Miért állítják azt az emberek, hogy könnyebb elhinni azt, hogy minden a semmiből lett? [Többi lent]
A tudomány szerint ugye a világ az ősrobbanással keletkezett. A tudomány szerint.. nem volt semmi.. aztán volt egy robbanás.. és lett minden...
Miért hívnak hülyének engem ha azt mondom, hogy hihetőbb az, hogy Isten teremtett mindent?
Miért hülyéznek le azok, akik egy talán még az enyémnél is "nevetségesebb" elméletet vallanak arról, hogy hogyan jött létre a világ?
Konkrét, kézzelfogható bizonyítékok egyik elméletre sincsenek, nem?
" miért hisszük azt, hogy a világ létezik? "
Mert semmi értelme másképp gondolni.
Ugyanis, ha a világ csak valakinek a fejében létezik - abból pontosan a nagy semmi plusz információt tudjuk leszűrni.
Itt kell boldogulnunk, ezen a világon.
Egyáltalán nem hiszek sem az Istenes verzióban, sem az ősrobbanásosban, mert mindekettőhöz hülye vagyok.
Két ember veszekedését hallottam, és ott az ősrobbanást nem úgy írta le, mint ti. Talán utána kellett volna néznem.
A leírtak alapján kicsit logikusabb az ősrobannás.
Köszönöm nektek a felvilágosítást.
Ja, és szeretnék gratulálni az életéhez annak a válaszolónak, aki láthatatlanban lehülyézett.
Nézd... úgy látom, te hittel állsz a tudományhoz és a valláshoz is.
Megteheted, csak ez a tudománynál butaság.
Ugyanis ott bizonyítékok vannak. A lift, amit használsz, működik. Az autód működik. A házad nem dől szét. A gyógyszer azért nagy részben meggyógyít.
Az evolúció bizonyítékait is megnézheted pár hónap alatt még élőlényeken is, de élettelen dolgokon már pár perc alatt is.
Az ősrobbanásnak is vannak bizonyítékai.
Míg a vallás 2000 év alatt csak annyit változott, hogy ahol a tudomány kiderítette pl. a Bibliáról, hogy NEM úgy volt, ahogy az leírta - ott valamit ki kellett találni, és az a rész képletes lett, ezentúl nem szó szerint kell venni.
Ha a tudomány nem fejlődött volna, akkor a vallás ma is pont azt mondaná, mint 2000 éve, és az sem fejlődött volna egy betűt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!