Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondja azt sok lány...

Miért mondja azt sok lány hogy "jó lenne a sorkatonaság, legalább nem lennének tunyák a fiúk"?

Figyelt kérdés

Engem ez valahogy felháborít. Már beszélgettem ilyennel, de lesütött róla az hogy vak buta, meg empátiailag szegényes.

Olyan példákat hallok hogy pl : Justin Bieber, meg SP meg stb.

Miért nem gondolnak bele, hogy nem az ő életükből venne ez el fél vagy akár több évet?? Az ilyeneknek szoktam mondani hogy "manapság egy nőből is lehet katona, majd ha te bevonulsz és vég csinálod (a semmit) akkor majd én is"

Erre mindíg egy nagy csend a válasz és az hogy "a katonáskodás nem a lányok dolga".

Most könyörgöm, azt hiszik hogy a 18.-19. században élünk ahol kiképeznek embereket? Mert a sorkatonaságnál nemigen csinálnak mást, ráadásul rengeteg közülük az alkoholista (aki az lett, tehát előtte nem ivott), meg a lelki sérült.

Miért mondja ezt sok lány? Nem az ő életükből vesz el éveket, meg nem nekik kell kockáztatni az életüket de szerintük jó lenne ha bevezetnék....na az ilyet (bocs de nem érdekel) fel tudnám pofozni.

Miért mondják ezt? Mi a véleményetek az ilyen lányokról?

(most nem a sorkatonaságra lennék kíváncsi, hanem hogy mi a véleményetek az ilyen lányokról)

2012. jan. 15. 12:46
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

22/L vagyok, van egy 18 éves öcsém, és nem engedném hogy háborúba vigyék ha az lenne. Gondolom érthető, hisz szeretem őt.

De az ilyen buta pi...-ból elegem van, akiknek csak az a "megfelelő" aki szín izom, kőgazdag stb....juj de fel tudnak húzni.

2012. jan. 15. 12:48
 2/25 anonim ***** válasza:
87%
Én rengeteg felnőtt férfitól is szoktam hallani, hogy nem ártana visszahozni a sorkatonaságot, mert eltunyultak a fiúk, nincs bennük semmi kitartás stb. Szerintem ha olyan sok éven át ennyi férfi kibírta, akkor a mostaniaknak sem lenne semmi bajuk. Nem szoktam erről vitázni, mert szerintem ez egy olyan dolog, amiről tök fölösleges, úgysem lesz semmi másképp. Értelemszerűen nekem sem esne jól, ha a páromat, vagy a bátyámat ilyesmire kényszerítenék, de szerinted ha jön egy háború, érdekelni fog bárkit is, hogy te vagy én azt mondtuk, hogy nem engedjük őket? Vagy bevonulnak, vagy viselhetik a következményeket (pl anno sok sok éves börtön, de jobb helyeken akár azonnal le is lövik azt, aki elmenekül ezen feladat elől) Ilyen szempontból jobb lenne, ha mindenki túl lenne egy alapképzésen, ne ott lásson valaki életében először fegyvert. Egyébként minden ismerősöm, aki volt katona, azt mondta hogy igen, olykor iszonyatosan megterhelő volt és kínokkal járt, ugyanakkor valahol a legjobb buli is volt olyanokat elökörködtek a katona társakkal. Nem hinném, hogy az a pár hónap annyira kibírhatatlan lenne én nőként is szívesen bevállalnám már csak a kíváncsiság kedvéért is! :) Ettől függetlenül nem kampányolok, hogy vissza kéne hozni.
2012. jan. 15. 12:58
 3/25 anonim ***** válasza:
52%

Az a nagy helyzet h egy kis tutyi-mutyi alak vagy akinek ezt nem lehet megmagyarazni.

Fogalmad nincs mi is lenne ez az egesz, raadasul a szokasos gyenge kifogast hozod fel, h elvesznek egy fel evet az eletedbol...

Az nem zavar, h 15 evig kell ahhoz iskolaba jarni, h megkapj egy rohadt papirt?

Meg hova sietsz?elmondanad?talan az eleted minden pillanatat ugy eled, mintha az utolso lenne?

Nem.

Akkor meg mit hapogsz, besza.ri vagy, kesz.

Atlatni rajtad.

2012. jan. 15. 13:00
 4/25 A kérdező kommentje:

Bunkóskodni nem kell, kösz.

