2. babám születése óta sokat stresszelek, más is van így, mi a megoldás?
Nekem első babám, ma 4 hetes. Pontosan ugyanezek az érzések kavarogtak bennem legalább 2 hétig, én is sokat sírtam, első pár éjszaka amikor hazajöttünk, remegtem mint a kocsonya. Mondjuk én azt nem éreztem, hogy nem tudom szeretni. Most már nem stresszelek, csak én is sürgetném az időt, hogy picit nagyobb legyen, ne sírjon ennyit, végigaludja az éjszakát, lehessen vele játszani, tudatosan mosolyogjon. Mert most tényleg csak annyi, hogy eszik, sír, alszik. Nehogy azt hidd, hogy másnál nincs ez, és más nem érez ilyeneket, csak ki kevésbé, ki jobban. Ha nagyon durvának érzed, és már tényleg nem is akarod/tudod ellátni a gyerekeidet és csak kiabálsz a nagyobbal is, akkor tényleg jó lenne egy szakembert felkeresned. Legalább annyira, hogy jól kibeszéld magadból, és ő is tudjon valamit rá mondani.
Nekem elég volt annyi, hogy egy nagyon jó barátnőmmel 1,5 órán keresztül erről beszélgettünk, és ő rávilágított a dolgokra és rájöttem, hogy felesleges ezeken aggódni és stresszelni, mindenki túléli, ki kell élvezni, hogy ilyen pici, mert nem lesz többet ilyen. Nagyon nehéz, nekem is az, főleg első baba végett, de biztos, hogy vissza fogjuk sírni ezt az időszakot. Én szedek egyébként egy homeopátiás szert, Sedatif PC a neve, nyelv alá kell tenni és hagyni elolvadni a tablettát. 3x2-t kell egy nap, én csak 3-4x1-et szedek (gyerekadag a 4x1), és ennyi is sokat segített! Nem stresszelek annyit, nem aggódok folyton, nem gondolkozok "hülyeségeken", éjszaka könnyebben felkelek, nem vagyok olyan fáradt, viszont könnyen visszaalszok, és napközben van ugyanannyi energiám, mintha kialudtam volna magam rendesen, pedig sokszor még most is előfordul, hogy 2 óránként eszik, 1 óra míg eszik és visszaaltatom, és mire bejövök, elalszok, kelhetek is majdnem. Most már picit jobb, mert éjszaka 3 órákat kihúz pár napja, de koránt sem biztos, hogy ez így fog maradni. Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül a problémáddal, csak valakivel mindenképpen beszéld ki magad, ne tartsd magadban. Ha gondolod, nekem is írhatsz privátban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!