Miért mondja azt sok lány hogy "jó lenne a sorkatonaság, legalább nem lennének tunyák a fiúk"?
Engem ez valahogy felháborít. Már beszélgettem ilyennel, de lesütött róla az hogy vak buta, meg empátiailag szegényes.
Olyan példákat hallok hogy pl : Justin Bieber, meg SP meg stb.
Miért nem gondolnak bele, hogy nem az ő életükből venne ez el fél vagy akár több évet?? Az ilyeneknek szoktam mondani hogy "manapság egy nőből is lehet katona, majd ha te bevonulsz és vég csinálod (a semmit) akkor majd én is"
Erre mindíg egy nagy csend a válasz és az hogy "a katonáskodás nem a lányok dolga".
Most könyörgöm, azt hiszik hogy a 18.-19. században élünk ahol kiképeznek embereket? Mert a sorkatonaságnál nemigen csinálnak mást, ráadásul rengeteg közülük az alkoholista (aki az lett, tehát előtte nem ivott), meg a lelki sérült.
Miért mondja ezt sok lány? Nem az ő életükből vesz el éveket, meg nem nekik kell kockáztatni az életüket de szerintük jó lenne ha bevezetnék....na az ilyet (bocs de nem érdekel) fel tudnám pofozni.
Miért mondják ezt? Mi a véleményetek az ilyen lányokról?
(most nem a sorkatonaságra lennék kíváncsi, hanem hogy mi a véleményetek az ilyen lányokról)
Valahol már leírtam, hogy én nem kampányolok amellett, hogy visszahozzák, de ellene sem. Szerintem ez túl drasztikusan van felfogva a mai világban, mintha meghalni készülnének azok, akiket besoroznak. Aláírom, egy olyan országban, ahol háborúskodás folyik, baromira rossz lehet, de nálunk nem úgy tűnik, hogy ilyesmi lesz a közeljövőben szerencsére. Az hogy pár hónapig engedelmességre van valaki kötelezve, szerintem nem rossz. Feszegeti az ember a határait, megtanulja milyen az, ha nem mindig az van, amit ő akar, alkalmazkodnia kell, stb.
Akárhogy is nézzük, valahol életre és kitartásra nevel. Ha nem is feltétlenül a kötelező katonaságot tartom jó dolognak, de azt igen, hogy mindenkinek kötelező volt ilyesmiben részt venni és igen is látnia kellett, hogy nem mindig van az, amit ő szeretne. Ez sokszor hiányzik szerintem a mai fiatalok életéből. Sok embernek nem ártana olykor kicsit letörni a szarvát, hogy rájöjjön nem az övé a világ. Ilyen szempontból jó lehetne, ezt a véleményemet pedig csak is azért vállalom fel, mert én nőként is bevállalnám egy szó nélkül ha kellene, még ha olykor lehet bőgve is telne el egy-egy este...
A háborúkról pedig annyit, hogy ha mi egyszer olyan helyzetbe kerülünk, akkor igen, először a katonákat viszik... azután viszont a fiatal, életerős 18-30-as korosztályt, majd végül ha az sem elég, akkor az idősebbeket is. Szerintem ha itt olyan helyzetbe kerülünk, baromira nem fog érdekelni senkit, hogy volt e az illető sorkatona, mennie kell és kész.
Úgy látom, nem nagyon sikerült értelmezni a kérdező utolsó mondatát, amiben azt kéri, hogy ne a sorkatonaságról írjatok véleményt, hanem a fent említett lányokról.
Az én véleményem:
Ezek a lányok ki akarják élvezni a sorkatonaság előnyeit (a férfiak megeddződnek, jó kiállásúak lesznek), annak hátrányait a férfiakra hárítva. Valljuk be, ez kissé önző dolog. Úgy gondolják, jobbat érdemelnek a "felhozatalnál". Tenni viszont nem akarnak érte, ezt inkább áthárítják a másik nemre.
Az is igaz, hogy a sorkatonaság valóban alázatra is tanította az embereket. Nem volt ennyi deviáns viselkedésű fiatal. Erre a problémára lehetne indítani egy programot fiúknak-lányoknak. Mert a lányok között is van sok beteg énképű, deviáns ember. Fiúknak fizikai kiképzés (mint a seregben). Lányok választhatnának, hogy a fiúkkal edzenek, vagy háztartástanra járnak.
"Az is igaz, hogy a sorkatonaság valóban alázatra is tanította az embereket."
Ez nem igaz. Kummantani meg dohányozni tanított.
"Nem volt ennyi deviáns viselkedésű fiatal."
Ha ez igaz, akkor sem a sorkatonaság miatt...
