Ki lehet ez a magyar természettudós? (többi lent)
A nemét nem tudjuk, de valószínűleg nő, viszont nem biztos.
Van egy fia.
Nemzetközileg elismert, de magyar származású természettudós.
Pesti, de már lehet, hogy nem ott él, azonban régen ott lakott.
Valószínűleg nem számít, de ha már tudom, leírom: ritka vércsoportja van.
Tudjátok kiről lehet szó? Muszáj lenne vele beszélnem (e-mailt írnom, mert fel azért nem keresem) Csak ő tud nekem valamiben segíteni!
Elolvastam még egyszer a sztorit és sok érdekeset kihagytam, szóval leírom: Valószínű, hogy a hely, a kor, és a nevek nem igaziak, mert inkognitóban íródott. Szóval a történet szerint egy budapesti peremkerületi családi házban élnek. (mint írtam a helyszín nem biztos, hogy igaz, de a ház emeletes, ezért később írják) A család értelmiségi, apa, anya, fiúgyermek, a lánygyermekeket nem tudjuk. (úgy említik mindig, hogy az "egyik" lánygyermek, szóval valószínű, hogy több van)
Középkorú anyuka, apuka, a fiúgyermek 12 éves. (nem tudjuk, hogy igaz-e a kor)
A neveket nem ismerjük, de az inkognitó a ház urát Péternek, az anyát Ágnesnek, a fiúgyermeket Daniként említi. Valamelyik gyereknek volt ballagása, szóval (nem tudjuk melyiknek) nem nagyon kicsi gyermekekről van szó. Az anyuka (a nemzetközileg elismert természettudós) egy bizonyos jelenség miatt felvette a kapcsolatot dr. Egely Györggyel. Egy oldallal később Dani már 14 éves, vagyis vagy eltelt azóta 2 év, vagy elrontották az inkognitót.
A természettudósról: Egy érfestéses vizsgálat pontosan mérhetően kimutatott egy 10 cm-es tumort. Egy konkurens intézmény orvosai végezték a műtétet, előtte rendkívül alapos vizsgálatokon esett át. Nagyon sok szaktekintély vizsgálta meg, a tumor kézzel is jól tapintható volt, de emellett röntgenfelvételek egész sora segítette a felkészülést a műtétre. Mivel Ágnesnek elég ritka a vércsoportja, másfél hetet kellett várni, míg a 6 liter vért összegyűjtötték a beavatkozáshoz. A tumort nem sikerült kiműteni, de a főnöke nem nyugodott bele a kudarcba és egy kis protekcióval egy másik intézetbe vitette Ágnest. Egy másik intézet igen nagy hírű professzora vette kézbe a röntgenleleteket, majd elküldte Ágnest CT-re. A tumort nem sikerült kiműteni.
Ágnes bizonyos okokból (más okból) próbálkozott a hipnózissal, azonban nem sikerült neki. Majd felkeresett egy klinikai pszichiátert, de annak is kudarca volt Ágnessel.
A természettudós (a történet forrása 2016-os, de a történet nem tudjuk mikor játszódik) úgy nyilatkozik, hogy ezelőtt 2 évvel egy külföldi szakmai találkozón volt Budapesttől több száz km-re.
A történet végére a poén, ami úgysem segít, de kiderül: a házukban 10 óra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!