Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szerezzem vissza a...

Hogyan szerezzem vissza a büszkeségem? Hogyan elégítsem ki az egómat?

Figyelt kérdés

Olyan helyzetben érzem magam, mint a Breaking Bad c. sorozat hőse az első évad első részében.

Ha mélyen magamba nézek, azt érzem, hogy feneketlen hatalom- és bosszúvágy van bennem. Kicsinek születtem, sokszor gúnyoltak, de cserébe én is gúnyoltam másokat, és csak még frusztráltabb lettem. Gyerekként hiperaktív voltam és nem igazán tudtam alkalmazkodni, emellett nagyon szerettem kitűnni, középpontban lenni. Kamaszkoromban viszont csúnyán rám szálltak és elvették minden önbecsülésemet. Hihetetlen erős utálat és bosszúvágy alakult ki bennem, leginkább a korombeliek iránt (ezért inkább felnőtt barátokat kerestem), rengeteg gúnyolást kaptam középiskola alatt is, de sose tudtam semmit megbosszulni. Emellett iszonyú erős nemi vággyal születtem, de sose tudtam kiélni, egyszerűen véletlenül se néztek rám a csajok, mert fejletlen voltam.

Ez oda vezetett, hogy most, 24 éves koromban se estem még túl az első tapasztalaton. És ettől elképesztően frusztrált vagyok, lévén, más barátom ilyenkor már a gyerekvállaláson gondolkodik, egyetemi csoporttársaim meg külföldre mennek és áradoznak arról, hogy mennyi kalandjuk volt. Ötletem sincs, hogy képesek rá. Nekik pedig sejtelmük sincs arról, hogy mi az igazság velem kapcsolatban, hisz gondosan úgy teszek én is, mintha simán és bármikor menne minden.

Régebben a frusztráltságom puszta dühben mutatkozott meg, de ma már inkább a melankóliában és a depresszióban. Nincs étvágyam, nincs kedvem mozogni, nincs kedvem semmihez. Halálvágyam van.

Arra jöttem rá, hogy mindenben hatalmi kérdést látok. Különösen a szexben, a szüzesség elvesztésében. Ha valakinek van egy partnere, aki nemmellesleg elég reprezentatív, az pontosan tudja ezt magáról, gyakran kivagyi lesz és felvesz egy ilyen "neked is kéne ez, mi? Hát, csorgasd csak a nyálad, lúzer!"-viselkedést. Az ilyen embert egyszerre irigylik és néznek fel rá, mert tudják, hogy bármikor bármennyi élvezetet kicsikarhat magának (amire ugye mindenki vágyik). Nekem ez sose jutott ki. Az összes barátom elvesztette már a szüzességét, csak én nem. És haragszom rájuk emiatt. És mindenki másra is. Úgy érzem, ez is egyfajta gúnyolás, a világ űz gúnyt belőlem. Olyan érzésem van, mintha lenne egy isten, aki kezdettől fogva tudja, hogy veszteni fogok, és minden egyes nap csak arra jó, hogy egyre jobban megalázzam magam mindennel, és ő közben egyre többet röhöghessen a markába, miközben a halál felé sodródom. Az, aki rendszeresen szexel, talál magának partnereket, az egészségesebb lesz, statisztikailag hosszabb ideig és boldogabban él. Aki olyan szerencsés, hogy már kora kamaszkorában szerez tapasztalatot, olyannal, akit kinéz, az meg kb. legyőzhetetlennek érezheti magát. Emellett nagy jártasságot szerez a párkapcsolatokban, a nőkkel való bánásmódban, a szexben. Nekem mindez kimaradt, pedig csak erre vágytam mindig. A legszebb éveim MÁR kimaradtak, legalább 6-8 éves lemaradásban vagyok, és egyre csúszom. Még ha most elkezdeném, akkor is kb. éjjel-nappal kéne szexelnem ahhoz, hogy ne csak testi, de lelki kielégülést is nyerjek. Hogy úgy érezzem, én is vagyok annyira férfi, mint más, sőt, le is körözhetem őket. És ez is a célom. Nem megalázni akarom pl. a barátaimat, csak éreztetni velük, hogy nekem is vannak ütőkártyáim, meg tudom magam védeni, ha kell. Azt akarom, hogy ne kelljen úgy tennem, mintha engem ez a nagy versengés nem is érdekelne, hogy a világ ne csak egy erőltetetten joviálisan viselkedő, különc lúzert lásson bennem, aki kívül vigyorog, belül vicsorog, és szeretné elharapni mindenki torkát, de nem tudja.

