Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"A 25–29 éves magyar fiatalok 40 százaléka nem élt még párkapcsolatban. " – Ez komoly?

Figyelt kérdés

A cikk amúgy eredetileg a kapunyitási pánikról szól, és innen szedtem:

[link]

A többi állításon és adaton annyira nem lepődtem meg. Bár persze lehet azon is vitatkozni, hogy mennyire egészséges, hogy a 20-39 évesek 37%-a, azaz több mint minden harmadik fiatal felnőtt még mindig a szülői házban él (sőt, ha a tendenciát nézem, ami az elhúzódó gazdasági válság hatására csak erősödhetett inkább, akkor 2015-re már valószínűleg 40% fölé is kerültünk, szóval lassan minden második fiatal felnőtt otthon él).

Engem mégis a címben szereplő statisztika döbbentett le igazán. Szerintetek lehetséges, hogy tényleg így van? És nincs valami elírás vagy félreértelmezés benne? Például hogy párkapcsolaton nem az együttélést érti véletlenül, ami mondjuk a szülői házban élő fiatalok esetében valóban problémás, vagy egyenesen kivitelezhetetlen. Hanem azt, hogy a 30-hoz közelítve majdnem minden második fiatalnak még nem volt egy állandó barátja/barátnője sem?...

2015. júl. 8. 12:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
81%

"nem mernek elindulni karrierútjukon, vagy belevágni a családalapításba"

Vicc. Mi az, hogy nem mernek? nincs lehetőségük. 3 szakmám van, egyikkel sem tudtam elhelyezkedni, mert nem volt benne gyakorlatom... áru összekészítés meg nem számít szakmai gyakorlatnak. Akkor meg? Ingyen persze mehettem volna, de miből finanszírozom az életemet addig? Pestre feljárni busszal 10ebe kerül, bkv bérlet még egy 10e-es. És akkor még nem ettem a hónapban.

2015. júl. 8. 18:55
 22/34 A kérdező kommentje:

Huh, lehet, nem kellett volna a munkába állást meg a szülőknél élést megemlítenem a kérdés kiírásakor, mert itt, a válaszoknál is keverednek a fogalmak erősen. :)

De a #17-es válaszolónak köszönöm, hogy utánanézett! Akkor tényleg az van, amire tippeltem, és ez a 40% konkrétan az összeköltözésre vonatkozott.

Azért persze nem baj, hogy a téma többi részéről is kifejtettétek a véleményeteket. ;)

2015. júl. 8. 20:51
 23/34 anonim ***** válasza:

Nem akarok a partvonalról "bekiabálni", mert egyelőre én is otthon lakom, de azért elég sokan meg tudják oldani az országban az elköltözést albérletbe, ha pedig ketten laknak együtt, akkor máris kijön kevesebből. Sok ismerősöm lakik így albérletben, vagy a párjával vagy haverokkal.

A cikk többi részével, hogy nehéz az önállósodás, egyetértek és én is tapasztalom.

2015. júl. 8. 21:00
 24/34 anonim ***** válasza:
73%

Igen, ez a számítás igaz, sőt, megkockáztatom, ez még csak egy nagyon óvatos becslés.

Az ok a pénztelenség és az irreális elvárások, amiket aztán a másik fél nem is akar teljesíteni.

"Akkor talan tenni is kene vmit, hogy a ferfiak tobbsege"kapcsolat kepes" legyen."

Oké,semmi akadálya? Varázsolsz nekem pénzt?

"De amugy felesleges ezt magyarazni, ti is ugyan ugy a legjobb, legcsinosabb nok akarjatok, csak ugye ezt nehez bevallani .:)"

Ti meg a leggazdagabb, legjóképűbb pasit, ott a százalékmérő, nem kell megmagyarázni. Szóval akkor nektek lehet, nekünk nem? Állatfarmosdit játszunk megint?

2015. júl. 8. 22:39
 25/34 anonim ***** válasza:
Sajnos én is ezt a statisztikát erősítem, sőt ki is esek a vizsgált korcsoportból. Sokan a pénzhiányra mint fő okra helyezik a hangsúlyt, ami igaz is, de ez nemcsak ennyiből áll. A pénznek a hiánya mellett a külső és belső tulajdonságok, adottságok is erősen befolyásolják ezt az egészet. Hogy két tipikus példát említsek: aki úgynevezett "előnytelen külsejű", és/vagy félénk, visszahúzódó természetű, és nem jár társaságba, nincsenek barátai. Ezek a dolgok pénztől függetlenül is nagyon lerontják a pártalálásnak az esélyét. Hát még, ha pénze sincsen valakinek.
2015. júl. 8. 23:53
 26/34 anonim ***** válasza:

Kerdezo bmeg, teged az frankon megnyugtatott, hogy harmin ev alatti felnott ferfiak nem 40 hanem 24 % nem tudja milyen egy parkacsolat?

Baromijo, hogy nem minden 2. hanem minden 4. :-)

Azt meg elarulom, hogy adott esetben, ha huzamosabb ideig nem oldhato meg az osszekoltozes, /ugye minden 2.esetben/ akkor a parkapcsolatnak hugyoztak is.

2015. júl. 9. 00:10
 27/34 anonim ***** válasza:
27%
Már megint hogy jutottunk oda, hogy szegény szingli férfiak, milyen rossz nekik? Nem láttam, hogy ez a statisztika kizárólag férfiakról szólna..
2015. júl. 9. 00:40
 28/34 anonim ***** válasza:
53%
Miért cica, szerinted kikről szólna? Egy fiatal nőnek aztán nagyon nem nagy művészet behúznia egy férfit, ha nem csak az elitre megy. Persze ezer nőből van egy, aki úgy néz ki, mintha szmiagolból meg a walking dead zombijaiból gyúrták volna össze, de ez olyan kevés nőt érint, hogy elhanyagolható.
2015. júl. 9. 01:11
 29/34 anonim ***** válasza:
ma 01:11 még a ronda nőket is van aki sexuálja ellentétben a ronda pasik senkivel nem sexelnek
2015. júl. 9. 01:14
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ezért volt a hasonlat, én is látom hogy a dagadt, igénytelen nőket is simán tömködik, de azért van az a rondaság, amit már az sem ellensúlyoz, hogy lyuk van rajta.
2015. júl. 9. 01:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!