Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Azok az emberek, akik azt...

Azok az emberek, akik azt mondjak, hogy minden embert alapbol utalnak, miert teszik?

Figyelt kérdés
Tobb valaszban olvastam, hogy egyesek mindenkit utalnak, ugy altalaban. Mi az oka annak, hogy ismeretleneket utalnak? Miert nem tudnak a hibak helyett az emberek josagara koncentralni? Nem mindenki rossz ember!
2010. ápr. 11. 23:58
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

Ez eg yérdekes kérdés, én is találkoztam már ilyennel. Az az igazság, hogy szerintem ez inkább hangulatfüggő. Amikor valakit csalódás ér, akkor gyakran érez így, de olyan is van, hogy éppen az ellenkezője. Mindenkit szeret, mert éppen jó napja van.

Aki azt állítja, hogy ő márpedig semmilyen körülmények között nem szeret senkit, az szerintem nem a teljes igazságot mondja. Ilyen szerintem nem létezik, csak ő maga is szereti ezt hinni.

2010. ápr. 12. 00:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is utálok mindenkit, akit nem ismerek. Miért? Mert az emberek többsége bunkó tahó, és én nem vagyok hajlandó kiválogatni azokat, akik elvileg nem azok.

Amikor nem voltam ilyen és kedves voltam, akkor is azzal kellett szembesülnöm, hogy kb 70%-uk még annyira sem képes, hogy mondjuk köszönjön, vagy az alap udvariassági szabályokat betartsa, esetleg odafigyeljen a másikra. Nos, ha minden 10 emberből 7 paraszt módon bánik veled, akkor valahogy elkezdesz nem törődni a maradék 3-al, aki többé-kevésbé tudott viselkedni.

Noha ily módon én is beleesek a 70%-ba, mégis jobban járok így, mint lefutni a felesleges udvariassági köröket azokkal, akik nem érdemlik meg.

Aki számít, azzal udvarias vagyok, aki pedig akar tőlem valamit, annak hozzám kell alkalmazkodnia. Ez működik is.

2010. ápr. 12. 07:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezeket az embereket nagyon sok rossz tapasztalat érte (valószínűleg már kisgyerekkoruk óta), és emiatt ösztönösen megutálták az egész emberi fajt.
2010. ápr. 12. 07:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Én így vagyok pl. az idősekkel. Én idős embertől soha életemben jót még nem kaptam (beleértve a saját családtagjaimat is), pedig már 29 éves vagyok. Nos, tudom, hogy köztük is kell, hogy legyen normális, csakhogy én még nem találkoztam vele. Akiket én ismerek, azok mind rosszindulatúak, képmutatóak, áskálódók, megjátszósak, pénzéhesek. Ezért hajlamos vagyok azt képzelni, hogy az összes ilyen. Tudom, hogy az általánosítás rossz dolog és nem megoldás, de nehezen tudok ellene tenni. Nem azt mondanám ezért, hogy alapból utálom az időseket, de nagyon tartózkodó és távolságtartó vagyok velük a rossz tapasztalatok miatt. Szerintem ez egy evolúciós ösztön, ami segítette anno az életbe maradást. Mondjuk az már tényleg necces, ha valaki nemcsak egy adott embercsoportot, hanem egységesen mindenkit utál.
2010. ápr. 12. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!