Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te hogyan reagálnál, ha egy...

Te hogyan reagálnál, ha egy földrajz vagy történelem dolgozatodra azért kapnál egyest, mert nagyon pocsék a helyesírásod?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Hát, nem tartanám fairnek, főleg ha pl. dislexia maradványa a rossz helyesírás. De ha csak gyakorlás hiánya, akkor többet olvasnék meg gyakorolnám, jobb a békesség alapon.
2013. jan. 5. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Szégyellném.
2013. jan. 5. 16:20
 3/10 Andizsuzsi ***** válasza:
78%
Diszlexiás nem kap egyest ezért, mert eleve fel van mentve a helyesírás értékelése alól. Viszont ha a pocsék helyesírás a földrajzi neveket vagy történelmi helyeket és személyeket is érinti, akkor teljesen jogos, hiszen azokat pontosan kell megtanulni és leírni.
2013. jan. 5. 16:27
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Elásnám magamat.
2013. jan. 5. 16:28
 5/10 anonim ***** válasza:
38%

Ez rendkívül inkorrekt dolog!

Én fizikát tanítok, de senkinek nem adok egyest a dolgozatára, mert nem ír helyesen, mert nekem nem az a dolgom. Mint ahogy azért sem adok (nem is adhatok) egyest, mert nem nyom a diák 20 fekvőtámaszt az órámon - arra ott a testnevelés tanár.

Nagyon elitélem az ilyen "ügybuzgó" kollégákat, sajnos sok van belőlük.. Neked van igazad. A helyesírásodért a magyar tanárod szankcionálhat.

2013. jan. 5. 16:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de nem rólam van szó. :) Szerencsére nekem nincs ilyen problémám.
2013. jan. 5. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
Szégyellném magam, hogy annyira primitív vagyok..
2013. jan. 5. 16:54
 8/10 Andizsuzsi ***** válasza:
84%

Kedves fizika szakos!

Azért nem áll meg, amit mondasz, mert az érettségin történelemből nagyon komolyan figyelembe veszik a helyesírást. Személyek, topográfiai adatok és fogalmak csak pontos helyesírással értékelhetők. Továbbá a kifejtendő feladatokra, ha tartalmilag hibátlanok is, csak akkor jár max. pont, ha nem tartalmaz nyelvtani és helyesírási hibát. Pl. egy 8 pontos feladatra, ha súlyos helyesírási hibákat tartalmaz, csak 1 pont adható. Tehát igen is a történelem tanár feladata (is) megkövetelni a helyesírást a gyerekek érdekében.

2013. jan. 6. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:
67%

"Én fizikát tanítok, de senkinek nem adok egyest a dolgozatára, mert nem ír helyesen, mert nekem nem az a dolgom."

Jellemző hozzáállás...

Nem az a dolgod? Hivatalosan talán tényleg nem. Nincs jogod lerontani a jegyet? Lehetséges.

Csak ez a nemtörődöm hozzáállás, a "nem az én asztalom" szomorít el, mikor látjuk, hogy gyermekeink milyen kevés törődést kapnak egyénileg a tanároktól...

2013. jan. 7. 20:04
 10/10 anonim ***** válasza:
9%
A földrajz nem érdekelne, abból bőven elég egy kettes is, jellemzően volt olyan, hogy inkább nem koptattam a tollat és egy üres lapot adtam be a nevemmel. A másik már jobban zavarna bár abból nem a tanulás hiánya miatt voltam gyenge, csak a kedves Tanárnő szeretett arra is rákérdezni,ami nem is szerepelt a könyvben ,vagy éppen egy 2x2 cm-es kép volt és egy aláírás. De egyet megjegyeztem: Libényi János szabólegény merényletet próbált elkövetni Ferenc József ellen egy ollóval. Ez is dolgozati kérdés volt mellesleg.
2013. jan. 8. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!