Miért gúnyolódnak emberek azon ha valaki ősi magyar hagyományokat ápol, mi a nevetséges ezen?
Írjad le, milyen "ősi magyar" hagyományokra gondolsz - és mik azok, amelyeket te ápolsz!
István előtti írásos emlékeink még nem magyar nyelven sincsenek, Istvánig is keveredett a magyarság, azóta még jobban.
Ki dönti el, hogy mi az "ősi" és mi az "ősinek gondolt/mondott"?
Azért, mert ezeket az őseink nagy kerek szemekkel nézték volna, ha meglátják.
Az ősi hagyományaink egyrészt nagyon is sokat változtak a vándorlás során - másrészt igen hatékonyan kiirtották őket itt.
# Alain Delon
"Főleg a keresztény vallás volt élenjáró a magyar hagyományok irtásában. A legnagyobb internacionalista nemzeti hagyományirtó a keresztény vallás."
Rád férne néhány néprajz óra, mert iszonyatosan tájékozatlan vagy a témában. (Hacsak nem szándékosan írsz valótlant.)
Szerintem két okból: az egyik csoport mindent gyűlöl, ami magyar és minden ilyentől hanyhatnékja támad, nácifóbia kel benne.
A másik, amikor erőltetik ezeket a dolgokat és eléggé túltolják. Például honfoglaláskori ruhában jár egész nap. Nem kell átesni a ló túloldalára, egészséges hazaszeretet és hagyományörzés oké, de elég ritkán látni olyat, aki ne vetné el a sulykot
Szerintem senki nem gúnyolná őket, a probléma az, hogy kisajátították olyan emberek, akiken csak röhögni lehet. Meg vannak olyan hagyományok aminek pl. én nem látom értelmét, idejét múlt, egyszerűen nem érzem magamhoz közel állónak. Nem kell mindent örökké megtartani, mert ennyi erővel akkor az ősemberek táncos rituáléit is meg kéne tartani stb...
A rovásírásos tábla pl. a faluk elején ilyen, semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!