A magyar kultúra napjára kell rajzolni, és egy idézetet kell a lapra írni. Szerintetek milyen idézetet írjak?
Igazából nem hazafias idézetet kellene írni, meg nem is olyan rajzot kellene csinálni mint amilyet jómagam...De én úgy gondolom, hogy a hazához kapcsolódjon a magyar kultúra napja, ne a szerethez meg a családhoz.
A rajzon ott vannak Nagy-Magyarország határai, és benne felvidéki/Székely/erdélyi/délvidéki/őrvidéki/...stb zászló, és benne vannak nagyobb városok:Budapest, Arad, Pozsony, Kolozsvár, Debrecen, Kassa..stb Piros, Fehér, Zöld masnival Budapesthez vannak kötve a városok.
Eddig ezekre az idézetekre gondoltam:
"Igaz magyarnak lenni akkora teher, hogy aki sokat viseli, megerősödik."
(Wass Albert)
"Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember."
(Gróf Széchenyi István)
"Kinek szívében a haza nem él, az száműzöttnek tekintheti magát mindenhol."
(Kölcsey Ferenc)
Hát, azt tudom... Igazából nincs belakatolva az agyam hatágú csillaggal, keresztel, félholddal. Ezzel annyit akarok mondani, hogy nem vagyok egy vallás fanatikusa sem.
Jöhetnek még válaszok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!