Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha nem lett volna Magyarország...

Ha nem lett volna Magyarország nagy része elcsatolva, akkor is a Balaton lenne az egyeduralkodó a vízparti üdülőhelyek között, vagy akkor a horvát tengerpart a vetélytársa lenne?

Figyelt kérdés
Lehetőleg kíméljenek az olyan válaszoktól, hogy minek lett volna realitása az ország területváltozásánál és minek nem, hanem a fent leírtakra lennék kíváncsi, ha esetleg máshogy alakultak volna az események (pl. esetleg így bomlott volna fel a Monarchia: Ausztria, Csehország, Magyarország (félig-meddig önálló Horvátországgal együtt), (Galícia Lengyelországhoz), Szlovénia, (Bosznia (vagy az utóbbi ahova kerül))) mert a horvát tengerpart ma népszerű, ha jól tudom, de a világháború előtti viszonyokkal pl. nem vagyok tisztában. Illetőleg hangsúlyozom, hogy nem akarok semmilyen véleményt megfogalmazni itt, hogy minek kellett volna lennie és minek nem, csak kíváncsi vagyok, hogy esetleg másoknak, akik jobban képben vannak, mint én, mi a véleménye, mi lenne ma, ha máshogy alakul a történelem.
2016. júl. 29. 18:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A Balaton a XX.sz. első felében egy mocsaras pocsolya volt, nem számított igazi üdülőhelynek, csak egy romantikus, nagy tó volt. Az igazi üdülőhely mindig is Fiume, Abbazia és a többi adriai üdülőhely volt a megfelelő szállodákkal és idegenforgalomra szakosodott gazdasággal. A középiskolai tanárok is ide vitték nyaralni 1 hónapra a többfős családjukat, amit megengedhettek maguknak anyagilag.
2016. júl. 29. 18:24
 2/2 A kérdező kommentje:
Tehát ha máshogy alakult volna a történelem, akkor valószínűleg nem Füredre/Csopakra/Almádiba/stb. mennének áztatni magukat az emberek, hanem inkább Fiuméba/Abbáziára/Zenggbe/stb ?
2016. júl. 29. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!