Miért nem zavar szinte senkit az az áldatlan állapot ami Budapestet uralja?
Vissza kell állítani az erkölcsrendészetet, de szigorúan.
Kádár alatt nem volt ilyen.
Több rendész és rendőr kell Budapestre.
Mert ilyenek az emberek.
Nézz le mondjuk vidékre. Olyan utak vannak, mintha most délután bombázta volna szét őket a Luftwaffe, hogy a Vörös Hadseregnek nehezebb legyen az előrenyomulás.
Mert a magyarok igénytelenek.
Ilyen téren is, meg még sok más téren is.
Szerintem ezek, amiket felsoroltál, eleve egy nagyváros jellemzőinek egy része. Ugyanilyen előfordul New York-ban, Párizsban, Londonban stb.
A hajléktalannak nem mondhatod azt, hogy ne üljön a járdára/épület mellé stb. és takarodjon a városból...egyrészt nincs jogunk hozzá, bárki ott tartózkodhat, ahol akar, másrészt ezzel a probléma nincs megoldva, csak átruházva egy másik településre, ahova majd megy a csövi.
"Van erre valami ésszerű magyarázat?"
Az ember szinte mindent képes megszokni. Üvöltő zenére is eltudunk aludni, az orrunk 10 perc után kifárad, ami pedig nem tetszik nekünk, attól elfordulunk és ha nem látod "nincs ott". De egyébként ez egyfajta tömeghatás is, mint mikor valaki balesetet szenved és 30-an állnak körülötte, de senki sem segít. Tudat alatt is felvetődik az emberek fejében a kérdés, hogy "miért pont én tegyek valamit, olyan sokan vagyunk itt", vagy "ez nem az én feladatom" stb. remélem érted.
Egyébiránt nem igazán ismerem Budapest éjszakai világát, ha nincsenek esti járőrözések a rendőrök részéről, akkor nyilván erre is visszavezethető néhány dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!