De képtelen vagyok erre. Pedig lett volna rá alkalmam, nem is egyszer. Ha őszinte vagyok, az a helyzet, hogy senkit, aki elérhető lett volna, nem éreztem elég jónak ahhoz, hogy ő legyen a rendszeres partnerem. Ha igazán őszinte vagyok, tulajdonképp mindent a hatalom szempontjából nézek: a csajozást, a kapcsolati hálót, az egyetem- és szakmaválasztást. Eszerint választottam egyetemet is. Rühelltem az egészet, mégis végigrágtam magam rajta három éven keresztül, azért, mert úgy éreztem, ezáltal leszek egyszer hatalmi pozícióban. Tudom, hogy elég undorító, amit leírok, de rohadt sokszor éreztem azt, hogy nyilvánosan emberileg megaláznak és semmibe vesznek, és semmi nem lenne számomra kedvesebb, mint elégtételt venni az élettől. Vissza akarom nyerni a büszkeségem. De nem tudom, hogyan tegyem. Vagy mi erre a megoldás? Úgy érzem, már minden erőtartalékomat feléltem. Elfáradtam. Vissza akarok vágni az életnek, de nem tudom, hogyan tegyem. És soha, egy percre se vagyok boldog, mert a teljesítménykényszer felőröl. Egy boldognak ígérkező kapcsolatom már ráment, pedig azt a lányt a gyerekeim anyjának is el tudtam volna képzelni. Félek belegondolni, mi lesz ebből.

2016. okt. 18. 00:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Egy pszichologus tudna segiteni ezeken a problemakon. Feldolgozni a teged ert traumakat, es megoldast kidolgozni. Kerj segitseget! (Es kerlek, ne gondold, hogy megalazasbol mondom, mert nem igy van. Segito szandekkal irtam.)
2016. okt. 18. 01:58
 2/16 anonim ***** válasza:

Tényleg elfáradtál. Soha nem fogsz visszavágni, de ami rosszabb, ez soha nem fog kielégíteni. A büszkeségedet nem tudhatod visszanyerni, mert el se vesztetted.

Nem maradtál le semmiről, de érezheted így.

És ezt egyedül nem lehet megoldani, mert Münchausen bárók csak a mesében léteznek. Keress pszichológust, ez se lesz könnyű, mert sok a pénzéhes sarlatán közöttük. Mégis ilyent keress, főleg, ha csoportos foglakozást javasol. Miért? Mert csak saját tapasztalat győzhet meg, hogy nem vagy egyedül.

Mondok egy fontos jó hírt is. El sem hiszed, mennyire az. Megtetted az első lépést. 24 évig őrlődtél, nem sokra jutottál, és most az életvágyad, nem pedig a halálvágyad mondatta: elég, kipakolok. Pedig ha ezt a fórumot olvasod, lehet sok rossz tapasztalatod.

Még egy fontos dolog. Az ember azt hisz el, amiről van tapasztalata, vagy akinek hisz. Eszerint te az anonimitáson túl, nem találtál olyant a közelebbi ismerőseid, családod körében, akinek ezt el merted volna mondani. Lehet, hogy igazad van, de minden normalitásérzékem azt súgja, kell legyen valaki abból a körből is. Mégiscsak könnyebb szóban, közvetlen reagálással.

Van esélyed, de lehet, hogy nem önerőből. Keress, lehet, hogy ismét megalázónak érzed majd, de akkor is. Ez az út, más nincs. Mindenki így csinálja, talán néhánynak könnyebb.

2016. okt. 18. 18:22
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha komolyan kérdezed, akkor az lenne a megoldás, ha a politika világába kerülnél, ott is minél magasabbra.

Akkor aztán lehetne egód, nőd, pénzed, hatalmad. ( Csak a gerinced tűnne el, de nagyon.)