Jó akkor úgy fogalmaznék hogy vonuljon be az aki akar de ne kényszerítsenek rá senkit se. Képzeld nekem is van sorkatona ismerősöm, ő is megmondta hogy fullra felesleges. Ha meg valaki eltunyult az az ő baja. Sportoljon, az is jó, nem kell egyből a tunyaságra hivatkozni amikor valaki a katonaságról beszél.

Meg aztán az mit csinál aki nem olyan fizikumú és mondjuk nem bírja? Dögöljön meg? Kösz....

2012. jan. 15. 13:09
 5/25 anonim ***** válasza:
54%

Azt, h a bohoc ismerosod mit mond az csak egy dolog.

Ezerszer ki lett mar targyalva, h egy fel eves jol felepitett kepzestol senkinek nem lenne semmi baja.

Csak ugye vannak, az ilyenek mint te, h mar akkor sapadozik, ha meghallja a katonasag szot.

2012. jan. 15. 13:17
 6/25 kovpet ***** válasza:
14%

"egy fel eves jol felepitett kepzestol"

De azt tudod ugye, hogy hogy ment itthon ez a katonásdi? Annak tényleg semmi haszna nem volt...

2012. jan. 15. 13:20
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed első részére: Mo-n mindenki ért mindenhez, mindenki tudja mit kéne csinálni, sok a buta és rosszindulatú ember. Másrészt, kicsit sötéten látod a dolgokat, túldramatizálod. Az elkényeztetett "alfahímeknek" nem ártana egy alapkiképzés és egy 6hónapos szolgálat, lehet hogy helyrejönne a feltűnési viszketegségük és egy kicsit kevésbé lenne nagy arcuk. Az aki gyenge dögöljön meg téma pedig ilyen formában nem igaz, sorozásnál van orvosi vizsgálat is, és ha tényleg egészségügyi gondjai vannak az illetőnek be se sorozzák. Az életüket pedig nem kell kockáztatni, éleslövészet nem nagyon van, külszolgálatba (pl Afganisztán, Koszovó) csak önkéntes jelentkezés alapján mennek. Kb annyira veszélyes a sorkatonaság mint BP-n gyalog közlekedni. AZ alkoholizmus pedig főleg a rendszerváltás előtt volt jellemző, akkor még sok volt az önkényes, hatalommániás kiképzőőrmester, illetve más beosztású parancsnok, a lelki terhelés miatt kezdtek el inni, mára ez azért normalizálódott. Az idővel kapcsolatban viszont teljesen igazad van, ennyi idősen sokat számít akár fél év is.
2012. jan. 15. 13:21
 8/25 anonim ***** válasza:
39%

Én lány vagyok, de nagyon örülök, hogy megszüntették a kötelező sorkatonaságot!

Menjen, aki akar, és le a kalappal előtte, tényleg nagyon becsülöm. De ilyet kötelezővé tenni? Szerintem felháborító, hadd döntse már el mindenki maga, hogy az ilyesmi neki való-e, vagy nem!

Én fel lennék háborodva, ha nekem meg akarnák mondani, hogy most X ideig ezt és ezt fogod csinálni, egy olyan szervezetben, ahol ráadásul a munka mellett még szórakozásból szívatunk is, szörnyű körülmények közt leszel (jellemzően), és parancsszóra kell ugrálnod a feletteseidnek. Kösz, de nem.

És szerintem attól még, hogy fiú/férfi valaki, nem feltétlenül érzi jól magát ilyen helyzetben.

2012. jan. 15. 13:24
 9/25 anonim ***** válasza:
24%
nem beszari, nincs igazad, (asszem') utolsó. nem kifogás, hogy fél évet elvesznek az életéből - mert tényleg elveszik. szerintem hadd legyen joga eldönteni mindenkinek, hogy be akar-e vonulni, avagy sem. igen, pont úgy, ahogy most van. (:
2012. jan. 15. 13:31
 10/25 anonim ***** válasza:
Egyrészt egyetértek (de csak akkor, hogyha a besorozottakat az állam nem küldheti ki kötelező jelleggel a harctérre), másrészt én is úgy hallottam, hogy a végén már nem sok haszna volt a katonaságnak. Nem vagyok amúgy biztos benne, hogy a mai világban sok értelme lenne. Valahogy már letűnt a tekintélyuralom, szerintem már a kiképzők se vennék annyira komolyan.
2012. jan. 15. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!