Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan vészeltétek át a...

Hogyan vészeltétek át a honvágyat?

Figyelt kérdés

Ez a 2. napom itt kint, még 58 munkanap+ 1 utazásos nap vár rám. (1100 km kb az otthonomtól, németországban)

Teganp szabályszerűen sírhatnékom volt, azt hittem,hogy könnyebb lesz, mivel az otthonomról 100 km-re tanultam és havonta 1x, 2x jártam haza az iskolából. De tévedtem, nagyon rossz belegondolni, hogy még ennyi nap van a tesoim, a szüleim, a cicáim és a kutyám nélkül. A németbe is még jócskán bele kell jönni, bár szerencsére sikerül megértetnem magam.

Tegnap, amikor rám jött a SÍRÁS, arra gondoltam, hogy miért csinálom ezt, mennyivel lesz jobb, ha letellik a bűvős 60 nap, az sokat segített. Illetve kimehettem sétálni, az egész kellemes volt. 24 éves vagyok, a 25. szülinapom is itt fogom "ünnepelni", illetve a névnapom is bele esik a 60 napba.

Más, hogyan vészelte át ,ha határozott időre jött ki?

Köszönöm a válaszokat. SZép Napot! :)

2016. ápr. 16. 07:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát szerintem az a tudat, hogy csak kb. 60 napot leszel kint elégnek kellene lennie. Én végleg jöttem, na az keményebb volt, főleg, hogy haza sem tudok menni minden hónapban, mert tengerentúlra költöztem.

Hívd fel a szüleidet gyakrabban, küldj emaileket barátoknak, olvass magyar blogokat stb. 60 napot simán át lehet vészelni.

2016. ápr. 16. 07:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Viberen beszélünk mindennap,csak az még sem olyan, igyekszem erős lenni, köszi azért :)

Neked pedig kitartást!

2016. ápr. 16. 08:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
3 hónap igazán nem sok, fogd fel bulinak. Mi 3 évre jöttünk, a férjem tegnap lengette be, hogy lehet, még pár évet rá kéne húznunk. 7 hónapja vagyubk kint, kb. két hónapja mondom, hogy már nem olyan szörnyű, de addig fizikai fájdalmat okozott a honvágy, és azért még mindig jobb lenne otthon...
2016. ápr. 16. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:

En mikor 3eve idekerultem 9honapig nem mentem haza. Elromlott az autom, nem kaptam. Szabadagot. Amikor kaphattam vna elkuldtek, nem fizettek ki..igy plusz 4honapot kellett meloznom mert elobb nem adtak szabit.. NAgyon nehezen birtam. Konyhai munka volt tehat 12-2:00 ig es volt h sirva hivtam ejszaka kozepen anyut apit baratokat csak ne kelljen nemetekkel beszelnem. Tudok nagyon jol es elony volt.de a honvagy mindent legyoz. Bocsi ha nagykepuen hangzik 60nap az semmI. Oke egyen fuggo neked sajnos sok. De hasznald ki onallosodj, nezelodj sokat, tanulj, imserkedj , sok jo dolog is van itt.

Mondjuk nekem ez a 3ev pont eleg volt. 2 evig nemet csaladban eltem nemet baratom volt, miutan egyszer 10honap utan hazalatogattam, utana sokkal jobban.letter imadtam itt lenni. Aztan jott a szakitas hazaakartam koltozni, DE Aztan megismertem a mostanI parom 10honapja vagyok vele. Es most majus.1.en koltozunk.VEGRE.amugy komolyan mondom nezelodj sokat. :) tekintsd a pozitiv oldalat!!

2016. ápr. 16. 23:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja utolso vagyok, kimaradt:

Szulinapom teljesen egyedul toltottem , meg behivtak meloba is.... nevnapom egyedul. Anya szulinapja ugyanakkor van mint az enyem, apuen se lehettem ott. A batyam, bácsikám es a nagymamam is meghalt... hidd el majdnem belehaltam ugy fajt, de kibirtam, az ember akkor Jon ra MennyI mindent elbir mikor ott all a kihivas elott. :) ezentul SOKKAL jobban fogsz ertekelni mindent. Jot fog tenni a kint let! :) KITARTAS!!!

2016. ápr. 16. 23:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Nekem nagyjából sikerül megértetném magam a németekkel, ma a boltban is utána tudtam a sprágának pl.. :) Sajnos még nehezen hallom ki néha a szavakat. De már csak 56 nap van hátra.. :D

Köszönöm Szépen a válaszokat, ez a 2 hónap picit soknak tünik, de bízom benne, hogy jó lesz.

Ha valakinek van még története, amit megakar osztani, nyugodtan, elolvasom, addíg is magyar szöveggel foglalkozom.

2016. ápr. 18. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Higyj Nekem soknak tunik de eltelik.:) en par honapja vtam otthon, majus 1megyek haza veglegesen. Alig varom.:) utolso vtam
2016. ápr. 19. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!