Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért szokták megszólni...

Miért szokták megszólni azokat akiknek nincs testvérük?

Figyelt kérdés
Úgyértem amikor valahol szóba kerül hogy hány testvéred van és azt mondom hogy nincs testvérem akkor 90%-ban azt kapom hogy akkor biztos ki volt nyalva a seggem meg hogy tuti hogy elvoltam kényeztetve mert egyke vagyok. Meg ez az egyke kifejezést is gúnyosnak érzem. Attól még hogy nincs testvérem nem vagyok önző és tudok a társaságban viselkedni és alkalmazkodni. És attól még hogy egyedüli gyerek valaki nem biztos hogy el van/volt kényeztetve. Tehát nem értem hogy miért kell ilyen bunkó megjegyzéseket tenni rám csak azért mert egyedüli gyerek vagyok annak ellenére hogy nem érződik rajtam az önzőség vagy bármi ilyesmi.
2016. júl. 20. 12:22
 1/7 Ana1 válasza:
67%

Nekem sincsen testvérem és én is meg kaptam párszor az önző jelzőt...olyanoktol akik nem is ismernek.

Ez szerintem benne van már az emberek egy részében h biztosan önzők vagyunk de nem kell vele foglalkozni aki normális az nem mond ilyeneket.

2016. júl. 20. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Testvérharc. Előbb-utóbb felüti a fejét minden családban.

Vannak olyan testvérek, akik ugyan nagyon-nagyon szeretik egymást, de szinte kizártnak tartom, hogy egy testvér pár életében valaha, akár csak egyszer sem fordult elő ez a gondolat: "Őt jobban szereti, mint engem...".

S ha csak ezen a ponton haladunk tovább, akkor azt mondom, vannak olyan emberek, akik a mai napig ebben szenvednek úgymond, olyanok, akiknek van testvérük, s a családi, testvéri kapcsolatuk nem felhőtlen, sőt, még a mai napig dominál ez a sajnálatos "magán-harc" testvér és testvér között. Épp ezért könnyen meglehet, irigyek rád, miszerint: "Jó neked, hogy egyedül vagy, téged legalább szeretnek, és CSAK téged szeretnek." Irigységből beszélnek.

De ez csak az én személyes véleményem.

3/7 anonim ***** válasza:
29%
A kérdésedet már meg is válaszoltad.
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Ne foglalkozz vele. Ha nem lennél egyke, az lenne a bajuk veled, hogy nincs rajtad sapka. :)

Maga az egyke szó különben nem gúnyos kifejezés, csak ténymegállapítás.

2016. júl. 20. 12:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért nem tőlük kérdezted meg, ha ennyire érdekel?
2016. júl. 20. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:
15%
A megoldás: rendezvényeken szoktak "free hug" táblával mászkálni, tehát ingyen lehet egy húgod, csak el kell menni valamilyen rendezvényre és megkérni valakit, hogy legyen a húgod.
2016. júl. 20. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
36%
A free hug tábla mióta jelenti azt hogy kap egy húgot is az ölelés mellé? :DDD
2016. júl. 20. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!