakit tényleg érdekel, kérem írjon! :)

Köszönöm!

2016. okt. 21. 17:34
 6/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#5 engem csonkitasok nem nagyon erdekelnek hogy ezeket modern korba at kene hozni... igy meg se neztem mi az eddig...

komolyan noi korulmetelest akarsz?...

Xy4

2016. okt. 21. 18:30
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia, ne akarj genitális csonkítást, még úgy sem, hogy ha most gombás fertőzésed van a külső nemi szerveiden. Ha ezeket levágják, akkor még a vizelés is fájdalmas lesz.

Gyógyulj meg!

Az ókori egyiptomiak nem metélték körül a lányokat. Úgy hitték, hogy a nőknek nincs lelkük.

2016. okt. 21. 21:40
 8/15 anonim ***** válasza:

"Ami a genitális csonkítást illeti, magamon is el szeretném végeztetni"

Ajánlom figyelmedbe Waris Dirie történetét.Kiskorában csonkították meg a testvérével együtt.A testvére belehalt,mert elvérzett.A nővére,akit szintén megcsonkítottak a szülésbe halt bele,aminek az oka szintén a csonkítás volt.Dirie arra tette fel az életét,hogy a nők megcsonkítása ellen küzd.

Tényleg erre vágysz?

[link]

[link]

2016. okt. 22. 05:38
 9/15 A kérdező kommentje:

Oh, láttam, hogy valaki üzent nekem, de nem tudtam válaszolni, mivel a fiókja törlésre került. :(

Egyébként igen. Amúgy nincs gombás fertőzésem, lelki okai vannak, hogy meg szeretném csináltatni. Sajnálom azokat a személyeket, akiknek bármiféle akaratán kívüli dolgon kell keresztülmennie, őszintén. De ez ellen én aligha tehetek valamit, akármennyire is szeretnék.

Amúgy van róla több írásos bizonyíték is, hogy az ókori egyiptomiak ezt végezték.

Azt honnan gondolod, hogy úgy vélték, a nőknek nincs lelkük? Erről még nem hallottam, ráadásul ezt a halottkultuszuk sem támasztja alá.

2016. okt. 22. 15:29
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

Ne haragudj kérdező,de rettentő buta dolog lelki okok miatt saját magunkat megcsonkítani.Szerintem fel se fogod,hogy ez mennyire szörnyű dolog,és milyen kihatásai vannak a hátralévő életedre.

Egyébként szerencsére a női körülmetélés már be van tiltva,úgyhogy maximum ha kimész és találsz valakit aki illegálisan megcsinálja akkor megoldható a dolog.

Egyébként ahogy előttem is írták az Egyiptomi és az összes többi ókori társadalomban is a nők alsóbbrendűek voltak(a megcsonkításuk is a férfiak hatalmát erősítette/jelképezte,mert azzal,hogy eltávolítják a csiklót és az egyéb részeket azt akarták elérni,hogy a nő a bűnös vágyai miatt ne csalja meg a férjét,akinek egyébként a tulajdona volt). Egyébként jelenleg is az egyik legrosszabb Egyiptomban nőnek lenni,mert semmibe veszik a jogaidat,a tiltás ellenére a mai napig csonkítanak meg nőket,ha megerőszakolnak az a te szégyened és mindennaposak a zaklatások(ezt nem én találtam ki, ez egy 2013-as felmérés eredménye,amiről a BBC-is beszámolt)

Értem,hogy tetszik az egyiptomi kultúra,ez rendben is van,de csak ezért ne fogadj el olyan szokásokat,politikai döntéseket,amelyek rosszak.

2016. okt. 22. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!