Azok az emberek, akik azt mondjak, hogy minden embert alapbol utalnak, miert teszik?
Ez eg yérdekes kérdés, én is találkoztam már ilyennel. Az az igazság, hogy szerintem ez inkább hangulatfüggő. Amikor valakit csalódás ér, akkor gyakran érez így, de olyan is van, hogy éppen az ellenkezője. Mindenkit szeret, mert éppen jó napja van.
Aki azt állítja, hogy ő márpedig semmilyen körülmények között nem szeret senkit, az szerintem nem a teljes igazságot mondja. Ilyen szerintem nem létezik, csak ő maga is szereti ezt hinni.
Én is utálok mindenkit, akit nem ismerek. Miért? Mert az emberek többsége bunkó tahó, és én nem vagyok hajlandó kiválogatni azokat, akik elvileg nem azok.
Amikor nem voltam ilyen és kedves voltam, akkor is azzal kellett szembesülnöm, hogy kb 70%-uk még annyira sem képes, hogy mondjuk köszönjön, vagy az alap udvariassági szabályokat betartsa, esetleg odafigyeljen a másikra. Nos, ha minden 10 emberből 7 paraszt módon bánik veled, akkor valahogy elkezdesz nem törődni a maradék 3-al, aki többé-kevésbé tudott viselkedni.
Noha ily módon én is beleesek a 70%-ba, mégis jobban járok így, mint lefutni a felesleges udvariassági köröket azokkal, akik nem érdemlik meg.
Aki számít, azzal udvarias vagyok, aki pedig akar tőlem valamit, annak hozzám kell alkalmazkodnia. Ez működik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!