Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"A 25–29 éves magyar fiatalok 40 százaléka nem élt még párkapcsolatban. " – Ez komoly?

Figyelt kérdés

A cikk amúgy eredetileg a kapunyitási pánikról szól, és innen szedtem:

[link]

A többi állításon és adaton annyira nem lepődtem meg. Bár persze lehet azon is vitatkozni, hogy mennyire egészséges, hogy a 20-39 évesek 37%-a, azaz több mint minden harmadik fiatal felnőtt még mindig a szülői házban él (sőt, ha a tendenciát nézem, ami az elhúzódó gazdasági válság hatására csak erősödhetett inkább, akkor 2015-re már valószínűleg 40% fölé is kerültünk, szóval lassan minden második fiatal felnőtt otthon él).

Engem mégis a címben szereplő statisztika döbbentett le igazán. Szerintetek lehetséges, hogy tényleg így van? És nincs valami elírás vagy félreértelmezés benne? Például hogy párkapcsolaton nem az együttélést érti véletlenül, ami mondjuk a szülői házban élő fiatalok esetében valóban problémás, vagy egyenesen kivitelezhetetlen. Hanem azt, hogy a 30-hoz közelítve majdnem minden második fiatalnak még nem volt egy állandó barátja/barátnője sem?...

2015. júl. 8. 12:26
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
89%
Ez komoly
2015. júl. 8. 12:29
 2/34 anonim ***** válasza:
87%
Igen ez így van. Főleg nagyobb százalékban a fiúknak nincs párkapcsolata.
2015. júl. 8. 12:30
 3/34 anonim ***** válasza:
64%
Leginkább a pénztelenség, munkanélküliség miatt van így nem is mindig az egyetemi tanulmányok miatt, mert attól koleszben lehetne lakni.
2015. júl. 8. 12:32
 4/34 anonim ***** válasza:
77%
ez így van! még is miből költözzön sok fiatal külön házba? havi 100 e ből? sajnos ez egyre rosszabb lesz!
2015. júl. 8. 12:38
 5/34 anonim ***** válasza:
5%
Kezdj el inkább dolgozni! Az majd leköt.
2015. júl. 8. 13:01
 6/34 anonim ***** válasza:
Nekem is feltűnt az újságban. Ez a nagy magyar valóság. Sajnos. Pénz nélkül illetve alacsony fizetésből nem lehet önálló életet kezdeni. Ez pedig nagyban hozzájárul a párkeresési kedvhez is.
2015. júl. 8. 13:01
 7/34 anonim ***** válasza:
53%

Jaj a metropolnak nem kell ám mindent elhinni. Egyszer csinált riportot az egyik újságírójuk egy volt kollégámmal, rászólt az illetőre, hogy látom nem is figyel rám. Válasz: -Majd írok valamit nem is kell figyelnem. Másik eset egyszer írták, hogy Pécsen autóbuszgyár épül, nagy volt a felháborodás, mire helyesbítettek csak egy kis javítóüzem lesz ami épül...

Ennyit a szavahihetőségről...

2015. júl. 8. 13:45
 8/34 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az összeköltözésre értik. Ezt látom is a környezetemben, rengeteg pár van, de még ilyen 25 körül is a szüleiknél laknak (akik itt maradtak magyarországon). Ha egy fiatal szeretne néha strandra menni vagy kirándulni országon belül, esetleg 1-2 márkás cuccot venni magának, azt nem lehet úgy megtenni, hogy minden pénz az albérletre, ételre elfolyik (és a keresetek nagyon alacsonyak).

Én is dolgozom fél éve és még 2 évet tervezek itthon, hogy egy minimálisat élvezzem én is az életet. Egész életemben nyomorogtam diákként, mert a szüleim semennyit nem tudtak adni. Ha most elköltöznék, megint nem lenne semmim. szóval akartam 2 boldog évet.

Van párom, ő is így van vele.

Szerintem majdnem mindenkinek volt/van valamilyen kapcsolata, de mivel nem együtt élnek csak együtt járnak, ezért évekig megmarad ez olyan szinten, mint a tinikapcsolatok, csak suli helyett meló után találkoznak, meg van egy kicsit több pénz jönni-menni (a keresetük). De nagyon rossz, hogy az ember így megreked, hogy 30 éves kora előtt nincs semmije, ha itt marad.

2015. júl. 8. 13:45
 9/34 anonim ***** válasza:
69%
2015. júl. 8. 13:59
 10/34 anonim ***** válasza:
73%
Ez a png nagyon igaz, erre van egy vicc is.
2015. júl. 8. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!