Hogyan tennéd jobbá a világot?
Előző vagyok.
Szerintem még egy pilitikusok nélküli világ is jó lenne. Ha nem szítanák az ellentéteket magyar és cigány közt, és nemcsak ez a 2 között hanem akármelyik fajok között, vagy azon belül. Egy politika nélküli világban mindenkinek szebb lenne az élete:)
Meg egyáltalán: tenni kell valahová azt az ikszet. Nyavalyoghat, aki el sem megy szavazni... Egyetlen komolyabb véleménynyilvánítási lehetőséged a választás, és ha arra sem mész el, akkor mit akarsz?
Én úgy tenném jobbá a világot, hogy megakadályoznám a monopóliumok, oligomonopóliumok létlehetőségét. Legyen minden piacon sok kisvállalkozó, akik egymással tiszta versenyt folytathatnak.
Megállítanám az értelmetlen háborúkat, pl. a nem létező terroristák ellenieket Afganisztánban és Irakban.
Azt az összeget, amit Amerika Európának adott a válság leküzdése érdekében, egyenlően szét kéne osztani az összes ember között. Asszem kiszámolták, hogy ez fejenként pár száz, vagy ezer dollárt jelentene, ami elég sok ember életét mentené meg a szegényebb országokban.
Gondoljunk csak bele, ha minden embernek pl. 700 dollár jutna, az egy 10 tagú, nyomorban élő családnál, akik szinte sarat esznek (gondolok itt az afrikai országokra) az már 7000 dollár. Nekem ez az ötletem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!