2016. okt. 18. 20:10
 4/16 Molyember ***** válasza:
Tehát az a bajod, hogy nem kellesz a nőknek, akiknek meg igen, azok neked nem kellenek. Borzasztó beképzelt vagy, de ez biztos csak azért van, hogy ellensúlyozd a komplexusaidat, mert az aztán van bőven. Ismerek olyan férfit, aki alig van 160 centi, talán annyi sem, de komoly pozícióban dolgozik nálunk, egyáltalán nem paraszt az emberekkel, és álomszép nője van. Az a különbség kettőtök közt, hogy ő elfogadta magát. A legőszintébben kívánom, hogy ne kerülj vezetői állásba, amíg ilyen kóros állapotban vagy, mert előbb az embereid fognak szenvedni, aztán te. Szélsőséges esetben még szájba is ver valaki. Húzzál el dokihoz, ebből egyedül már nem jössz ki. Az időd pedig ketyeg, ezt az egyet jól látod.
2016. okt. 18. 23:16
 5/16 A kérdező kommentje:

#2:

"Soha nem fogsz visszavágni,"

Miért? Honnan tudod, hogy holnap nem döntök úgy, hogy kész, ennyi volt, és nem fogok egy fegyvert és megyek el szerelmespárokat gyilkolni? Vagy mondjuk, felkutatom azokat a régi osztálytársaimat, akiknek köszönhetően az egész elindult, és felgyújtom a kocsijukat?

"Keress pszichológust, ez se lesz könnyű, mert sok a pénzéhes sarlatán közöttük."

Pont azt számolgattam valamelyik nap, hány pszichológus látott már. Legalább 7, de ha hozzáveszek más alternatív megoldásokat (kioneziológusok, stb.), akkor simán 10 fölött van a szám. Lehet, hogy bennem van a hiba, de egyszerűen sehol nem éreztem azt, hogy tényleg a lényegről beszélünk, és tényleg a lényegre kérdez rá az illető, és valóban megérti, hogy hol kéne segítenie. Egyetlen ilyen volt talán, de az pszichiáter, hozzá csak alkalmanként lehet menni, nem terápiával foglalkozik. Volt olyan, aki szinte egy szót se szólt, csak hallgatott és néha belekérdezett. Ez miféle segítség? Arra lenne szükségem, hogy feltérképezze valaki a gondolkodásmódomat és kijavítsa a hibás gondolatokat, hisz azok okozzák a szenvedést.

A csoportterápiától valahogy ódzkodom. Nem igazán bírom elképzelni, hogy odamegyek elvált anyukák meg alkoholista szülőktől eljött gyerekek meg öngyilkossági kísérleten túlesett emberek közé azzal, hogy én még szűz vagyok, és meg akarok ölni mindenkit, aki arról panaszkodik, hogy mostanában csak heti két szexre jut ideje, meg hogy ő mindig a rosszfiúkat fogja ki, mert úgy érzem, én különb kéne, hogy legyek mindenkinél.

Nem, valahogy vannak gondolataim, amikről tudom, hogy helytelenek, de mégsem tudom kiverni a fejemből őket, mert nincs egy okos és megbízható és türelmes ember a környezetemben, akinek elmondhatnám, és rá tudna mutatni, hogy hol tévedek, hogy megszűnhessen a hibás gondolkodásmód. Mire gondolok? Mondok egy példát: pl. van egy olyan elméletem, hogy a természet (tkp. az evolúció) módszeresen a hülyéknek, a gátlástalanabbaknak, a "tahóbbaknak" kedvez. Hiszen a primitívebb emberek magabiztosabbak (mert nem látják a dolgok komplexitását, nem látják a saját korlátaikat), a magabiztosságot pedig imádják a nők. Ezért van az, hogy a jó nőket az idióta parasztok fogják ki. Ebből pedig az következik, hogy igazából az én felállásom (a fizikumom nem fogja meg a nőket, az intellektusom viszont feltűnő) egy olyan vesztes felállás, amit az evolúció nem jutalmaz, magyarán "nem kellek" a természetnek. Szerintem egy ideális világban ez kéne, hogy legyen, hogy ahhoz vonzódjon az ellenkező nem, aki művelt, kifinomult, mély érzésű, és a bunkóknak kellene jó sokat kapálózni ahhoz, hogy egyáltalán nőhöz jussanak. Egy ideális világban az ilyenek nyalnák az én talpamat. És nem fordulhatna elő az, hogy olyan 13 évesek írnak ki kérdéseket a terhességről, akik írni se tudnak, akik annyira nem olvasottak, hogy a "szex" szót "sex"-nek írják, de már elég fejlettek testileg ahhoz, hogy átéljék a gyönyört. Lehet, hogy kicsit fasiszta vagyok, de ez az véleményem. Ehhez képest azt látom, hogy a világ fordítva működik, tehát nekem nem nagyon van helyem benne.

