Miért állítják azt az emberek, hogy könnyebb elhinni azt, hogy minden a semmiből lett? [Többi lent]
A tudomány szerint ugye a világ az ősrobbanással keletkezett. A tudomány szerint.. nem volt semmi.. aztán volt egy robbanás.. és lett minden...
Miért hívnak hülyének engem ha azt mondom, hogy hihetőbb az, hogy Isten teremtett mindent?
Miért hülyéznek le azok, akik egy talán még az enyémnél is "nevetségesebb" elméletet vallanak arról, hogy hogyan jött létre a világ?
Konkrét, kézzelfogható bizonyítékok egyik elméletre sincsenek, nem?
Az ősrobbanás elmélete szerint épphogy nem erről van szó, hogy nem volt semmi. Hanem minden anyag egyetlen végtelenül apró pontba volt sűrűsödve.
Ha hülyének nevezett valaki, valószínű hogy azért volt, mert úgy próbálsz véleményt alkotni valamiről, hogy fogalmad sincs a témáról.
@Gabriel.Tailor: annyit hozzátennék, hogy minden valószínűség szerint nem volt minden anyag egyetlen végtelenül sűrű pontba sűrítve. Mostanában gyakran szerepel ez a téma itt a gyakorin, és eléggé fontosnak tartom ezt tisztázni, mert egy laikus gyakorta élből elkezd kapálózni az ilyen "végtelen sűrű pontok" ellen, miközben valójában nem is gondoljuk úgy, hogy egy végtelen sűrű pont lett volna valaha is a világegyetem.
A félreértés ott gyökerezik, hogy ha az általános relativitáselméletet megpróbáljuk alkalmazni az ősrobbanásra, akkor ő ezt fogja kiadni nekünk: egyetlen pont, végtelen sűrűség. Ugyanakkor tudjuk, hogy azon körülmények között az általános relativitáselmélet nem használható, nem ad jó eredményeket. Épp ezért dolgoznak igencsak sokan évtizedek óta a kvantumgravitációs elmélet megalkotásán. A kvrantumgravitációs elmélet lesz az, aminek a segítségével korrekt(ebb) állításokat tehetünk az ősrobbanáskori körülményekre vonatkozólag. Egyelőre azonban várat még magára ennek a megalkotása. (Bár tudom, kinőtte magát az N=8 szupergravitáció, kinőtték magukat a különféle húr- és szuperhúrelméletek, az M-elmélet stb. Ugyanakkor én nem látom úgy, hogy évtizedeken belül valóban megoldódna a kvantumgravitáció problémája.)
"A tudomány szerint.. nem volt semmi.. aztán volt egy robbanás.. és lett minden..."
A tudomány soha nem mondott ilyet.
Az ősrobbanás NEM a semmiből keletkezett, és már ott volt benne a mai világunk teljes tömege!
"Miért hívnak hülyének engem ha azt mondom, hogy hihetőbb az, hogy Isten teremtett mindent?"
Mert az is vagy.
Ugyanis akkor a következő kérdés: Isten hogyan keletkezett? Az "örökké volt" az mellébeszélés!
Egyáltalán miért hisszük azt, hogy a világ létezik?
Amikor álmodunk, akkor is azt hisszük, hogy az a valóság, de mégsem, és erre csak akkor jövünk rá, ha felébredünk. Mi van ha a valóságnak hitt álomból is felébredhetünk, és kiderül, hogy ez az egész csak egy szuper jó szimuláció egy istennek nevezett egyén számítógépén?
Tehát lehet, hogy tényleg a semmiből lett, mert az adotok semmik, akkor keletkezett a világ, amikor bekapcsolták ezt a gépet, vagy nekünk akkor, amikor a születésünkkor beléptünk ebbe a játékba.
Nu ,igen ,de I-ten ,hogy jött létre?
Erre sosem fogunk jelenlegi állapotunkba választ kapni ,mivel nem lehet.
Nem tudjuk felül múlni az Örökkévalót (legyen az maga a természet ,vagy egy szakállas öreg bácsi :DD).
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!