Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért öl ennyi energiát bele...

Miért öl ennyi energiát bele apum, hogy tudnám megváltoztatni?

Figyelt kérdés
vidéki kisvárosi környezet, apám környékbeli faluról házasodott be ide kisvárosba. van egy hétvégi telke, nem olyan nagy olyan negyedóra bicikliútra a lakhelyünktől a város határában sokáig szőlős volt, pár éve a nagy részét beakácosította de egy része továbbra is mindenes. minden energiáját felemészti, pedig nem is hoz túl sok termést a zöldséges, csak a gyár és a szőlő létezik számára, tipikus melós ember ő egy más korszakból, dolgozik tisztességgel de elmúlt 60 éves más a világszemlélete. én megmondtam hogy nem szeretném ezt folytatni kezdjen vele valamit de mintha nem is érdekelné, kijárnak folyton anyummal aki helybeli de szintén ugyanaz a korosztály ilyen szemlélettel és nem tudom ennek mi lesz a vége. gyakorlatilag csak alszik itthon apám. régebben is ez ment, tinikoromat tönkrevágta a kapcsolatok hiánya. most sem látom semmi jövőjét. közben az öreg lerokkan a munkában, még a nyugdíjkorhatárt se érte el de gerincsérvek, koleszterin és cukorgondok, mégis hajthatatlan. ilyen helyzetben mit lehet tenni?
2016. jún. 3. 20:51
 1/2 anonim ***** válasza:
És mit csináljon otthon? Fészbúkozzon vagy kocsmába járjon? Jobb mint ha a lakásban henyélne.
2016. jún. 3. 21:17
 2/2 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogod megváltoztatni. Elmúlt már 60 éves, neki eddig jó volt így, most már nem fogod meggyőzni róla, hogy felesleges a földet túrni. Ha te nem akarod, nem bírod csinálni, akkor el kell húzni jó messzire, hogy akárhogyan is szeretné, ne tudjon befogni kapálni, permetezni, locsolni, kerítést festeni. Hadd csinálják ők, amíg bírják, a te életedet már nem kell elszúrniuk, ha a sajátjuk elment a tök felesleges telekre. Ez van, nekik ez a szórakozás. Sok ilyet ismerek én is: az olvasás, TV-nézés, színház, mozi, kirándulás nekik ismeretlen fogalom, nem köti le őket. Abban nőttek fel, hogy túrni kell a földet, csak ez tud számukra érdekes lenni.

Nincs mit kezdeni velük. Ha csinálni akarják, csinálják, amíg belerokkannak, megakadályozni nem tudod őket ebben. Utána lesz majd nehéz, mikor eladni, bérbeadni nem akarják a telket, mert "ennyijük van", megművelni nem tudják, de elvárják, hogy te tartsd rendben. Nem lesz leányálom, de azt is ki lehet húzni valahogyan.

2016. jún. 3. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!