Mi lenne a helyes/korrekt, ebben a helyzetben?
Vett tőlem, egy falubelim egy okosórát. Kipróbálta átvételkor, tetszett neki.
kaptam, nekem nem kellett, eladtam.
2 nap után jelentkezett, hogy előre nem tudható problèma lépett fel, ami az óra működését befolyásolja, és vegyem vissza tőle!
Ez a történet nem egy adásvételről szól. Ha így lenne, akkor a vásárlás körülményeit kellene tisztázni. Ha átverted, vissza kell venni, ha jóhiszeműen jártál el, bármennyire fáj, nem a te problémád.
De itt inkább egy kapcsolat jövőjéről van szó. Te ismered az illetőt, te tudod, mennyire fontos ez neked (és neki), eszerint kell megbeszélni. Az őszinte tiszta világos beszéd mindenesetre előny. Erre a helyzetre nincs "írott szabálykönyv", illemkódex. Ha csak az nem, amennyire lehet, békésen és a legkevesebb fájdalommal érdemes megoldani.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Azt mondjuk azért hozzáteszem, hogy én biztos, hogy gondolkodás nélkül visszaadnám a lóvét a srácnak, az órát meg olyannak adnám, aki tudja is működtetni.
Akár ingyen is, ha már nekem sem került pénzbe. Úgyis mindjárt Karácsony. ;)
Nem "ismertem" ez előtt, csak látásból.
Jóhiszeműen jártam el, meg vételkor ki is próbálta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!