Miért gúnyolódnak emberek azon ha valaki ősi magyar hagyományokat ápol, mi a nevetséges ezen?
Sokan azt hiszik, tudják milyen az ősi magyar.
Kérdésem:
az Ómagyar Mária , a Halotti beszéd és az apátság Alapító levele miért nem az "ősi magyar rovásírással" íródott?
.
A sámánok, táltosok írmagját is kiirtotta István (a későbbi szent), manapság mégis egyre többen tartják magukat tudásuk, munkásságuk folytatójának.
Persze, ez nem nevetséges, hanem sírni való!
"miért nem az "ősi magyar rovásírással" íródott?"
Úgy tudom, egy német írta le, azért.
"A Tóth és a Németh név nem utal származásra..."
Attól, akinek az ősei már a catalaunumi csatában is törökverő szittyákok voltak, el kellene fogadnom, de nem...
Nem csak én mondom ezt, szóval értem, hogy tőlem nem fogadod el, de az, hogy történészektől sem, a te szegénységedre utal.
Különben meg a középkorban Szlavónia volt Tótország.
Nem, hanem Szlavóniát nevezték Tótországnak, az ott élő népeket tótnak.
Aztán az összes magyarországi szlávot, később már csak az északiakat.
Ezen a helyen jött létre Szlovákia.
Egyébként meg egyrészt fordítva, Szlavóniát nevezték Tótországnak.
Másrészt Szlovákia nincs 30 éves sem.
Ha német írta a magyar nyelv-emlékeinket, akkor a magyar kultúra sehol nem volt a némethez képest.
Hiszen szerinted még saját nyelvünkön írni sem tudtunk.
.
A hagyományok ápolásával pedig vigyázni kell, amit az "ápolók" nem mindig tartanak szem előtt.
Kitör a röhögő-frász, ha az illetőről lerí, "Ápolja a hagyományokat", aztán előkapja a nála okosabb telefonját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!