Vagy, egy másik gondolat, amit helyre kéne bennem tennie egy szakembernek: úgy érzem, az igazi szerelem az, amikor a felek "megharcolnak" egymásért, spontán találják meg egymást, a "kémia" alapján, magyarán egyértelmű a kölcsönös vonzalom, és mindkét félnek van valami olyan tulajdonsága, ami lehengerli a másikat. Ezeket az érzeteket az ösztöneink közvetítik nekünk, így kommunikálják azt, hogy a másikban van valami, ami tökéletesebbé teszi az utódunk génállományát. Mármost, ez alapján viszont azok, akik későn találtak egymásra, mondjuk társkeresőn, vagy egy kapunyitási pánik eredményeképpen, azok - ezen elmélet alapján - olyan gyermeket szülnek, aki nem olyan teljes értékű, mint az, aki tiszta szenvedélyből jött létre. Ilyen módon én is csökkent értékűnek érzem magam.

Lehet, hogy ezek hülyeségek, én örülnék a legjobban, ha kiderülne, hogy nincs igazam, de az a helyzet, hogy nem ismerek olyat, aki ezeket kellő alapossággal meg tudná cáfolni és ezáltal helyreállna a rend a fejemben. Nem volt egy olyan állandó mentorom, aki szellemi partner lett volna számomra, mióta elkezdtem felfedezni a világot. És az a gond, hogy úgy érzem, hogy elértem egy szintet, amivel nem tudok mit kezdeni, mert túlságosan olyannak látom a világot, amilyen. Illúziómentesen. Valójában ez a problémám. Nincsenek illúzióim. Nem gondolom azt, hogy az én szüleim a legjobb szülők a világon, hogy én különlegesebb vagyok másoknál, hogy van valami értelme az életemnek, hogy a túlvilágon valami vár. Arra jöttem rá, hogy az életnek csak úgy van értelme, ha az ember folyamatosan kicsi önhazugságokkal él. Ha ezeket mind leleplezzük, akkor a gondtalanság elszáll, az ember lelkileg megbetegszik. Ez történt velem is. Mihelyt úgy érzem, semmivel nem vagyok különlegesebb, mint mások, már nincs is kedvem élni. Nem tudom, miben higgyek. A környezeti visszajelzések alapján átlagosnál értelmesebb vagyok, de az átlagosnál kevésbé vagyok vonzó a lányoknak. Nem férek hozzá egy olyan energiatartalékhoz, amihez más már szaros 15 évesként ingyen és küzdelem nélkül hozzájut, ami ez élet legnagyobb erőforrása. Minek éljek így? Ez a kérdés se jut el igazából senkihez, jó esetben lesz rá 10-15 válasz. A pszichológus se tud segíteni, ő nem szenved, ő kiegyensúlyozott életet él, neki a velem töltött másfél óra csak munka, ő hazamegy és éli az életét, én pedig őrlődök a következő alkalomig. Neki az az érdeke, hogy minél tovább tartson, hogy kapja a tízezreket alkalmanként még jó sokáig. Én senkit nem érdeklek. Semmi nem történik, ha holnap leugrom egy háztetőről, pedig lehet, hogy ha nem így alakult volna, akkor rengeteg emberre lehettem volna hatással. A barátaimat is állandóan csak én hívogatom, senkinek nem számítok igazán.

