Hol tudnék ismerkedni hungarista lányként?
Én erősen vallom az Isten-haza-család elvet. S hazaszeretet pár éve az öltözködésemben is meglátszik, s emiatt kaptam sok beszólást, szemforgatást (még a saját osztályfönőköm is kibeszél a hátam mögött)...Elég sok helyről kinéztek, s ezért elég nehezen találom meg a társaságom, nehezebben tudok barátkozni is. Én próbálok mások felé nyitni, de azért nem fogom feladni az elveimet, s a nézeteimet, hogy másnak megfeleljek...
Leginkább nemzeti rockot hallgatok (nem nézem le a többit sem, csak az nem az én világom). Koncertekre sajnos csak néha van lehetőségem eljutni, évente csak 1-2X, így itt sincs igazán alkalmam ismerkedni.
Előre is köszönöm a válaszokat, s a segítséget!
Köszönöm a válaszodat.
Lehet, hogy ez az elv nem létezik, de számomra akkor is ezek nagyon fontos helyet foglalnak el. A vallásommal nem hívalkodni akarok, csak ezért írtam le, mert előfordult már, hogy azért nem kedveltek, mert éppen vallásos vagyok.
Az öltözködésemen nem szeretnék változtatni, mert azokban a ruhákban érzem jól magam, s én úgy gondolom, hogy amennyire tudok s tőlem telik én segtek a hazámon, szóval nálam ez nem egy tartalom nélküli dolog (mint ahogy a Nagy-Magyarország embléma sem).
"Nem jellemző rám, hogy hangoztatnám a nézeteimet"
vs.
"hazaszeretet pár éve az öltözködésemen is meglátszik".
Azért itt van egy erôs ellentmondás. Ezek alapján de, nagyon is mindenkinek az orra alá dörgölöd, ha nem is szavakkal, de az öltözékeddel mindenképpen.
Ez persze nem gond, hiszen szíved joga - viszont érdemes ezzel tisztában lenned, hogy de igen, te ezt csinálod. És simán benne van az is a pakliban, hogy nem csak a saját világnézetedet dörgölöd ezzel mások orra alá, hanem olyan ehhez a viselethez kapcsolt nézeteket is, amiket lehet, hogy nem is osztasz.
Ezzel egy pillanatig nem azt akarom mondani, hogy ne így öltözködj, csak azt szeretném, hogy biztosan lásd ezt az oldalát is a dolognak, hogy egy külsô szemlélô szempontjából hogy néz ki a dolog (az elején mutatott ellentmondásból gondolom, hogy ezt így nem biztos, hogy végiggondoltad).
Ez pl. a gyakorlatban azt is jelenti, hogy amikor mások kapásból elutasítanak, az nem feltétlenül csak a saját elveid miatt lehet, hanem mindamiatt is, ami ehhez az öltözékhez oly gyakran párosul, és amit te akarva-akaratlanul (ezt látatlanban nem tudhatom) ugyanúgy valamilyen szinten felvállalsz a ruházatoddal.
Mindenesetre az itteni válaszaid alapján egy normális, kedves leányzónak tûnsz, szóval azzal együtt, hogy pl. én messzemenôkig nem tudok azonosulni azzal az iránnyal, amit te választottál, drukkolok, hogy megtaláld magadnak azt a társaságot, ahol meg tudsz maradni ilyennek.
Kedves #12-es válaszoló!
Tényleg ellentmondásosnak tűnhet, ahogy írtam, de én úgy gondoltam, hogy nem hangoztatom (a ruházatomon kívül) az elveimet, nem kezdeményezek vitákat, s szándékosan nem is szállok bele.
Nagyon köszönöm a válaszodat, s a jó kívánságodat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!