Használnál-e idegen nevet külföldön, csak hogy jobban érvényesülni tudj?
Külföldön élek, de egy eléggé nagyszámú magyar közösségben. Amikor megtudtam, hogy babát várok akkor ismerőseim ajánlottak egy jó szülész-orvosnőt, aki tud magyarul is, tehát első babásként könnyebben tudok majd tőle kérdezni, stb. Az első találkozáskor kiderült, hogy tökéletesen beszél magyarul, sőt, tulajdonképpen magyar. A vezetékneve általánosabb, viszont a keresztneve "internacionális", nem magyaros, jellemző az adott országra. Ezen a néven mutatkozik be, így van feltüntetve a honlapon, az ajtónévtáblán, az orvosok listáján, stb. Ami azonban feltűnt, hogy a hivatalos pecsétjén egy teljesen másik keresztnév van, a Hajnalka. Az általa használt név nem is szerepel a hivatalos nevében, azt gondolom utólag kezdte használni, mert az idegen országban nehezebb Hajnalkaként érvényesülni, mint orvos.
Elgondolkoztam, hogy én vajon változtatnék-e nevet, ha ilyen pozícióba kerülnék. A döntését részint megértem, hiszen lehet valakit elrendít egy teljesen idegen és kimondhatatlan magyar név, de ugyanakkor attól lenne különleges a klinika orvoslistáján, hogy nem vegyülne el névileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!