2016. okt. 18. 23:40
 6/16 A kérdező kommentje:

"Borzasztó beképzelt vagy,"

Miért vagyok beképzelt? Mert azt gondolom, hogy vagyok olyan intelligens és kifinomult, hogy jó nőt érdemeljek és helyreállhasson az önbecsülésem, és ezáltal eltűnjenek a frusztrációim és olyan helyzetbe kerüljek, hogy végre alkothassak is valamit, ami jó a világon? Beszéltél már focistákkal? Láttál már olyan tipikus, igazi tahó izomagyat villamoson? Nézd meg ezt a gyereket:

https://www.youtube.com/watch?v=3lnO358oSCs

Ez nem beképzelt? Fogadok, hogy van valami liba, aki bolondul érte, mert annyira macsós (értsd: irtózatos nagy a pofája és vannak tetoválásai), ez miért érdemli meg jobban, mint én? Tudod hány ilyen f**$zal találkoztam életem során? Pl. nyáron egy EB-vetítésen, ahol egy ilyen ostoba barom beelőzött egy sorban. Az ilyennel nem lehet tárgyalni, ezek számára az erőszak adja mindennek a legitimitását. Számukra az a több ember, akinek vastagabb a bicepsze, kész. Aki kisebb náluk, az kussolhat, mert szájba lesz verve.

"Ismerek olyan férfit, aki alig van 160 centi, talán annyi sem, de komoly pozícióban dolgozik nálunk, egyáltalán nem paraszt az emberekkel, és álomszép nője van."

Én is ismerek ilyeneket. Belőlem is kb. ez lenne, ha nem gondoskodott volna a környezetem az ellenkezőjéről. Szerinted én élvezem ezt az állapotot? Mindig is arra vágytam, hogy felnézzenek rám és hasznára váljak a világnak. Mindig is éreztem, hogy tele vagyok alkotó energiákkal, és ha egyszer beindulok, akkor nagyon sokra vihetem. Csak most már ott tartok, hogy félek, hogy ez a beindulás nem fog megtörténni. Gyerekkoromban ez még működött. Szerettek, diákképviselő voltam, minden versenyen helyezéseket értem el, mindenki megbízott bennem és kedvelt. Kamaszkoromban ez elromlott, de azért egy elég jó teljesítményt hoztam továbbra is, és szép eredményt szereztem az iskolámnak. Igazán egyetem felé kezdtem azt érezni, hogy már ezek nem elégítenek ki, nem érdekel az egész, ha nincs mellettem valaki, akivel szeretjük egymást.

"Az a különbség kettőtök közt, hogy ő elfogadta magát. A legőszintébben kívánom, hogy ne kerülj vezetői állásba, amíg ilyen kóros állapotban vagy, mert előbb az embereid fognak szenvedni, aztán te."

Nézd, én ígyis-úgyis szenvedek. Engem most kifejezetten megnyugtatna, ha ezt a szenvedést kivetíthetném a világra, hogy megtudják, milyen szarul érzem magam.

"Szélsőséges esetben még szájba is ver valaki."

Haha! Hát attól aztán ne félj. Már rég megtanultam, mikor hol a határ, és hogy lépjem át. Bármikor meg tudom játszani magam, hogy egy ilyen helyzetet elkerüljek. Ha meg nem, mindig van nálam önvédelmi eszköz. Sose járok felkészületlenül.

"Húzzál el dokihoz, ebből egyedül már nem jössz ki. Az időd pedig ketyeg, ezt az egyet jól látod."

Elmondjam, mi ezzel az igazi bajom? Az, hogy úgy érzem, ezzel még távolabb kerülök azzal, hogy visszanyerjem az önbecsülésem. Gondolj bele, kamaszkorom óta folyamatosan ebben vagyok, és elpazaroltam a legszebb éveimet, amikben más kefél, mint a nyulak, meg bulizik. Töltsem azzal a további időmet is, hogy pszichológushoz járok? Tudod, apám mindig meséli a húszas éveiről, hogy milyen volt, amikor katonaságnál volt, hogyan lógtak ki a haverjaival csajozni, hogyan fogtak ki a feletteseiken, milyen volt, amikor dolgozott, mennyire odavoltak érte a csajok, hogy egyenruhás, stb.

