Megbukott a nyugati életforma, kultúra? A vesztünkbe rohanunk? Kell az iszlám?
Ha megnézzük a nyugati világot mit látunk?
Túl szabados,önző,pazarló(erőforrások)uralkodni és irányítani akar,nem szaporodik,elveszti az identitását,gyökértelenné válik stb.
Kezd életképtelen lenni !!
Ha megnézzük a muszlimokat hát nekik több tartásuk van,jobban ragaszkodnak a hagyományaikhoz ami a fennmaradásukat is szolgálja. Ezáltal van talaj a lábuk alatt,van mibe kapaszkodni.
Indiában és Kínában is többet jelent(het) az embereknek a hagyomány, a kultúra, a család, a nevelés.
Nyugaton meg a széthullás jelei mutatkoznak.
Egyáltalán nem látom a nyugati világot életképtelennek. A kultúra, a hagyomány és a nevelés tiszteletének hiánya nem tesz valakit automatikusan rosszá vagy hataloméhessé.
Sőt, a legtöbb nyugati ember is jóindulatú szerintem.
Az iszlám azért törhet előre, mert képes összefogni azon emberek energiáit, akik az egójuk kiteljesítésének és kiszélesítésében a vallást, mint végső célt látják. A nyugati társadalmak ezt lényegében szerintem meghaladták, elvétve, szubkulturális formában van már csak jelen ilyesmi (pl. szervezett szurkolói csoportok).
Uralkodni és irányítani a politikusok akarnak, őket ne mossuk össze az átlagpolgárral. Ők csak jól és kényelmesen szeretnének élni, de ki nem?...
Miért, mert az iszlám nem akar uralkodni és irányítani, és látszólagos egyszerűsége ellenére még azt is szabályozni, hogy melyik kezeddel egyél, és hogyan használd a WC-t?
DE talaja van, az tény. Igaz, a népi vallásosság ott sem erős.
Abszolut nem bukott meg, csak kicsit megbolondult most.
Az ilyen helyzetre mondta Abba Eban :
"History teaches us that men and nations behave wisely once they have exhausted all other alternatives."
Forditas:
A történelem arra tanít bennünket, hogy az emberek és a nemzetek csak akkor viselkednek bölcsen, ha már kimerítettek minden más alternatívát.
Tisztelettel koszonom :)
Elfelejtettem leforditani Abba Eben felejthetetlen szavait
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!