Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a horvát rendőrök?

Milyenek a horvát rendőrök?

Figyelt kérdés

Voltam már többször Horvátországban és alig láttam rendőröket, viszont nagy volt a rend, pl. a strandon simán ott lehetett hagyni az értéktárgyakat, nem lopták el. Emellett hallottam történeteket is, amikor a horvát rendőrök jól megszívatták a honfitársainkat.

Jól gondolom, hogy amíg nem vagy "rossz fiú", addig nem csesztetnek a horvát rendőrök (akik között feltételezem sok civil ruhás lehet), amikor pedig megszeged a törvényt (akár pl. gyorshajtás), akkor pedig nem szarakodnak? Van valakinek pozitív vagy negatív tapasztalata e téren?

2016. júl. 29. 23:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a családdal voltunk az Adrián oda jött hozzánk két kigyúrt bolgár férfi akik azt mondták hogy nekik valamikor még a Dél-szláv háború idején volt egy kis Audiuk amit jó pénzért eladtak egy magyar sókereskedőnek. Azonban ahogy teltek az évek megtértek , keresztények lettek és már bánták hogy akkor átverték a szegény sókereskedőt ugyanis az Audiban nem volt motor , azóta keresték a szegény csókát hogy visszaadják neki a pénzt de nem találták sehol .

Persze érdekelt hogy mitől tért meg két ilyen dörzsölt gzfickó mire a következőt mondták : Aznap amikor eladták az Audit a sókereskedőnek összeomlott a házuk ey földrengés miatt , a házba volt mindenük , a családi ékszerek és pénz , de a földrengés után nagy vihar a megáradt folyók elpusztítottak mindent és úgy érezték ez a gonosz cselekedetük miatt volt és hát megtértek .

Aztán kiderült hogy a kigyúrt bolgároknak van rokoni kapcsolata a nagyapámmal aki Horvátországban dolgozott még annó mint a vasútnál váltókezelő és egyszer látott egy horvát kocsmában egy rendőrt aki nem tudott magyarul . Én ennyit tudok róluk remélem sokat segítettem !

2016. júl. 30. 00:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem igazán erre voltam kíváncsi, de azért köszönöm :)
2016. júl. 30. 00:14
 3/4 anonim válasza:
100%
Amiota az eszemet tudom nyaralok a szuleimmel horvatorszagban, de rendor soha sem allitott meg (14-15 eve). Iden volt az, hogy palyan kicsit gyorsabban mentunk, mint kellett volna (150nel), es megelozott egy Audi A8, aki bekapcsolta a rendori villogoit hatul, de nem allitott meg minket, hanem csak megelozott es kikapcsolta. Ez Zadar kornyeken volt, a tobbi nagyobb varosban sajnos nem tudom :(
2016. júl. 30. 02:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Olyanok ,mint bárhol máshol.

https://www.youtube.com/watch?v=OZjJPEKDa4Q

2016. júl. 31. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!