Milyenek a horvát rendőrök?
Voltam már többször Horvátországban és alig láttam rendőröket, viszont nagy volt a rend, pl. a strandon simán ott lehetett hagyni az értéktárgyakat, nem lopták el. Emellett hallottam történeteket is, amikor a horvát rendőrök jól megszívatták a honfitársainkat.
Jól gondolom, hogy amíg nem vagy "rossz fiú", addig nem csesztetnek a horvát rendőrök (akik között feltételezem sok civil ruhás lehet), amikor pedig megszeged a törvényt (akár pl. gyorshajtás), akkor pedig nem szarakodnak? Van valakinek pozitív vagy negatív tapasztalata e téren?
Amikor a családdal voltunk az Adrián oda jött hozzánk két kigyúrt bolgár férfi akik azt mondták hogy nekik valamikor még a Dél-szláv háború idején volt egy kis Audiuk amit jó pénzért eladtak egy magyar sókereskedőnek. Azonban ahogy teltek az évek megtértek , keresztények lettek és már bánták hogy akkor átverték a szegény sókereskedőt ugyanis az Audiban nem volt motor , azóta keresték a szegény csókát hogy visszaadják neki a pénzt de nem találták sehol .
Persze érdekelt hogy mitől tért meg két ilyen dörzsölt gzfickó mire a következőt mondták : Aznap amikor eladták az Audit a sókereskedőnek összeomlott a házuk ey földrengés miatt , a házba volt mindenük , a családi ékszerek és pénz , de a földrengés után nagy vihar a megáradt folyók elpusztítottak mindent és úgy érezték ez a gonosz cselekedetük miatt volt és hát megtértek .
Aztán kiderült hogy a kigyúrt bolgároknak van rokoni kapcsolata a nagyapámmal aki Horvátországban dolgozott még annó mint a vasútnál váltókezelő és egyszer látott egy horvát kocsmában egy rendőrt aki nem tudott magyarul . Én ennyit tudok róluk remélem sokat segítettem !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!