Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más országokban milyen a...

Más országokban milyen a földrajz és történelem oktatás?

Figyelt kérdés

Az elmúlt években sokszor hallottam, olvastam, hogy nálunk jobban tanítják a két tantárgyat, mert sok magyar tudja, milyen országok léteznek és hol fekszenek pontosan. A történelemmel is ugyanez a helyzet, sőt a tankönyvekben nem szereplő eseményeket is ismerik (pl. vikingek). Nemrég volt az osztálytalálkozóm és kíváncsiságból tettem fel kérdéseket a földrajzzal és történelemmel kapcsolatban. Sokan még mindig emlékeznek arra, amiből tanultak, sőt bővítették a tudásukat is. A tanárom azt mondta, hogy szerinte a magyarok sok könyvet olvasnak a történelemről meg a földrajzról. Ezt én is észrevettem. Én is szeretek ilyesmikről olvasni.

Azt tapasztaltam, hogy más országokban eléggé hiányos az oktatás. A testvérem egyik barátja kint dolgozik Dániában. Egy férfi kérdezte tőle, hol is van pontosan Magyarország? A munkatársai meg azt hitték, hogy nálunk nincsenek orvosok, csak kuruzslók (facepalm). Voltam Spanyolországban, ők tudták, hol van Mo. és Puskást is ismerik. Egyikük mondta, hogy az 1956-os évről a legtöbbjüknek a mi forradalmunk jut eszébe! (pedig abban az évben zajlott a Szuezi válság is). Itt a GYIK-on valaki mesélte, hogy a norvégoknak fogalmuk sem volt Napóleon császárról! Csak a Napóleon nevű sütit ismerik. Amerikában azt se tudják, hogy Anglia egy sziget, stb.

A kollégáimat is kikérdeztem. Ők is sokat tudnak. Viszont egyikük mesélte, hogy van egy ismerőse, aki eléggé tájékozatlan. Mindig úgy utazik külföldre, hogy utána se néz, melyik ország hol van, mi a fővárosa, stb.

2016. szept. 16. 19:02
 1/1 Kata0403 válasza:
USA-ban pl csak a saját történelmüket és földrajzukat tanulják (pedig volt élet 1492 előtt is)
2016. okt. 13. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!