Mi a kedvenv versetek? Cimmel költövel együtt lécci. ^^ köszönöm.
Petőfi Sándor : Szeptember végén
Neked mi a kedvenced?:)
József Attila - Tudod, hogy nincs bocsánat (ez önmagában is nagy kedvencem, de a Kaláka-féle megzenésítésben aztán pláne)
Illyés Gyula - Egy mondat a zsarnokságtól (ezt a verset HALLGATVA szerettem meg, http://www.youtube.com/watch?v=gOPQsaW9Isc és ahányszor meghallgatom, mindig libabőrös leszek tőle, egyszerűen zseinális. A vers is, az előadója is... na igen.)
Radnóti Miklós - Nem tudhatom (Csodaszép vers, kevés olyan hazaszeretetről szóló verset írtak, ami nekem tetszene, de ez kétség kívül olyan, annyira természetes és őszinte.)
És végül
Tóth Árpád - Körúti hajnal (Nem vagyok odáig az ilyen típusú versekért, de ezt ahogy olvasom, nem csak látom magam előtt, hanem szinte át is élem azt a látványt és minden más hatást, ami a költőt megihlette.)
Bocs, hogy nem csak egyet írtam, de igazásgtalan lett volna ezek közül bármelyiket kihagyni, mert mind a négy a kedvencem. De amúgy a fent említett költők többi versét is nagyon szeretem.
23/L
Nagyon sok verset szeretek, nem tudnék egyet kiemelni, így a teljesség igénye nélkül sorolok párat:
József Attila- Tiszta szívvel, Reménytelenül, Ringató, Amit szívedbe rejtesz
Juhász Gyula- Anna örök
Kosztolányi Dezső- Üllői úti fák
Ady Endre- Őrizem a szemed
Lewis Carroll: Szajkóhukky
(fordította Weöres Sándor)
Tóth Árpádtól valami, nem rossz választás. Esti sugárkoszorú, vagy a Tavaszi sugár.. -az most aktuális is.
A téma az mind1?
Wass Albert: Üzenet haza
Kerecseny János: Fiamnak
Radnóti Miklós: Szülőhazám
Juhász Gyula: Trianon
Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!