Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szeretnék kérni tőletek...

Szeretnék kérni tőletek témákat, amiket taglalhatok a blogomban. Lenne ötletetek?

Figyelt kérdés

Most indítottam, és kíváncsi vagyok hogy az emberek többsége miről szeretne akár olvasni vagy saját véleményt kifejteni.

demagogrokko.blog.hu

Még csak egy bejegyzés van.

Köszönöm a tippeket.

2016. okt. 2. 09:45
 1/5 PresidentEvil ***** válasza:
100%

.

Ha száz ember azt írja, hogy őket a 16. századi gyapotkereskedelem fejlődése érdekli, különös tekintettel a hollandiai politikai helyzetre, akkor te arról fogsz írni? Ugyanolyan jó és hasznos bejegyzést tudnál írni a másokat nagyon érdeklő japán popzenei irányzatokról, mint mondjuk Nietzsche filozófiájáról, ha éppen ezt kérnék a legtöbben? Miért nem írsz arról, ami téged érdekel és amiről ismereteid vannak? Megírod, aztán vagy tetszik a többieknek, vagy nem. A te módszered olyan, mint amikor leinted a taxit és megkérdezed a sofőrt, hová tudna elvinni, mert neked nincs ötleted.

Ez a te blogod, a te gondolataiddal, ötleteiddel kell megtöltened, nem mások által nyújtott témákkal. A személyes névmásokat pedig kis kezdőbetűvel írd, főleg az "én"-t, ami így egyenesen nevetséges, a többi csak modoros.

2016. okt. 2. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Az első bejegyzésed ha jól látom, politikai-közéleti. Ha ehhez képest a legtöbben műkörmökről kérünk bejegyzést, nem fog kicsit viccesen festeni? De ez még mellékes is. Elsőnek tökéletesen igaza van, arról írj, ami érdekel. Ha jól sejtem, te egy közösséget szeretnél létrehozni, ehhez viszont szintén nem szükséges az, hogy a mi kívánságainkra írd azt meg.

Ha most azt mondom, hogy a genetikáról szívesen olvasnék, akkor képes lennél egy hosszú, alapos és kifejtő bejegyzést írni arról, hogy miért Észak-Európában terjedt el a szőke haj - kék szem kombó és pl Kelet-Ázsiában miért nem?

2016. okt. 2. 10:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Ha ilyenekre van igény akkor igen. Ha nem vagyok jártas az adott témában, akkor veszem a fáradságot és utána nézek majd véleményt formálok. A cél az hogy mindenféle irányzatot képviselő emberek idetaláljanak, akár csak egyszer, és tudjon olvasni az adott témában egy véleményt.

Köszönöm a válaszokat! :)

2016. okt. 2. 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor néhány jó tanács, hogy tényleg működjön a blogod. Magam is vezetek blogot, és a saját bőrömön tanultam meg a blogolás szabályait.

A téma nem úgy működik, hogy az olvasók felvetik, mert az olvasók nem fognak neked témát felvetni. Ha van egy érdekes téma, akkor az olvasók jönni fognak, és elolvassák az adott bejegyzést. Akár alaposan, akár felületesen. De ezt a témát neked kell adnod. Az olvasó nem úgy működik, hogy választ egy témát, majd vár arra, hogy te mikor írod a véleményedet meg a témából. Az olvasó választ egy érdekesnek tűnő blogbejegyzést (teljesen mindegy, milyen témában), és azt elolvassa. Ha vannak általa preferált blogok, oda időnként felmegy, hogy lássa, van-e új bejegyzés. Lehet, hogy csak hetente vagy két hetente megy fel a blogra körbenézni. Ha azt látja, hogy nincs új bejegyzés már csukja is be az oldalt. Nem fog neked javaslatot tenni arra, miről írj.

Én jószívvel azt tudom tanácsolni, hogy arról írj, ami téged érdekel. Mert lehet, hogy azt mondod, hogy a genetikáról írni fogsz bejegyzést, mert azt kérte valaki, de ha téged az egész téma nem érdekel, akkor az az írásodon is vissza fog tükröződni. Az olvasónak egy a lényeg: izgalmas, érdekes legyen az írás. Blogokat általában szórakozásból olvasnak az emberek. Ha egy írásnak erőltetett szaga van, az átjön rajta.

Tehát az első, hogy téged érdekeljen az, amiről írsz. Hidd el, bármilyen témáról lehet érdekesen írni, ha az ember az adott témában eléggé elmélyedt. Ehhez persze a téma felé való érdeklődés is kell. Téged se érdekelhet minden, de ez nem is baj.

Ahogy látom, most van egy politikai és egy művészeti tartalmú bejegyzés. Én azt tudnám tanácsolni, hogy a blogodnak legyen tematikája. Ha mindenről írsz, az sok. Kell egy adott tematika, ami mentén jönnek a bejegyzések. Például egy vasúti témájú blogban furcsán hatna egy olyan bejegyzés, ami a magyarországi politikai erőviszonyokat taglalja (akármilyen érdekes is).

Fontos még, hogy én mint olvasó nem tudom, hogy például a művészeti témájú bejegyzéssel mire is akartál kilyukadni. A helyzet az, hogy a blog egy olyan műfaj, amibe nyugodtan beleférnek a kissé hosszabb írások is. Ha felmész az Index 2-re, és random módon megnyitsz blogokat, akkor látni fogod, hogy mindegyik hosszabb, tartalmasabb. Ez nagyon fontos, hogy a bejegyzésre időt kell szánni. Egy-egy komolyabb bejegyzés írása 2 órán keresztül is eltarthat, vagy tovább. Ezt bele kell kalkulálni, ha komolyan gondolod. Ilyen hosszabb, tartalmasabb írást viszont csak akkor tudsz megalkotni, ha ismeretekkel rendelkezel a témáról.

Úgyhogy találj egy téged érdeklő témát, és arról írj bejegyzéseket.

És sok sikert a blogodhoz.

2016. okt. 4. 23:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Szintén bloggerként én is azt javaslom, hogy ha hosszú távra tervezel, akkor arról érdemes írnod, amit szeretsz és téged is érdekel.
2016. okt. 7. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!