Kinek volt bukós babája? Mi volt a megoldás rá?
Gyarapodott? Mert az én babám nagyon keveset,szinte semmit nem.
Bukás után ha kéri még a kaját etethetem stb.
Az egyik babám nagyon bukós volt. 14 hónapos koráig bukott, de mivel ő jól fejlődött, ezért nem kellett ezzel foglalkozni.
Annyi biztos, hogy a "nem gyarapodás" az nem a bukás miatt van, a visszabukott mennyiség bár soknak tűnhet, nem sok.
Ha egy ujjnyi tejet pl. kiöntesz az asztalra, meglátod milyen rengetegnek tűnik, holott 5ml kb.
A megoldás nálunk az volt, hogy sok-sok textilpelus fogyott. Úgy szoptattam, hogy a mellem alá tettem egyet, mert ahogy kiengedte a szájából, rögtön kidőlt az első adag a száján. Aztán akár 2-3 órával később is, de amúgy is bármikor bukott, fekvő helyzetben is.
Én azon aggódtam sokat, hogy nehogy megfulladjon, de mivel háton alvó baba volt, így ez a veszély nem állt fenn, a nyakába ment mindig az "anyag".
Ikreim majdnem egy éves korukig buktak, de durván.
Megoldás: kitartás, türelem... hit abban, hogy egyszer ezt is kinövik.
Bukásra való AR tápszert kaptak, de hozzátáplálás után ugyanúgy buktak, csak színeseket... :P
"Annyi biztos, hogy a "nem gyarapodás" az nem a bukás miatt van, a visszabukott mennyiség bár soknak tűnhet, nem sok."
Egy fenét nem lehet attól!
Kislányom konkrétan a felét visszabukta annak, amit megivott. Jellemzően még órákkal az etetés után is "eresztett", sőt sugárban hányt félig megemésztett "túrós" tejet.
1 hónap alatt alig 200 grammot hízott, ekkor kaptunk sűrítőt (Nutritont).
Sajnos szoptatással nem működött, az előetetés nem fogta meg azt a mennyiséget, amit utána kiszopizott, így lefejve, sűrítve kapta az anyatejet és mellé még tápszert is (mert fejve már nem volt meg a mennyiség).
Egy hónap alatt rendeződött a súlygyarapodása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!