"fizikai kiképzés (mint a seregben)"
Jobbra át, balra át? Utána felmosás+klozetpucolás.
Kösz...
Minden ismerősöm 5-15 kilót hízott ott.
Egymás baxtatása, csicskáztatás, értelmetlen feladatok unásig ismételtetése, rakás tajparaszttal és büdös idiótával való egybezárás ez volt a sorkatonaság.Én nagyon örülök hogy megszűnt!
Semmi bajom nem lenne egy tanfolyam jellegű katonai kiképzéssel ,ahol mondjuk 9-15 óráig részletesen bemutatnák a fegyverek használatát fajtáit,lenne alaki kiképzés, elméleti oktatás,kemény edzés,terepgyakorlat stb.De aztán ha letelt az idő mindenki hazamenne és a következő "edzésre" jönne. Aztán vizsga. Ennek lenne értelme nemcsak fél-másfélév börtön jellegű eszetlenség.
Apám 25 évig volt hivatásos katona. Elmondta hogy kihasználták a hatalmat hogy csicskáztathatták a sorkatonákat. Persze, megtanultak lőni meg falatmászni. Grat. Ezzel mihez kezdjen?
Azok a nők akik a kérdező által körülírt csoportba tartoznak, nyilván azt gondolják hogy a 18 éves 50 kilós fiúcskákból fél év alatt budybilder férfiállatok lesznek akik a falhoz vágják őket és addig kefélik míg ki nem tör belőlük az orgazmus.
Ezért gondolom úgy, hogy simán vissza lehetne hozni, de értelemszerűen úgy, hogy legyen valami haszna. A szívatás nem haszon, meg az hogy cigi szünetben az is cigizik, aki amúgy nem, csak hogy ne kelljen plusz 3 kört tennie addig békaügetésben...
Ahogy az egyik válaszoló is leírta lehetne ezt értelmesen is csinálni, elméleti és gyakorlati "kiképzéssel", erőnléti feladatokkal, kitartást növelő gyakorlatokkal. Szerintem a bentlakással sincs akkora probléma. Legyen ott is szigor, de azért ne egymás halálra szívatásáról szóljon a dolog! Több katona ismerősöm is van, illetve a családban is meséltek a régi sorkatonaságról. Mindenki azt mondta, hogy igen, vannak ennek hátrányai, mint pl hogy 90%-uk rászokott a dohányzásra, de előnye is, mert ha három napos kinti gyakorlat volt, sárban, esőben, hidegben, akkor sem érdekelt senkit, hogy te bőgsz, mert töri a lábadat a bakancs, vagy éppen a bokádig folyik az orrod, csinálni kellett. Én az ilyen dolgokat pártolnám és nem azért, mert utána minden fiatal hú de erős és kemény lenne, de ez lelkileg egy olyan "edzés" szerintem, amit ha úgy él meg az ember, akkor pecsétet nyomhat akár az egész életére is és talán kicsit kitartóbb lenne mindenki, nem lenne annyi depressziós, emos idióta, mert mennyire sz*r életük van 18 évesen, mert meg kell tanulniuk másnapra egy verset... Én ezt az oldalát pártolom teljes mértékben és mint említettem nem feltétlenül kötelező sorkatonasággal, meg lehet oldani ezt egy pár hetes valamilyen program keretében is. Ja, és természetesen a nőknek is indulhatna valami hasonló!! Az aki mindenáron ilyen helyre akarja küldeni a férfiakat, hát jóó... küldje, de menjen velük ő is. :) Megnéznék egy műkörmös kis plázacicát, ahogy a sárban kúszik. :)
Utolsó! Az igaz, hogy ez edzésnek jó, és az is igaz, hogy akkor nem nyavalyognának... Mégsem hiszem, hogy ezt így kell elérni!
Szerintem nem kötelezhető senki arra, hogy a sárban dagonyázzon vezényszavakra.
Kár, hogy a fiatalok legnagyobb baja, ha nem kaphatja meg a legújabb okostelefont... Ez tényleg szomorú, de ezen neveléssel, és nem kiképzéssel kell segíteni!
Régen, mikor azon kellett aggódni, hogy a háborút mindenki túlélje, ne haljanak éhen, és nehogy szétbombázzák a házat, akkor nyilván nem nyavalyogtak ilyen hülyeségeken az emberek. De ebből még nem az a következtetés, hogy akkor legyen háború, mert az de jó volt. Csak meg kell (kéne) tanítani a fiatalokat, hogy becsüljék meg, ami van. Ez elsősorban a szülők, és az iskola dolga, nem pedig valami ordítozva utasítgató katonatiszté.
Ez az én véleményem, persze le lehet érte pontozni, mint az előbb is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!