Milyen jogon mondják nekem a magyarországi cigányok, hogy takarodjak haza romániába?
1. Nem magyarabbak, csak iskolázatlanabbak. Nem általában a cigány, de amelyik ilyet mondott neked, az egész biztosan.
2. Nem kell arról beszélni, hogy te mióta élsz a határnak ezen az oldalán, mikor jöttél át, stb. stb.
3. Ha a neved "árulkodik", még mindig mondhatod azt, hogy a szülők-nagyszülők még odaát születtek, és a nevedet tőlük örökölted, az irántuk érzett szeretet, tisztelet miatt nem fogod magyarosítani a nevedet.
De ne a nevet nézzék, hanem az embert!
kedves #6
Szerinted a roma lakosság hány százalékának van mérnök végzettsége, akiktől elvettem a munkát?
Hatosnak: Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy egyetemet végzett ember veszi el a cigányok munkáját? Ez egy vicc. Legtöbbjük az általánost sem tudja normálisan elvégezni.
Kérdezőnek: Te magyar ember vagy, akkor is ha eddig a mai Románia területén éltél. Semmivel nem magyarabbak, mint te. Örülünk, hogy itt vagy, sok örömöt kívánunk neked. Amit mások mondanak, azt mindig engedd át több szűrőn is. Akkor is, ha nem cigány aki mondja. Tudod a mondást: Nem az számít, hogy mit mond, hanem az hogy ki mondja. :)
Kedves 6-is!
Üld végig te is az iskolában azokat a kemény éveket, tanulj lámpa mellett éjfélig, + éjjel 2-ig, és ne a kocsmában a haverokkal piálj + drogozz, stb. stb.
Ha szociálisan rászoruló vagy, még "ez a gyökér kormány" ingyenes kollégiumi ellátást is, ingyenes tankönyveket is ad neked...
Egyébként ma már munkaerő hiány van, mert "ez a gyökér kormány" elintézte az elmúlt évek gazdaság-politikájával, hogy a munkanélküliek nagy része kiment külföldre mosogatni...
De úgy látom, te még ahhoz is lusta voltál, csak a net-en lógsz, és járatod a szádat...
hatodik vagyok.
Én ugyan nem jártam egyetemre, de cigány létemre 12osztályt végeztem és van szakmám. Ha más lenne a bőröm szine akkor talán énis tovább tanulhattam volna, de erre is büszke vagyok. Egész életemben diszkrimáltak a magyarok, és akkor én nézzem jószemmel ha egy külföldinek kenyeret ad az országunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!