Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fontos, hogy elfogadjanak mások?

Fontos, hogy elfogadjanak mások?

Figyelt kérdés
rájöttem,valójában senki sem szeret engem és nem is utál.mindenki csak saját magát látja bennem,ha éppen a hasznára vagyok,vagy jo hangulatban van,azt mondja szeret.ha rossz passzban van,baja van saját magával akkor én is terhére vagyok,függetlenül bármi mástol.tartok attol,hogy elveszitem a barátaimat,jo ismerőseimet,mert én függetleniteni szeretném magam az ő hangulataiktól,mert nem szeretnék "szeretet függő lenni"csakhát ugye egy önállóan boldog embert nem lehet irányitani...és azért emberekre szükség van magam körül.-28/F
2010. ápr. 4. 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagyon jó teszed, ha függetleníted magad. Személyes tapasztalataim alapján mondom: decemberben elvesztettem valakit, akiről azt tartottam, hogy ő lesz életem szerelme. Rá két hétre egy közeli barátom is elárult. Utána a legjobb barátom is meg akarta velem szakítani a kapcsolatot, végül kibékültünk, de már semmi nem olyan. Itt elhatároztam, hogy számomra a családom után saját magam leszek a legfontosabb. Meguntam a függőségeket, a saját törvényeim szerint élek, már nem törődöm mások véleményével.

Hogy megérte-e? Nehéz kérdés. Az tény, hogy magányosabb vagyok, sokszor hiányzik valaki. De ennek ellenére azt mondom megérte. Tisztába jöttem magammal, elkezdtem alkotni, rengeteg olyan dolgot csinálni, amit eddig nem tettem.

Remélem a történetem segít neked valamelyest a döntésben. Helyetted nem tudhatom, mi lenne a jó neked. Mérlegeld, mennyire bírnád elviselni, ha magányosabb lennél. (Talán rádöbbensz, mint én, hogy valójában korábban voltál nagyon magányos, mert árulók kénye kedve szerint viselkedtél.)

Sok kitartást, ha elhatározod magad, eleinte nehéz. L/19

2010. ápr. 5. 18:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy darabig fontos, hogy elfogadjanak mások, az egyik legfontosabb dolog a világon. A legtöbb embernek élete végéig nagyon fontos marad, és soha nem kérdőjelezi meg, hogy mindenáron kötelező-e a külvilág elvárásainak megfelelni (megjegyzem, ők a szerencsések). Vannak azonban öntudatos, érzékeny, intelligens emberek, akiknek egy idő után nem elég, ha mások "szolgái" lehetnek, és felteszik maguknak a kérdést, hogy mindenáron meg kell-e felelniük (mert ez a kényszeres megfelelés nyilván nem teheti boldoggá az értelmes embert). Ekkor indul el a személyes identitás-keresés, amelyek a kezdetekkor általában nagy magányossággal, elkülönéssel és olykor lelki válsággal jár együtt. Viszont, ha egyszer lélekben, gondolatban eljutottál ide: hogy több akarsz lenni, mint a külvilág statisztája, akkor nincs visszaút: végig kell menned rajta. És ha eljutottál idáig lélekben: már nem foglalkozol vele, hogy elfogadnak-e mások (persze az észszerű határokon belül, tehát nem követsz el bűncselekményeket stb.), tehát innentől fogva már nem foglalkoztathat ez a kérdés, hiszen különben nem tudnál kitörni a számodra boldogtalanságot, elégedetlenséget okozó szituációból. Tehát nincs más választásod, mint megtanulni felülemelkedni az elvárásokon (csúnyábban szólva leszarni őket). És tudod miért? Mert függetlennek, szabadnak lenni egy olyan vágy, ami az olyan embert, mint te vagy én vagy az 1. válaszoló, soha nem fogja szabadon engedni. Furcsa, de a személyes szabadság és a függetlenség iránti vágy ugyanolyan rabság, amelyből nem tudsz szabadulni, mint pl. a megfelelésvágy. Viszont az emberi létállapot eleve csapdákba és függőségekbe vezet, és a szabadságvágy vagy a másoktól független identitás-keresés még mindig az egyik legjobb, amit választhatunk.
2010. ápr. 6. 12:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtatok! a 2.válaszban felismertem egy nagyon fontos dolgot:én elég görcsösen akarom ezt az egészet,és igy tényleg nem fog sikerülni mert a saját harcom gátol meg ebben.tulzottan el akarok távolodni az elvárásoktol.volt,hogy az önfejüségem miatt megbántottam másokat,utána rájöttem,hogy ha kicsit tudatosabban létezem,akkor ez nem történt volna meg/és nem is lett volna rá szükség/.tehát:alázat nélkül nincs felemelkedés.okosan kell alázatosnak lenni,ugy,hogy az elvárásoktól ne függjön a boldogságunk.ez nem könnyü igy se de azt hiszem igy meg lehet találni az arany középutat.nektek is sok sikert,kitartást!
2010. ápr. 7. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!