Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vannak-e még komoly fiatalok?

Vannak-e még komoly fiatalok?

Figyelt kérdés
A kérdés elég rövid ezért inkább kifejtem: 28 éves férfi vagyok, és régóta azt veszem észre, hogy a korombeli "fiatalok" vagy még fiatalabbak körében csak az a lényeg, menő dolog, hogy ki mekkora poénosabbnál poénosabb megnyilvánulással tud előállni, ki, mikor, hányszor, hogyan hányta össze magát egy-egy durvább buli után. Ki, hány liter vodkát, sört, pálinkát stb. képes meginni... Nem mondom, én is szeretek viccelődni, akár meg is iszok néhány pálinkát vagy bármit, de mégis akkor érzem igazán jól magam, ha komoly témákról, akár a politika, gazdaság vagy tőzsde tudok beszélgetni... de sajnos nem igazán van ilyen ember a társaságomban, és igazából erre vagyok kiváncsi, hogy ki hogy látja... én mozgok rossz társaságban, vagy a 20-30-s éveikben járók tényleg ennyire YOLO-k...? ... és sajnos nem akarom leszólni a lányokat, nőket, sőt örülnék, ha egy ilyen lánnyal valóban meg tudnék ismerkedni, de szerintem a nők körében aztán végképp rossz a helyzet... miért az a menő ha valaki minnél jobban szétbarmolja az életét és nem az, ha valaki gondolkodik és tervez ???
2016. jún. 12. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Vannak. De persze akarni is kell, hogy észrevegye őket az ember.
2016. jún. 12. 11:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Akarom én :) De sajnos nem veszem észre... Bár nem tudom mit értesz pontosan az "akarni is kell" alatt ...
2016. jún. 12. 11:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt értem alatta, hogy sokan inkább leírja a körülötte lévőket, szinte szándékosan nem veszi észre az ellenpéldákat, mert ettől marad ő olyan különleges, majdhogynem "felsőbbrendű".
2016. jún. 12. 11:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja értem, én mondjuk nem nézek le másokat... abból szoktam leszűrni valakiről, hogy érdemes-e komolyabb témáról beszélgetni vele, hogy úgy mond bedobom csak a labdát... akinek van véleménye az adott témában az úgysem csak annyit reagál, hogy "aha"... és sajnos nem igazán látom, hogy vannak olyan fiatalok akiket érdekelnek ilyen témák... az a fontos, hogy kinek hány tetoválása van, a pasijával hova menjenek a hétvégén és stb stb...
2016. jún. 12. 11:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért ez szerintem nem ilyen egyszerű. Valamennyire engem is érdekel a politika, de ha valaki társaságban felvet politikai kérdést, valószínűtlen, hogy felveszem, mert sokak számára pártállás vagy politikai állásfoglalás kb. olyan szinten van, mint hogy melyik csapatnak szurkol. Jórészt érzelmi kérdés, ami pedig politikai véleménynek tűnik, leginkább az, amit valahol olvasott vagy hallott a témával kapcsolatban. Valamikor egyetlen megjegyzésre is már úgy ugranak, hogy inkább nem szólok semmit, mert ennyi stresszt nem ér meg nekem a dolog, a másik nem meggyőzhető, és nekem sem lesz se inkább, se kevésbé igazam attól, hogy kifejtem a véleményem.

Ahhoz, hogy jobban megismerjük valakinek a politikai érdeklődését, rendszerint bizalmasabb kapcsolat kell.

De nem tudom, pl. téged mennyire érdekelne zene, filozófia, képzőművészet. Engem igen, de nem tartom komolytalannak, akit nem.

2016. jún. 12. 12:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen a politika eleg kenyes tema valoban, de ezt csak egy peldakent mondtam a "komolyabb" vagy mondjuk ugy, hogy szinvonalsabb temak kozul :)

Az altalad felsorolt temakban is biztos tudnank nehany mondatot valtani, vagy legalabbis nyitottnak erzem magam barmilyen temara es valoszinuleg feltudnad kelteni az erdeklodesem. Filozofiai kerdeseken kulonosen szeretek elmelkedni :)

Na es itt erzem a kulonbseget h sok fiatalt nem is erdekel a facebookon meg a szexen, bulin kivul semmi mas. Ne ertsetek felre, nincsenek ellenemre ezek a dolgok csak azert vannak mas erdekes dolgok is ebben a vilagban.. Bar a f* szbookot sosem fogom megerteni :)

2016. jún. 12. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Én pont ilyesmin gondolkodom épp. Lehet későn írok már :D Én sem jövök ki a korosztályommal, idősebb barátaim vannak. Én a szüleim "nevelésének" köszönhetem, hogy nem vagyok a mai fiatalság része mentálisan...szintén gazdaság, politika, történelem, tudományok és kultúrák érdekelnek. Én sem nagyon találok hasonlókat. Teljesen más az értékrendünk... és ez szomorú.

19/l

2016. aug. 24. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!