Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen volt a sorkatonaság?...

Milyen volt a sorkatonaság? Vissza kellene állítani?

Figyelt kérdés

Igazából ahogy én elképzeltem, hogy pár évre elmész ismerősökkel egy hosszú konditerem túrára. Mert ha ilyen volt, akkor én nagyon szívesen mennék.

Meg sok új ismerősre/barátra is szert tehettél azon évek során...

Van itt valaki aki még volt? Vagy apja mesélt neki, akkor le tudnál írni, hogy milyen volt? jó/rossz? mit csináltatok? hasonlók.

6x10^23/F

2012. dec. 26. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem ilyen, amilyet szeretnél, az biztos.
2012. dec. 26. 18:46
 2/12 anonim ***** válasza:
92%

Én 99-ben voltam. Rakás sz@r volt, semmi értelme nem volt. Idióta primitív vadbarmokkal volt összezárva az ember teljesen értelmetlenül. Értelmes dolgot nem csináltunk, fegyelem zéró volt. Reggeli tornáról is csak a tévében hallottunk. Jó ez utóbbiért nem lobbiztam volna akkoriban, de baxus, ha egyszer már sorkatonságnak hívták...

Zűllés ment, balhézás, a kopaszok szivatása, nímandok vergődése.

Ami volt, arra soha nem volt szükség. Most sincs. Valódi sorkatonsaágra szerintem lenne. Ki kéne képezni a fiatalságot. De hosszabb időre bezárni őket, annak semmi értelme. Ha meg lenne sorkatonsaág, fel kéne számolni a kíbúvókat. Aki nem megy, az fizessen be a közösbe havi fél millió forintot, vagy menjen polgári szolgálatra. A régi sorkatonaság másik nagy baja volt, hogy rengeteg lógós megúszta.

2012. dec. 26. 18:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj katona lenni ilyen felfogással.Én a demokráciában '77-től voltam 2évig.Volt egy csomó tenősbéka IQ-val ellátott "elöljáró"gyakorló alkoholista akik éles helyzetben megmutatták volna,hogy merre kell futni.Mivel csak gyakorlat volt,ez a veszély nem fenyegetett.Konditerem helyett gyakorló tér ,foci szakadó esőben ,erőltetett menet énekelve bokáig érő sárban, szóval szívatás.Akkor baromi szar. de utólag jókat röhögcsélünk rajta,de nem bántam volna ha kimarad az életemből.
2012. dec. 26. 18:59
 4/12 A kérdező kommentje:

Hát, így már nem hangzik valami hűdejól...

Van még egy dolog amire kíváncsi vagyok... az, hogyha valaki például valamilyen ünnepnapon, mikor a himnuszt énekelték, akkor hülyéskedik vagy kiparodizálja, vagy netalántán részegen állít oda, annak mi lett volna a büntetése ? :D

2012. dec. 26. 19:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy 2-3 év futi.'77voltam
2012. dec. 26. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Apám volt katona,de amit mesélt róla,az tényleg egy nagy rakás sz@r volt.Szerintem annyiból állt az egész,hogy összeterelték fél évre a birkacsordát,utána kiengedték őket.
2012. dec. 26. 19:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Takaríthatja a latrinát, az a minimum. Plusz fut még néhány maratont.
2012. dec. 26. 19:28
 8/12 anonim ***** válasza:

én ismerősüktől akik voltak azt hallottam, hogy a kiképzés után folyton unatkoztak és gyakran jártak ki a falu kocsmájába :D

amúgy utólag azt mondták nem bánják, hogy voltak, de azért baromi nagy értelmetlen időpazarlás.

2012. dec. 26. 20:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Mamámék falujában lakik egy csávó, aki egy kicsit hülye, néha beszél magában meg mindenhova mezitláb jár és azért lett ilyen, mert anno a katonaságnál részegen állt be a sorba, aztán mondták neki, hogy Na jómadár, mesélje el, hogy hogy lett maga ilyen részeg. Aztán erre elkezdett hülyéskedni, hogy Na hát hol volt, hol nem volt, voltam egyszer én... Na itt kirángatták a sorból és ellátták a baját.

Meg apám mondta, hogy télen kimentek egy tóhoz, feltörtél a jeget és bele kellett ugraniuk, meg kaptak akkora injekciót, mint egy ló, hogy ne legyen tőle bajuk.

2012. dec. 27. 00:23
 10/12 anonim válasza:

Az a másfél év eltelt, de utólag egyáltalán nem rossz emlék. 1985 februártól 1986 augusztusig voltam sorkatona. Abban az időben nem volt minden suhancnak aki eltüsszentette magát felmentése.

Ott bizony kinevelték a gyerekkort az emberből, keményebb lett és az a bizonyos emlegetett lószérum injekció csak azt tette, hogy legalább 15 évig utána nem voltunk még csak náthásak sem.

Sajnos megszűntették.

A mai fiatalságnak is kellene, mert a 80%-uk alkalmatlan, illetve azok az orvosok akik besoroznák őket, náluk is alkalmatlanabbak arra, hogy eldöntsék, ki alkalmas ki nem... mellesleg itt olvastam a kommentekben, hogy valakit kiállitottak a sorból és elvertek.... ne higgyetek ilyen félrevezetésnek, aki ezt állitja az soha nem látott sorkatonaságot. Soha senkit nem vertek meg.

2013. márc. 9. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!