Sokat stresszelek. Mit tegyek?
Őszíntén sajnálom. Én is valaha célpont voltam, habár én pont az ellentéted voltam. Az egész suliban én voltam a gazdag, és sportos, akinek jó cuccai vannak. Nem voltam egós, paraszt, ráadásul jó tanuló is voltam. De nem akartam elmenni a suliból, nem tudom miért. Aztán egyik nap, a suli nagymenői agyonvertek, annyira, hogy a mentőket is kikellett hívni. Ekkor a szüleim, erőszakkal sulit változtattak, és végre valahára van egy normális osztályom, és végre népszerű, és közkedvelt ember vagyok. A múltat pedig próbálom elfelejteni, és azt a rengeteg megaláztatást, amit tőlük kaptam.
Egyszóval, nem benned, hanem a közösségben van a hiba, ha van módod rá, változtass sulit, hidd el, ennél rosszabb úgysem lehet! Sőt, csak jobb lehet, és fel a fejjel mindenhez álj pozitívan!
Ez egy nagyon nehéz kérdés, és sok gyereknek vannak ilyen gondjai. Érdekes módon csak mostanában kezdenek felfigyelni erre a problémára, valamelyik gyerekcsatornán szoktam látni ilyen felhívást, hogy "aki ver, az nem haver", vagy valami ilyesmi. Hasonló eset a "syberbully", ami ugyancsak aránylag új fogalom. Szóval nem is feltétlenül a fizikai bántalmazásról van szó, hanem a lelki elnyomásról.
Ahogy fentebb írták, legrosszabb esetben kérheted a szüleiden keresztül, hogy iskolát válthass. A másik lehetőség, hogy megharcolsz a démonjaiddal, ami sülhet el jól és rosszul is. :(
Ha esetleg van iskol-pszichológus, keresd meg őt, kérj tőle tanácsot. Ha súlyosnak ítéli a helyzetet, kezdeményezheti a suli váltást, vagy legalábbis segíthet benne.
Teljesen megértelek. Ne foglalkozz velük, ők nem a barátaid, ha kigúnyolnak. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy és ne érdekeljen mások véleménye. Ne aggódj a jegyek miatt, nem ez a legfontosabb az életben és ne stresszelj, nem egészséges.
Imádkozz, az is megnyugtathat. :-)
Én nem bátorítalak semmire, de sokan azt mondják, ilyenkor szembe kell szállni velük. A fizikai fájdalom hamar elmúlik, a lelki sérülés sokkal tovább fáj. Inkább tartsanak egy pofozkodó méregzsáknak, mint nyuszinak. Az ilyenek épp azért csinálják, mert hagyod.
De újra mondom, nem biztatlak semmire. Sokan épp az ellenkezőjét javasolnák, és abban is van bölcsesség.
Megdobnak kővel, dobj vissza istenkővel:)
Szerintem, ha nem váltasz sulit, akkor embereld meg magad, és verd ki a fost is az egyik kis köcsögből. Biztos vagyok benne, többet nem fognak b*szogatni:)
Kitartást és sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!