Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyar embereknek egyáltalán...

A magyar embereknek egyáltalán van igényük egy normális társadalomra?

Figyelt kérdés
Ahol nincs sunyulás, okosban megoldás, nincs rajoskodás, ficsúrkodás, nyálverés, másik lenézése, szórakozásból szívatása?
2016. márc. 7. 23:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Már miért vezetne oda? Hogy jön ez egyáltalán ide?

2016. márc. 8. 07:25
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
Nincs rá igényük. Szellemileg visszamaradtak.
2016. márc. 8. 08:44
 13/19 anonim ***** válasza:

Először azt hittem, valami ennél fontosabbról szól a kérdés. Jelenleg abban sem vagyok biztos, hogy itt tényleg felvágásról van-e szó, vagy egyszerűen már az miatt sértve érzed magad, mert valaki megveszi és hordja/viseli, amit megengedhet magának.

Én sem járok olcsó cuccokban. Nem azért, mert fel akarok velük vágni, hanem mert szeretem a minőséget. Mégis valakit már a puszta létezésem irritál, csak mert az öltözékem többe kerül esetleg, mint neki a havi fizetése. Egy ponton túl ennek egyéb jelentősége is van és nem veszik komolyan az embert, ha kínai piacos cuccokban jár. De persze ettől még csak azt látja, hogy minden nap elegánsan öltözöm. Nem szólok hozzá, nem nézem szarba, ha hozzám szól(na), tisztességesen válaszolok. Ő az, aki eleve úgy áll hozzám, hogy sznob fäsz vagyok. Ez csak sima kisebbrendűségi komplexus.

Egyébként ez eléggé át is hatja a magyar társadalmat. A jó része meg van róla győződve, hogy ha valaki többet keres, mint az átlag, az már nem lehet tisztességes ember. Annak már feltétlenül ki kell zsákmányolnia az átlagos és átlag alatti keresetűeket, élősködniük kell rajta, mert az lehetetlen, hogy tisztességes munkával kétszer-háromszor annyit keressen, mint ő, hiszen ő is tisztességesen dolgozik.

2016. márc. 8. 09:27
 14/19 anonim válasza:

"Sok ismerősöm is ilyen. 40 ezer forintos cipő, IPhone6-os, 270 ezres karóra. Aztán lehet vele rajoskodni, hogy milyen vagányak, ők jobbak másoknál. "

Neked nem a társadalmat kell hiábztatnod, hanem társaságot és ismerősöket kell cserélned. Vagy egy szint, amin már a jobb cuccok természetesek, a fizetésből fakadnak. Egymilliós fizetésből egy 250 ezres telefon nem nagy eresztés.

De ha olyan emberek között mozogsz, akikről tudod, hogy spórolnak ilyen dolgokra, különben meg sem tehetik, hogy ilyeneket vegyenek, akkor primitív emberekkel vagy körülvéve az a helyzet.

A nyálverés low-class téma. Felsőbb körökben nem nyálverésből vesznek drágább dolgokat, hanem mert nekik az is olcsó.

2016. márc. 8. 09:55
 15/19 anonim válasza:

"Én sem járok olcsó cuccokban. Nem azért, mert fel akarok velük vágni, hanem mert szeretem a minőséget. Mégis valakit már a puszta létezésem irritál, csak mert az öltözékem többe kerül esetleg, mint neki a havi fizetése. Egy ponton túl ennek egyéb jelentősége is van és nem veszik komolyan az embert, ha kínai piacos cuccokban jár. De persze ettől még csak azt látja, hogy minden nap elegánsan öltözöm. Nem szólok hozzá, nem nézem szarba, ha hozzám szól(na), tisztességesen válaszolok. Ő az, aki eleve úgy áll hozzám, hogy sznob fäsz vagyok. Ez csak sima kisebbrendűségi komplexus. "

Úúú. Nagyon átérzem. Minél szegényebb valaki, annál utálkozóbban néz rám, annál jobban látom a tekintetén, hogy utál. Pedig ha normálisan hozzám szólna, ugyanúgy beszélgetnék vele, mint bárki mással. Nagyon zavaró tud lenni. Főleg amikor látok egy pár szép lányt, akik szegényebben öltöznek és el is gondolkodom rajta, hogy megszólítanám őket, hátha... De meg sem szólalok, máris totál bunkók, a hátam mögött összesúgnak, hogy biztos beképzelt vagyok meg sokat hiszek magamról..

2016. márc. 8. 09:58
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a minőség nincs egyenes arányban az árral. Én mindig felértékeléskor vásárolok, így simán spórolok 40-50% okat.