Na most, én mit fogok mesélni, mikor a fiam majd egyszer megkérdezi, hogy én mivel töltöttem az éveket? "Hát, tudod fiam, én 16 éves koromtól egyik pszichológustól a másikig jártam és ahhoz is terapeuta kellett, hogy elveszítsem a szüzességem, mert annyira életképtelen f**z voltam, hogy még arra se voltam képes magamtól, pedig másnak se mellékelnek hozzá használati útmutatót. Én nem buliztam, hanem mindenen rágtam magam, és kiöntöttem a lelkemet pszichológusoknak. Fizettem értük rendesen, a szüleim pénzével." Ezt mondjam majd? Így emlékezzem majd vissza ezekre az évekre? Adjam oda a maradék méltóságomat is? Így is állandóan titkolóztam gimiben, sosem mondtam meg senkinek, hogy iskolapszichológushoz járok.

2016. okt. 19. 00:03
 7/16 Molyember ***** válasza:

Az a gyerek vagy beteg, vagy valami komoly anyagot vett be. Kéne neked egy olyan nő, akinek ez jön be?

Szerintem nagyobb baj van a fejeddel, mint amit meg lehetne oldani a Gyakorin valami pár szavas tanáccsal, vagy nagy bölcsességgel. Talán jó lenne, ha nem akarnál mindenáron bizonyítani, mert nem lehet. Valahol úgyis belebuksz, aztán csak a kudarcélmények gyűlnek. Ahhoz meg, hogy ne akarj bizonyítani, az kéne, hogy ne érezd magad kevesebbnek másoknál. Kb. eddig terjedt a tudományom, elképzelni sem tudom, hogyan érezhetnéd magad többnek, amikor az egész életed aköré szerveződött, hogy te semmit sem érsz. Ehhez kéne az orvos, meg a te elszántságod.

2016. okt. 19. 02:27
 8/16 A kérdező kommentje:
De nem érted, hogy attól is, hogy "orvoshoz" kell járnom, még kevesebbnek érzem magam? Nem olvastad el, amit írtam? Te hogy egyeztetnéd ezt össze egy olyan életkorral, amikor az összes barátod bulizik és csajozik és jól érzi magát?
2016. okt. 19. 11:39
 9/16 Molyember ***** válasza:
Inkább pszichológushoz járj, mint dialízisre, vagy kemoterápiára. Mert ezek is megeshetnek ebben az életkorban. És akkor mi van? Semmi. Ezt dobta a gép. Attól, hogy nem látod mások fájdalmát, még nekik is van, csak vagy elrejtik, vagy elfogadják. Neked az a legnagyobb bajod, hogy alacsony vagy, de sokkal jobb ekkorára nőni, mint két méteresként kerekesszékben tekerni. Persze, mit érdekel téged más problémája, neked a tiéd a legnagyobb. Nem mintha bármitől is magasabb lennél, de mégis úgy teszel, és az egész világot pofán akarod rúgni, mert majd attól jobb lesz. Nem ismerlek, de lehetnél mondjuk művész, sportoló, politikus (bár ez undorító), cégvezető, ezer dologgal foglalkozhatnál, de te csak alacsony akarsz lenni, semmi más nem érdekel. A jelenlegi állapotod a te választásod, foggal-körömmel ragaszkodsz hozzá.
2016. okt. 19. 13:45
 10/16 A kérdező kommentje:

"És akkor mi van? Semmi. Ezt dobta a gép."

Igen, de mi van akkor, ha igazából csak beképzelem ezeket magamnak, és nincs is szükség terápiára? Apám mondogatta régebben, hogy nincs nekem semmi bajom, csak túl sokat vagyok egyedül, sokat unatkozom, meg eltanultam anyámtól az állandó idegeskedést. Valahogy úgy érzem, hogy itt valami nem kóser. Évekig mentem különböző tanácsadókhoz, de soha, semmi nem változott érdemben. Valami megakadályozza, hogy felnőjek.

"A jelenlegi állapotod a te választásod, foggal-körömmel ragaszkodsz hozzá."

De ugyan miért lenne ez jó nekem? Miért ragaszkodom hozzá, ha rossz?

2016. okt. 19. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!