Az interneten lógó gyerekek/tinik 99%ának miért van kertes házuk, háziállatuk, kocsijuk és miért tudnak mindig nyaralni menni, amikor állítólag Magyarországon rengeteg a szegény?
tizenévesen? hagyjuk már
akinek ebben a korban bármije is van a szüleinek köszöheti
majd úgy 30 éves koruk körül ténylegesen kiéleződik majd, hogy kik azok akik tartani tudták a színvonalat
hát ezt így tini szempontból nehéz elmagyarázni
Magyarország a szocializmus óta még mindig "erény" a szegénység, tehát ha valakinek azt mondod, hogy szegénységéért maga is felelős, akkor aztán te vagy a patás ördög. Ide tartozik a legalsó 10% akik abszolút nélkülöznek, és a legnagyobb részük egyébként cigány, akiket a többségi társadalom nagyon lenéz. A felettük lévő 20% akiknél mondjuk az egyik családtag rokkant, de a másik kereső sincs ám eleresztve.
A felette lévő 30% az alkalmazotti középfokú piacon alkalmazott szakmunkások, és a közalkalmazotti értelmiség (tanárok, orvosok).
Újabb 30% a piacon dolgozó értelmiség (mérnökök, magánorvosok, magántanárok), és a vállalkozó kétkezi munkások.
A felső 10% a gazdasági szervezetek vezetői(középvezetők minimum), állami felső vezetők, és mindenki más aki valamilyen módon megfogta az isten lábát.
Szerintem látható, hogy alapvetően az iphone 6 fiatalság a felső 40%ból kerülhet ki, de igazából probléma nélkül a felső 10% engedheti meg magának, hogy a gyerekinek ilyesmiket megengedhessen.
Különben én is laktam kertes házban. 6 millió ft volt mai áron. Ja azt nem említettem, hogy a bátonyterenyei járásban:D?
Attól még, hogy egy családnak kertes háza és háziállatai vannak, még mindig lehet szegény. Akinek kocsija van, az jómódú, vagy legalábbis az volt néhány hónappal azelőtt.
Másrészt, a szegénység az a lelkiállapot, amit a szomszéd új kocsijának megpillantása idéz elő.
Igen, én is annyit olvastam a neten hogy Magyarország nyomorog, meg a sok éhező, szegénység, ahhoz képest, amikor hazamentem azt láttam hogy a többség jobban él mint én külföldön :D Méregdrága fürdő tele volt helyiekkel, éttermek is csordultig, elég jó autók mindenhol (jó az lehet mind lízing is, de az se 2 forint, nekem nem telik rá, használt kocsit vettem). szóval csak hisztiznek az emberek nyugi :D
ez olyan, mint amikor a pasi nekem sír, hogy kidobta meg megcsalta a nője, de visszamegy hozzá mert szereti :,D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!