Iphone 4s-t (ez mondjuk pont used) 35 ezerért vettem zara kabátot egy tizesért, vans cipőt 7 ezerért. És akkor "drága cuccaim" vannak, mégsem voltak drágák.

2016. márc. 8. 11:21
 17/19 anonim ***** válasza:

A 13-as és a 15-ös nagyjából össze is foglalta az igazat úgy bemutatva mintha az nem lenne igaz! Pl. az 13-as azt írja, hogy nem veszik komolyan ha nem nyalja ki magát ergo a sznobok a sznobokat szeretik, tehát megideologizálja, hogy ő azért sznobul, hogy a többi sznob szeresse. Körkörös érvelés, tehát szegényke rá van kényszerítva valósággal a sznobulásra! :-D Aztán még sajnálnunk kéne! :-D

Tudjátok az a baj, hogy ti valójában menőztök, ismerek rengeteg gazdag embert, aki normálisan tud öltözködni meg hajlandó fölszállni akár a "büdös BKV"-ra is, na velük nincs baja senkinek, de azokkal, akik érztetik, hogy ők mennyire istenkirály menő pénzescsávók azokkal van! A hiba nem a többség készülékében van, ha meg akarjátok mutatani a világnak a millákat akkor fel kell készülni erre. Aki k.rvának öltözik, ne lepődjön, ha meg akarják dugni, de azon se ha sok férfi viszont leköpi! Na így vagytok ti is, tesseni akartok a sznobuló körnek, de morcosak vagytok, amiért ez sokaknak nem tetszik.

2016. márc. 8. 11:29
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdező,

feltételezzünk kicsit: van 2 millió alkalmazott jellegű ember mondjuk, aki termel, gyárt, szolgáltat, tehát valós értéket teremt.

Java felveszi a pénzt amit hagynak, fel sem fogja, hogy eredetileg mennyit keresett, és a további, elköltésekori adókkal sincs tisztában. Nem tud, tehát nem fáj neki, és nem ő Neo a mátrixból, akinek leesett, hogy valami nem stimmel, tehát nem is akar tudni. Ez a "java" birka "sokan van", ráutaló magatartással voksol a jelen társadalomra. Azok is sokan, akik illegális tevékenységből, vagy a befolyó temérdek adó itthon maradó (nem államadósság törlesztésére továbbfizetett) részét újraosztja támogatói (hatalomra jutását, ott maradását szponzorálók), és maga között. Ezek is sokan, értelemszerűen abszolút a jelen rendszer pártján.

Aztán vannak az oskolások, nyugdíjasok, stb. akiknek a véleménye akkor keletkezik, amikor valamilyen médiából inputként beteszik a fejébe. Hát, ő se változást fog akarni.

Fordítsuk vissza: az akármilyen embereknek egyáltalán van igényük egy normális társadalomra?

Ahol nincs sunyulás, okosban megoldás, nincs rajoskodás, ficsúrkodás, nyálverés, másik lenézése, szórakozásból szívatása?

Tehát, ha rokona, barátja, stb. ezeket csinálja, akkor feljelenti, bünteti, stb., szigorúan az elveinél maradva?

Te ilyen vagy? Ha lenne gyereked, aki elkövetett valamit más kárára, feljelentenéd (adott esetben ezáltal magadat), vagy csendben igyekeznétek megúszni?

Mert ugyebár a legkisebb társadalom az maga a családod.. ott minden oké, csak a tágabban vett nem az? Vagy csak csinálja meg helyettünk valaki , hogy mi a készbe ülhessünk? Mert ez már megvan, csak nem a mi érdekcsoportunk csinálta meg (jelenlegi).

Mert kedves kérdező, egy normális társadalom addig az, amíg valaki ki nem mondja: de hát a gyerekem!, De hát ez, az, amaz... és már fel is bomlik az egész.

2016. márc. 8. 11:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Meglátásom szerint a többségnek nincs. Elmentem nemrégiben egy országgyűlési képviselő "fogadóórájára" ide helybe. Jöttek az emberek, és nem hogy az mondták volna hogy legyen több szemetes az útszélén vagy legyen valami közösséget építő helység. Mi volt számukra a fontos? "Háá jó lenne ha elintézné uram hogy legyen fedett szinpad a tééren meg sátornak talapzat mee jün majd a sztármulatós (.direkt nem írom nevét.) a városnapokra." Ez a fontos. Meg az hogy segély időben. Provident adjon hitelt. Lehessen a boltban hitelre telefont, tv-t. És ez nem csak a romákra értendő, itt a magyar is ezt csinálja! Normális társadalom mulatósért, pálinkáért, nemzeti színbe feltüntetett fesztiválért is eladja a lelkét. Na meg az ingyen kajáért is.
2016. márc. 8. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!