Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A mai fiuk a sorkatonasag...

A mai fiuk a sorkatonasag hianya miatt vannak igy elkugyulva, elnoiesedve? Mi lenne a hadseregben a pawa gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Jarok erre arra az orszagban es mindenutt ezek az idetlen kefe haju,v nyaku polos fiuk vannak,meg a beszedjuk is noeies pl " a hambuergert elottem "hamcsinak"kertek multkor...:)

Ezek most az igazi ferfiak?meg a 20 -on evezek kozt is latok ilyet Pesten es videken is..

2016. febr. 8. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért.

Te voltál sorkatona? Tudod, hogy milyen volt?

Sajnos semmi értelme nem volt már az utolsó 10 évben. Gondoltam én. De nemrég olvastam a 70-es évekből könyveket, na már akkor sem volt értelme.

Mert hogy konkrétan tanulni nem tanult ott semmit az ember.

Attól meg nem hiszem, hogy férfias leszel, ha konkrétan nem kapsz eleget enni és 15 kilóval könnyebben térsz haza, mint amivel bevonultál.

Ha normális kiképzés lenne, normális körülmények között, akkor még talán lenne értelme.

A páva gyerekek meg a mai kultúra és a társadalom eredményei. A katonaság se változtatná meg őket.

2016. febr. 8. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A kényelmesebb kiszolgáló világ és a divat összhatása . E miatt is részben , másrészt folyton piáló kábszeres szipózgató lényegében kevesebb volt ,és égő nem menő dolognak számított a leépültség . A katonaságba linkeket alig lehetett látni elintézte a többsége a megfelelő embereknél az alkalmatlanságát .
2016. febr. 8. 17:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mert ők sokkal férfiasabbak voltak:

[link]

A kérdésed egy lebutított, sokszor hallott előítéleteken és erőltetett következtetésen alapszik. Meg azt sem tudod, mit kérdezel: most arra vagy kíváncsi, férfiasabbak lennének-e a férfiak a sorkatonaságtól, vagy hogy mi lenne a nem annyira férfiasakkal a sorkatonaságban? Ugyanis ha szerinted a sorkatonaság olyan jó, akkor ezek szerint mindenkinek jót tenne.

Meg az a vicc, hogy sokszor a 16-17 éveseket szólják le, kiáltanak a sorozás után, holott ők régen sem voltak sorkatonák.

A sorkatonaságról Kövér László szavait idézném:

"A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok. Az az érzés alakult ki bennem, hogy Kalocsa – ott voltam – egy mini-Auschwitz. Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz: az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük." (1990)

2016. febr. 8. 17:35
 4/12 A kérdező kommentje:
Tudom mit kerdezek,mivel mindket dologra kivancsi vagyok.Vagy csak egyet lehet kerdezni...? 😑
2016. febr. 8. 17:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen voltam katona ,masfel evet.
2016. febr. 8. 17:44
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

7: Na, akkor neked is mondhatná az, aki meg 3 évet volt, hogy te már nem is voltál igazi katona, mert az igaz az az, amikor még 3 év volt :)

Te úgy érzed, hogy aki 3 évig volt, az férfiasabb nálad? :)

2016. febr. 8. 17:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam sorkatona, ráadásul nem is valamilyen alibi nyúl-alakulatnál, hanem a határőrségnél, egy határőrőrsön, ahol naponta jártunk ki szolgálatba éles lőszerrel, fegyverhasználati jogosultsággal, igazoltatási jogkörrel.

Mégsem attól lettem férfi, és csak életem értelmetlenül elvesztegetett másfél évének tartom.

Mennyivel voltak férfiasabbak a régi divatot követő fiatalok? A hippik, a csövesek, a rockerek...? Vagy a Kajagoogggo, Első Emelet, Duran Duran festett, melírozott hajú rajongói, vagy A "Cure-os" feketébe járó, tupírozott hajú, kihúzott szemű utánzói...?

Pár évtizede az akkori, hozzád hasonlóan "toleráns" öregek beszéltek úgy az Illés meg az Omega zenekar követőiről, mint te most a pawakról.

Minden kornak megvan a maga divatja, amit a fiatalok követnek - és minden korban ostobaság bárkit a külseje alapján megítélni.

Gyerekekről beszélsz, miért várod el tőlük, hogy férfiak legyenek? A 20-éves meg a lelkében gyerek maradhatott, de lehet, hogy egy tényleg embert próbáló szituációban "férfibbként" állna helyt nálad.

2016. febr. 8. 17:57
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

# 6/7 Időpont ma 17:45

Ott a pont!

Továbbgondolva: aki részt vett háborúban, az mondhatja, hogy az nem is igazi férfi, aki csak békeidőben ellébecolt három évet a laktanyában...

2016. febr. 8. 17:59
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
El kell keserítselek: nem a katonaság, hanem az egyenjogúság miatt van ez így.
2016. febr. 8. 20:01
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
Ez a mai társadalom és média terméke,nem a sorkatonaság hiánya.
2016. febr. 9. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!