Régen tényleg megverhették a rossz gyerekeket az iskolába?
De ha panaszkodtál otthon, vagy behivatták az apádat akkor még az is jól megrakott a tanár előtt!!
Meg áztatott kötéllel vertek amíg össze nem szartad magad, főleg vallási sulikban ahol apácák meg ilyenek tanítottak!!
"Azért a következteések levonása elött ne feledjük, hogy a most agyon szidott gyerek generáció a körmös, nádpálcán nevelt szülők gyermekei.
Szóval valahogy az a módszer még se lett hasznos hosszútávon...."
Erről van szó :) Ez az igazság.
Abban, hogy azok a gyerekek a mai felnőttek, és hogy az ő gyerekeik a kis flegma szemétládák, van valami. Szerintem ez egy negatív példa: a gyerekek akkoriban utálták a verést, megfogadták, hogy ők majd nem bátják a saját gyerekeiket, így lettek a maiak. Amúgy régen azért verekedtek annyit a gyerekek a suliban, mert őket is verték? Ma aki verekedni mer, azt kirakják...
Egyébként az is igaz, hogy az intő nem ér semmit. Nehezebb esetekben már az igazgatói se nagyon. Emlékszem, 8. osztály végén az én "rosszgyerek" osztálytársaim is csak röhögtek kb. az intőn.
Nekem az a véleményem, hogy ha a tanárnak körmöst kell adnia, akkor ott régen nem stimmel valami. Azt kéne elérni, hogy a gyerek alapjaiban tisztelettel gondoljon a tanáraira és ne verni kelljen azért, hogy viselkedjen. Otthon se jó, ha a szülő veri a gyereket, nevelte meg volna korábban. Szerintem. Persze egy-egy atyai pofontól senkinek nem lesz semmi baja, de azért a testi fenyítésnek is megvannak a határai. Akibe egész kicsi korában belenevelték az idősebbek iránti tiszteletet azt nem kell verni később, hogy ezt tudja. Érdekes, engem soha nem ütöttek meg a suliban, apukám is csak egy-két hiszti után csapott le, mégis tudom hol a helyem. Ha valaki agresszivitással nevel, akkor csak annyit ér el, hogy a gyerek is az lesz.
Persze a mai helyzet ami van suliban az nevetséges. Fültanúja voltam, mikor a kedves diák mindenféle következmény nélkül jó dolgában lek*rvaanyázta a tanárt. Néztem is egyet. A tanár beírt neki egy szaktanárit, de kit érdekel az? Meg sem kell otthon mutatnia. Nekem utolsó évemben gimiben nem is volt ellenőrzőm, annyira sz@rt mindenki a másik dolgára, pedig ez egy elit gimi volt. Ezek után egy szaktanári se nagyon hat meg senkit. Ellenben jártunk már úgy is, hogy a kis diáklány biosz órán folyamatosan pletyizett, megállás nélkül. A tanár többször rászólt, de a drága csak nem fogta be (már minket is idegesített). Ekkor a tanár odament és adott neki egy nyak levest. Hangosan kiröhögtük a csajt. Maga a pofon egyáltalán nem fájt neki, nem is az volt a cél. De úgy le lett alázva, hogy azonnal befogta. Én is megalázva érezném magam, ha az egész osztályom rajtam röhögne. Szerintem ez hiányzik az iskolákból. Nem agyonverni kell a gyerekeket, meg körmösöket osztogatni, hanem elérni, hogy az osztály előtt szégyenüljön meg. Egy gyerek számára sokkal rosszabb, ha a többiek előtt "ég", mintha csak egy tanára van kiakadva rá.
Lehet harcolni az agresszió ellen, tőlem nyugodtan. De az ne mondja, hogy fegyelmezés nélkül nem lehet nevelni, aki még nem dolgozott általános iskolában. Olyan gyerekekkel találkoztam, akik a harmadik fegyelmi tárgyalás után is csak röhögtek. Olyan helyen, ahol ha a tanár rá mer szólni a gyerekre, hogy ne szaladjon ki az útra, akkor jön a szülő meg a na'ccsalád, és jól helyreteszik a tanárt. Hát akkor kérem, ez ellen az agresszió ellen tegyen valamit!
Adhat a tanár akármilyen érdekes órát, ha van két-három olyan gyerek, akit otthon nem neveltek meg, és zavarja az óra menetét. De óráról kitenni meg nem lehet - merthogy joga van az órán részt venni. Érdekes, a többinek nincs joga ahhoz, hogy zavartalanul tanuljon?
Az meg oltári nagy félreértés, hogy az a tanár, amelyik egyszer -kétszer odacsap, az agresszív. Érdekes, hogyha párszor fölmerül ez a kérdés, akkor sokan azt szűrik le, hogy kékre-zöldre kéne verni a gyerekeket. Erről szó sincs, és aki ezt így értelmezni, annak szövegértési gondjai vannak.
Ja igen, előző. Te leszel a gyereked anyja vagy apja, a te kezedben lesz a nevelés kulcsra. Vagyis ha megtanítod neki, hogy márpedig az idősebbeket, tanárokat tisztelni kell, akkor nem ad okot, hogy akár egy körmöst is kapjon.
Az én időmben is még volt olyan tanár, aki odacsapott. Nem agyonverte a gyereket, de tudatta vele, hol a helye. És az osztálytársam ezután tudta. Régen, ha a gyerek órán játszott valamivel, azt elvették tőle, és csak év végén kapta vissza. Ma, ha játszik a telefonjával, még el sem lehet tőle venni, mert megint csak az agresszív szülő lép a képbe. Itt már nem lehet semmit sem csinálni. Tanárként beleszakadhatsz, és hiába olyanok az óráid, hogy tizenhat gyerek élvezi, ha négy mindent elkövet, hogy megalázza a saját tanárát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!