Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Koreában a törvények ezt...

Koreában a törvények ezt lehetővé teszik? Részletek alább.

Figyelt kérdés

A koreai drámákban a nagyvállalatok nagy hatalmú igazgatóinak addig terjed a hatásköre, hogy megteszik azt egy nemkívánatos menyjelölttel, vagy egy elvált feleséggel, hogy kitelepítik külföldre, vagy elveszik a gyerekét. A felbérelt fogdmegek fényes nappal az utcáról rángatnak el egy egyébként szabadnak mondott állampolgárt, akit úgy tűnik, senki nem véd meg. Vagy fogva tartanak a pincében egy "zabigyereket". Ez csak a drámaírók elszabadult fantáziájában van így, vagy tényleg megtehetik? A jogrend ott ennyire nem működik?

(Tisztában vagyok, hogy nálunk sem annyira fényes a helyzet, amennyire mondják, de azért ilyesmiről itthon nem hallottam.)

2016. máj. 22. 17:46
 1/3 anonim válasza:
Természetesen ahogy itt sem, úgy Koreában sem legálisak ezek a cselekedetek. Nem azért tarthatják a pincébe a zabigyereket, mert engedéjük van rá :)Ha kiderülne, ugyanúgy büntetnék, mint ahogy nálunk is. Az hogy külföldre száműzik a feleségeket vagy akárkit.. megtehetik, mivel sok a pénz, a hatalom, és senki nem teszi szóvá, mert nem a nyilvánosság elött zajlik, szval nem derül ki. DE ez nem törvényes ott sem! A lényeg, hogy sok pénzzel el lehet tusolni ügyeket, sok mindent meg lehet tenni, de ez nem csak Koreára igaz. Remélem érthetően írtam le. :)
2016. jún. 6. 21:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. Én is így képzeltem, de sajnos konkrétumokat nem tudok sem a koreai törvényekről, sem az ottani valóságos életről. Amikor az ember filmeket néz, az a világ nem (mindig) fedi a valóságot, és érdekel, hogy hogy folyik valójában az élet Koreában, hogy tényleg megtörténhetnek-e ilyen dolgok.
2016. jún. 6. 22:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Dél-Korea a világ egyik legbiztonságosabb országa közbiztonság tekintetében. A társadalom erősen hierarchikus és "arisztokrácia" tagjai hagyományokból eredően az átlag társadalom felett állnak, és a kdrámák ezt próbálják szimbolikusan felerősíteni. Ilyen esetek azonban nagyon ritkán történnek meg gyakorlatban. Sokkal-sokkal ritkábban, ahogy nálunk csicskáztatás, idősek meggyilkolása a keleti országrészben, egyéb bestiális darabolós gyilkosság, gyerekgyilkosság stb. Csak erről nálunk nem készül sorozat, pedig ha készülne, az sokkal inkább a valóságot tükrözné, mint a koreai sorozatban az arisztokrácia érinthetetlensége.
2016. jún. 6. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!